училиште

 • Образовниот систем во Русија

  Образовниот систем во Русија

  Образовниот систем во Русија е поделен на три дела: предучилишно, основно и средно образование. Вкупно, основното и средното училиште опфаќаат единаесет години студирање. Во Русија, децата од возрасната група од 6 до 15 години задолжително посетуваат училиште. Вообичаениот училишен ден започнува во осум часот во…

 • Образовниот систем во Малезија

  Да дознаете како функционира образовниот систем во Малезија е од суштинско значење ако сакате да се преселите во Малезија со деца. Оваа статија ќе ви даде преглед на високо ниво на рамката на системот и други корисни детали, како што се академската година, скалата за оценување и одморите. Разбирањето на основите на малезискиот образовен систем може да оди…

 • Образовниот систем во Германија

  Образовниот систем во Германија

  Да дознаете како функционира образовниот систем во Германија е од суштинско значење ако сакате да се преселите во Германија со деца. Оваа статија ќе ви даде преглед на високо ниво на рамката на системот и други корисни детали, како што се академската година, скалата за оценување и одморите. Разбирањето на основите на германскиот образовен систем може да оди…

 • Како е образовниот систем во Турција

  Како е образовниот систем во Турција

  Образовниот систем на Турција го води Министерството за национално образование, дел од владата. Образованието е потребно од 6 до 14 години и е бесплатно во државните училишта. Основните училишта во земјата имаат стапка на посетеност од 98%. Откривањето како функционира турскиот образовен систем е од суштинско значење ако сакате да се преселите во Турција со…

 • Мексико образовен систем

  Мексико образовен систем

  Да дознаете како функционира мексиканскиот образовен систем е од суштинско значење ако сакате да се преселите во Мексико со деца. Во оваа статија, ќе најдете преглед на високо ниво на рамката на системот и други корисни детали, како што се академската година, скалата за оценување и одморите. Разбирањето на основите на образовниот систем во Мексико може да…

 • Образовниот систем во Соединетите Американски Држави

  Образовниот систем во Соединетите Американски Држави

  Меѓународните студенти кои размислуваат да студираат во Соединетите Американски Држави имаат многу образовни можности за избор. Сепак, пред да се впуштат во потрагата да го најдат најдоброто училиште за своето дете, родителите треба да одвојат време да се запознаат со американскиот образовен систем. Разбирање на основите на образовниот систем во Соединетите Американски Држави…

 • Образовниот систем во Палестина

  Образовниот систем во Палестина

  Во образовниот систем во Палестина, задолжителното основно образование ги вклучува оценките 1-10, кои се поделени на подготвителна фаза, од 1 до 4, и фаза на зајакнување, од 5 до 10. Средното образование, кое вклучува и општо средно образование и неколку средни стручни училишта, е за ученици од 11 и 12 одделение. Образованието…

 • Како е образовниот систем во Колумбија?

  Колумбија има многу добар образовен систем. Образовниот систем е 11 години од кои 5 години основно, 4 за средно и 2 за средно. Маршрутата предложена од Министерството им овозможува на студентите да се интегрираат во општеството. Тоа зависи од нивната возраст и способности. Колумбија е петта по големина земја во…

 • Образование и мигранти во Велика Британија

  Образование и мигранти во Велика Британија

  Мојата избрана земја за барање азил е Англија. Откако го поминав процесот на интеграција во Англија како барател на азил, добро сум свесен за бариерите за успешна интеграција. Според Милер и сор. (2002), за да се разберат животите на луѓето во егзил, неопходно е да се разберат нивните животи пред присилната миграција како…

 • Училишта во Хонг Конг

  Азија е најскапиот континент за меѓународно образование. Хонг Конг има некои од најскапите меѓународни училишта во светот. Хонг Конг е меѓу првите 10 градови во Азија каде училиштата имаат највисоки такси. Конкуренцијата за прием во училиштата во Хонг Конг е жестока и реална. Училиштата во Хонг…