визи

 • Како да аплицирате за работна виза во Германија

  Како да аплицирате за работна виза во Германија

  За да аплицирате за работна виза во Германија, најдете работа, соберете ги потребните документи, аплицирајте, присуствувајте на интервју за виза, почекајте ја одлуката и регистрирајте се кај локалните власти откако ќе пристигнете. За да аплицирате за работна виза во Германија, официјалната веб-страница на германското федерално министерство за надворешни работи и make-it-in-germany.com. На некои националности не им треба работа…

 • Како да најдете работа со спонзорство за виза

  Како да најдете работа со спонзорство за виза

  За да најдете работа со спонзорство за виза, прво барате работа што можете да ја работите во земја што ја сакате, а потоа барате спонзорство за виза. Можете исто така да патувате во некоја земја за да побарате работа. Можеби ќе ви треба виза, во зависност од вашиот пасош и вашите минати визи. Изберете…

 • Услови за влез во Соединетите Американски Држави

  Условите за влез во Соединетите Американски Држави - САД зависат од тоа од каде доаѓате, како патувате и кои документи ги носите. Можете да ги проверите условите за влез за Соединетите Американски Држави - САД за секоја националност наведена подолу. Кога ќе дојдете во Соединетите Американски Држави - САД, мора да имате…

 • Услови за влез во Египет

  Условите за влез во Египет зависат од тоа од каде доаѓате, како патувате и кои документи ги носите. Можете да ги проверите условите за влез во Египет за секоја националност наведена подолу. Кога ќе дојдете во Египет, мора да имате прифатлива идентификација и валидна виза, доколку е потребно. Се препорачува пасош…

 • Услови за влез во Австралија

  Условите за влез во Австралија зависат од тоа од каде доаѓате, како патувате и кои документи ги носите. Можете да ги проверите условите за влез во Австралија за секоја националност наведена подолу. Кога ќе дојдете во Австралија, мора да имате прифатлива идентификација и валидна виза, доколку е потребно. Се препорачува пасош…

 • Услови за влез за Јужна Африка за секој пасош

  Условите за влез во Јужна Африка зависат од тоа од каде доаѓате, како патувате и кои документи ги носите. Можете да ги проверите условите за влез во Јужна Африка за секоја националност наведена подолу. Кога ќе дојдете во Јужна Африка, мора да имате прифатлива идентификација и валидна виза, доколку е потребно. А…

 • Услови за влез во Јужна Африка

  Условите за влез во Јужна Африка зависат од тоа од каде доаѓате, како патувате и кои документи ги носите. Можете да ги проверите условите за влез во Јужна Африка за секоја националност наведена подолу. Кога ќе дојдете во Јужна Африка, мора да имате прифатлива идентификација и валидна виза, доколку е потребно. А…

 • Услови за влез во Мексико

  Условите за влез во Мексико зависат од тоа од каде доаѓате, како патувате и кои документи ги носите. Можете да ги проверите условите за влез во Мексико за секоја националност наведена подолу. Кога ќе дојдете во Мексико, мора да имате прифатлива идентификација и валидна виза, доколку е потребно. Се препорачува пасош…

 • Услови за влез во Шпанија

  Условите за влез во Шпанија се наведени подолу по земја или регион низ целиот свет. Ова се барањата за виза за Шпанија кога ќе ја посетите Шпанија со еден од пасошите наведени подолу. Ги групирав сите пасоши по континент и регион. Африка, регионот на Јужна Африка, Источна Африка, Централна Африка, Западна Африка и Северна Африка; Америка,…

 • Дали ви треба виза за Кина?

  Не ви треба виза за Кина ако имате пасош од овие земји 🇲🇺 Маурициус, 🇸🇨 Сејшели 🇪🇨 Еквадор, 🇸🇷 Суринам, 🇧🇸 Бахами, 🇧🇩🇧, 🇧🇩🇧 Barminios 🇲🇳 Монголија , 🇧🇳 Брунеи, 🇲🇾 Малезија, 🇸🇬 Сингапур, 🇲🇻 Малдиви, 🇰🇿 Казахстан, 🇦🇲 Ерменија, 🇶🇦 Катар, 🇦🇬 Арабија, Обединети Емирати.