Канада

 • What is the cost of living in Montreal?

  The cost of living in Montreal, Canada, is 1237 USD per month. Read more about the cost of rent, utilities, transportation, and fun in Montreal.

 • Која е цената на живеење во Торонто?

  Трошоците за живот во Торонто, Канада, се 1974 американски долари месечно. Прочитајте повеќе за трошоците за кирија, комунални услуги, превоз и забава во Торонто.

 • Најевтини хотели во Канада

  Најевтини хотели во Канада

  Најевтините хотели во Канада се Auberge Saintlo Montréal, Dreamcatcher Hostel и Casino Del Sol. Најдете ги најевтините хотели во Канада со цени помеѓу 38 и 172 CAD за ноќевање. Тарифите може да варираат во зависност од побарувачката и периодот од годината. Ниската сезона во Канада трае од декември и ноември. Канада има зафатен…

 • Како да најдете работа во Отава

  Како да најдете работа во Отава

  За да најдете работа во Отава, направете го вашето истражување, поврзете се и аплицирајте за работни места преку Интернет и лично. Можете да започнете со Kijiji и Владата на Канада. Секој што сака да најде работа во Отава треба да бара работа таму. Можете да барате агенции за регрутирање во Отава. Можете да погледнете…

 • Како да најдете работа во Едмонтон

  Како да најдете работа во Едмонтон

  За да најдете работа во Едмонтон, направете го вашето истражување, поврзете се и аплицирајте за работни места онлајн и лично. Можете да започнете со Kijiji и Владата на Канада. Секој што сака да најде работа во Едмонтон треба да бара работа таму. Можете да барате агенции за регрутирање во Едмонтон. Можете да барате…

 • Како да најдете работа во Ванкувер

  Како да најдете работа во Ванкувер

  За да најдете работа во Ванкувер, направете го вашето истражување, поврзете се и аплицирајте за работни места онлајн и лично. Можете да започнете со Kijiji и Владата на Канада. Секој што сака да најде работа во Ванкувер треба да бара работа таму. Можете да барате агенции за регрутирање во Ванкувер. Можете да погледнете…

 • Како да најдете работа во Онтарио

  Како да најдете работа во Онтарио

  За да најдете работа во Онтарио, направете го вашето истражување, поврзете се и аплицирајте за работни места онлајн и лично. Можете да започнете со Онтарио и Киџиџи. Секој што сака да најде работа во Онтарио треба да бара работа таму. Можете да барате агенции за регрутирање во Онтарио. Можете да барате работа во…

 • Работни места во Канада

  Подолу можете да прегледате некои работни места во Канада. Повеќе работни места во Канада има на пребарувачите или веб-страниците за работа во Канада. Повеќето од овие огласи за работа се на англиски или француски јазик. Огласите за работни места се генерално отворени и за странци, но некои се само за државјани и жители на Канада. Овие огласи за работа главно се…

 • Како да аплицирате за азил во Канада

  Како да аплицирате за азил во Канада

  Можете да аплицирате за азил во Канада на аеродромот или на кое било пристаниште за влез, по пристигнувањето или преку Интернет, ако веќе сте во Канада. На 24 март 2023 година, Договорот за безбедна трета земја (STCA) беше проширен од САД и Канада за да ги вклучи водните патишта во нивните земји. Ќе бидете вратени во…

 • Услови за влез во Канада за секој пасош

  Услови за влез во Канада за секој пасош

  Условите за влез во Канада зависат од тоа од каде доаѓате, како патувате и кои документи ги носите. Можете да ги проверите условите за влез во Канада за секоја националност наведена подолу. Кога ќе дојдете во Канада, мора да имате прифатлива идентификација и валидна виза, доколку е потребно. Се препорачува пасош…