Малезија

 • Кои се трошоците за живот во Куала Лумпур?

  Трошоците за живот во Куала Лумпур, Малезија, се 522 американски долари месечно. Прочитајте повеќе за трошоците за кирија, комунални услуги, превоз и забава во Куала Лумпур.

 • Како да најдете агенција за вработување во Малезија

  Како да најдете агенција за вработување во Малезија

  Можете да напишете „агенција за регрутирање во Малезија“ на „Карти на Google“ или која било друга апликација за карти. Можете да најдете список на релевантни агенции со кои можете да контактирате. Агенциите за вработување може да се наречат и агенции за вработување, агенции за привремени (агенции за привремени вработувања) или агенции за персонал. Можете да ги користите сите овие термини за да побарате агенција која може да…

 • Најдобрите трговски центри во Малезија

  Најдобрите трговски центри во Малезија

  Најдобрите трговски центри во Малезија се Pavilion Kuala Lumpur, Suria KLCC, The Gardens Mall и Mid Valley Megamall. Ги пребарував најрецензираните трговски центри во Малезија на Google Maps. И ги читав нивните критики за да видам што можете да најдете таму. Можете да одите на шопинг во Малезија на други места освен Куала…

 • Како да мигрирате во Малезија

  Како да мигрирате во Малезија

  За да мигрирате во Малезија, можете да најдете работа во Малезија, или исто така можете да студирате во Малезија. Ако имате роднина во Малезија, тие исто така можат да ви помогнат. Повеќето имигрантски визи бараат апликантот да биде спонзориран од малезиски државјанин, малезиски постојан жител или малезиски работодавач. Мигрирате во Малезија? Повеќето…

 • Туристички агенции во Малезија

  Туристички агенции во Малезија

  Naam Cruise Langkawi, ARBA Travel & Tours и Holidaygogogo се добри туристички агенции во Малезија. Туристичките агенции ги организираат вашите патувања, активности и сместување. Тие можат да обезбедат да го извлечете максимумот од вашето патување. Добра туристичка агенција може да ви помогне да заштедите време, пари и стрес со тоа што ќе се грижите за деталите на вашето патување. Доколку…

 • Како да најдете работа во Куала Лумпур

  Како да најдете работа во Куала Лумпур

  За да најдете работа во Куала Лумпур, направете го вашето истражување, поврзете се и аплицирајте за работни места онлајн и лично. Можете да започнете со Jora и Maukerja. Секој што сака да најде работа во Куала Лумпур треба да бара работа во Куала Лумпур. Можете да барате агенции за регрутирање во Куала Лумпур. И…

 • Најевтини летови до Малезија

  Најевтини летови до Малезија

  За да ги најдете најевтините летови до Малезија, можете да започнете со Skyscanner, Agoda или Malaysia Airlines. Популарни веб-страници за воздушни патувања во Малезија Можете да ги посетите овие веб-страници за воздушни патувања за да најдете евтини летови до Малезија. Agoda Traveloka Евтини летови Expedia Malaysia Airlines Skyscanner International Airlines во Малезија Можете да ги истражувате овие авиокомпании за да најдете евтини летови.…

 • Како да купите куќа во Малезија

  Како да купите куќа во Малезија

  За да купите куќа во Малезија, започнете со PropertyGuru, Iproperty. Можете исто така да гледате групи на Фејсбук или други социјални медиуми. Еден добро познат пример е БАРАЊЕ НА ИМОТИТЕ (МАЛЕЗИЈА). Чекори за купување куќа Сакате да имате на ум неколку работи кога купувате куќа во Малезија. Овие чекори не се во ред. Одредете го вашиот буџет…

 • Образовниот систем во Малезија

  Да дознаете како функционира образовниот систем во Малезија е од суштинско значење ако сакате да се преселите во Малезија со деца. Оваа статија ќе ви даде преглед на високо ниво на рамката на системот и други корисни детали, како што се академската година, скалата за оценување и одморите. Разбирањето на основите на малезискиот образовен систем може да оди…

 • Како да изнајмите куќа во Малезија

  Како да изнајмите куќа во Малезија

  За да изнајмите куќа во Малезија, започнете со PropertyGuru, Iproperty или FB група како што е PROPERTIES WANTED (МАЛЕЗИЈА). Определете каков тип на сместување можете да си дозволите. Побарајте сместување сами или користете агент. Постигнете договор со сопственикот или агентот. Поднесете ги сите ваши документи и добијте пристап до вашата нова куќа. За изнајмување на…