Колачиња

Нашата веб-локација користи колачиња. Доколку тие колачиња не се строго неопходни за обезбедување на нашата веб-локација и услуги, ќе бараме од вас да се согласите за нашата употреба на колачиња кога првпат ќе ја посетите нашата веб-страница.

Кредит

Овој документ е креиран со употреба на образец од Докулар (https://docular.net).

За колачињата

Колаче е датотека која содржи идентификатор (низа букви и броеви) што е испратен од веб-сервер на веб прелистувач и се чува од страна на прелистувачот. Идентификаторот потоа се враќа на серверот секој пат кога прелистувачот бара страница од серверот.

Колачињата може да бидат или „упорни“ колачиња или „сесиски“ колачиња: постојаното колаче ќе го чува веб-прелистувач и ќе остане валидно до неговиот одреден датум на истекување, освен ако корисникот не го избрише пред датумот на истекување; колачето за сесија, од друга страна, ќе истече на крајот од сесијата на корисникот, кога веб-прелистувачот е затворен.

Колачињата може да не содржат никакви информации што лично идентификуваат корисник, но личните податоци што ги чуваме за вас може да бидат поврзани со информациите зачувани во и добиени од колачињата.

Колачиња што ги користиме

Ние користиме колачиња за следните цели:

анализа – користиме колачиња за да ни помогнат да ја анализираме употребата и перформансите на нашата веб-локација и услуги; и

согласност за колачиња - ние користиме колачиња за да ги зачуваме вашите преференции во врска со употребата на колачиња почесто.

Колачињата што ги користат нашите даватели на услуги

Нашите даватели на услуги користат колачиња и тие колачиња можат да бидат зачувани на вашиот компјутер кога ја посетувате нашата веб-страница.

Ние користиме Google Analytics. Google Analytics собира информации за употребата на нашата веб-страница со помош на колачиња. Собраните информации се користат за создавање извештаи за употребата на нашата веб-страница. Можете да дознаете повеќе за употребата на информации од Google со посета https://www.google.com/policies/privacy/partners/ и можете да ја прегледате политиката за приватност на Google на https://policies.google.com/privacy.

Управување со колачиња

Повеќето пребарувачи ви дозволуваат да одбиете да прифаќате колачиња и да ги избришете колачињата. Методите за тоа се разликуваат од прелистувачот до прелистувачот и од верзија до верзија. Сепак можете да добиете ажурирани информации за блокирање и бришење на колачиња преку овие линкови:

Блокирањето на сите колачиња ќе има негативно влијание врз употребливоста на многу веб-локации.

Нашите детали

Можете да контактирате со нас:

преку е-пошта, користејќи ја адресата за е-пошта објавена на нашата веб-страница.