Asylum Links

Ние сме групи активисти и волонтери. Работиме во солидарност со луѓето во движење, имигрантите и бегалците. Работиме со секое лице на кое му требаат информации.

Ние ги поврзуваме бегалците и мигрантите, нашите клиенти, со услугите во земјата каде што се наоѓаат. Ги собираме информациите што нашите клиенти сакаат да ги знаат и водиме информативни кампањи. Нашите информации функционираат како платформа за бегалците и мигрантите да споделуваат, бараат и добиваат информации за нивните права и нивните опции за азил, домување, здравствена заштита или образование.

Контактирајте не ако ти треба нешто. Придружи ни се ако сакате да волонтирате во знак на солидарност со бегалците и мигрантите.

Што ќе правиме?

Asylum Links објавува достапни и веродостојни информации. Ги поддржува луѓето на работа, визи, азил, домување, здравствена заштита и образование.

НЕ даваме совети за ништо. Споделуваме информации и ги прикажуваме сите можни опции. И поддржуваме пронаоѓање професионален совет.

Како го правиме тоа?

Ние споделуваме официјална или доверлива документација. Наоѓаме локални услуги кои можат да дадат поддршка. Ние споделуваме со луѓето информации за нивните опции и права во земја од интерес.

Ние работиме поединечни случаи за луѓе кои контактираат со нас, нашите клиенти. Наоѓаме локални служби кои можат да го разгледаат нивниот случај и се погрижуваме тие да стапат во контакт едни со други. Работиме онлајн, а исто така излегуваме и запознаваме луѓе каде и да се. Ако нашите клиенти не се задоволни со она што им го кажало квалификуваното лице, наоѓаме некој друг. Ние, исто така, се залагаме за нашите клиенти и сме сведоци на нивните услови за живеење.

Каде работиме?

Секаде, луѓето можат да не контактираат од каде било на сите јазици достапни со онлајн преведувачите.

Работевме на терен во мисии неколку месеци на повеќе места во Европа и Западна Азија.

Во Кале, од јануари 2016 до април 2016 година, дистрибуиравме информации за тоа како да добиете азил во Европа.

Во Грција, од мај 2016 до септември 2016 година, дистрибуиравме информации за тоа како да добиете азил во Грција. Ги посетивме сите бегалски кампови низ Грција.

Во Ербил, од декември 2017 до февруари 2018 година, споделивме информации за тоа како да се најде работа во Ирак, Турција и Европа.

Во Истанбул и Измир, од октомври 2018 до август 2019 година, споделивме информации за тоа како да најдете работа во Ирак, Турција и Европа.

Во Сингапур, од јули 2019 до октомври 2019 година, собиравме и споделувавме информации за условите за живот на работниците мигранти во Југоисточна Азија.

Во Делхи, од октомври 2019 до декември 2021 година, споделивме информации за условите за живот на работниците мигранти во Југоисточна Азија.

Во Бангкок, од септември 2022 година, собираме информации за условите за живот на работниците мигранти и бегалците од Мјанмар.

Собираме средства за други копнени мисии.

Прочитајте повеќе за волонтирањето кај нас.


Asylum Links работи во солидарност со мигрантите и бегалците. Регистриран е во ОК, како вклучена организација на добротворна организација Англија и Велс со добротворни цели 1181234.