Германија

 • Која е цената на живеење во Хамбург?

  The cost of living in Hamburg, Germany, is 1461 USD per month. Read more about the cost of rent, utilities, transportation, and fun in Hamburg.

 • Која е цената на живеење во Берлин?

  The cost of living in Berlin, Germany, is 1607 USD per month. Read more about the cost of rent, utilities, transportation, and fun in Berlin.

 • Како да најдете работа во Германија

  Како да најдете работа во Германија

  За да најдете работа во Германија, можете да започнете од stepstone.de и arbeitsagentur.de. Секој што сака да најде работа во Германија треба прво да бара работа. Можете да барате агенции за вработување во Германија. И можете да барате работа на Фејсбук групите во Германија. Откако ќе најдете работа, може да…

 • Како да најдете работа во Хамбург

  Како да најдете работа во Хамбург

  За да најдете работа во Хамбург, направете го вашето истражување, поврзете се и аплицирајте за работа преку Интернет и лично. Можете да започнете со xing.com и kununu.com. Секој што сака да најде работа во Хамбург треба да бара работа таму. Можете да барате агенции за регрутирање во Хамбург. Можете да барате работа во…

 • Како да најдете работа во Минхен

  Како да најдете работа во Минхен

  За да најдете работа во Минхен, направете го вашето истражување, поврзете се и аплицирајте за работни места онлајн и лично. Можете да започнете со stepstone.de и arbeitsagentur.de. Сите што сакаат да најдат работа во Минхен треба да бараат работа таму. Можете да барате агенции за вработување во Минхен. Можете да барате работа во…

 • Како да најдете работа во Берлин

  Како да најдете работа во Берлин

  За да најдете работа во Берлин, направете го вашето истражување, вмрежете се и аплицирајте за работа онлајн и лично. Можете да започнете со arbeitsagentur.de и Gründerszene. Секој што сака да најде работа во Берлин треба да бара работа таму. Можете да барате агенции за вработување во Берлин. Можете да барате работа во…

 • Како да аплицирате за работна виза во Германија

  Како да аплицирате за работна виза во Германија

  За да аплицирате за работна виза во Германија, најдете работа, соберете ги потребните документи, аплицирајте, присуствувајте на интервју за виза, почекајте ја одлуката и регистрирајте се кај локалните власти откако ќе пристигнете. За да аплицирате за работна виза во Германија, официјалната веб-страница на германското федерално министерство за надворешни работи и make-it-in-germany.com. На некои националности не им треба работа…

 • Како да добиете работна дозвола во Германија

  Како да добиете работна дозвола во Германија

  Може да добиете работна дозвола во Германија. заедно со дозвола за престој со едно барање во Канцеларијата на германската управа за имиграција или Ausländerbehörde на германски. На луѓето кои доаѓаат од економија со високи приходи, како што се ЕУ, САД, Јапонија и другите земји наведени подолу, не им е потребна виза за да дојдат во Германија во потрага по…

 • Најдобрите хотели во Германија

  Најдобрите хотели во Германија

  Најдобрите хотели во Германија се Park Hotel Post, Zum Loewen и Bayerischer Hof. Најдете ги најдобрите хотели во Германија со цени меѓу 130 и 420 евра за ноќевање. Тарифите може да варираат во зависност од побарувачката и периодот од годината. Ниската сезона во Германија трае од јануари, јули, август и ноември. Ако сакаш…

 • Работни места во Германија

  Подолу можете да разгледате некои работни места во Германија. Повеќе работни места во Германија има на пребарувачите или веб-страниците за работа во Германија. Повеќето од овие огласи за работа се на англиски или германски јазик. Огласите за работни места се генерално отворени и за странци, но некои се само за државјани и жители на Германија. Овие огласи за работа главно се…