Палестина

 • Најдобрите болници во Палестина

  Најдобрите болници во Палестина

  Некои од болниците во Палестина се болницата Аугуста Викторија, Општата болница Макасед и Општата болница Рокивју. Здравствената заштита на Палестина вклучува и приватни и неприватни болници. Подолу можете да ја најдете листата на некои од најдобрите болници во Палестина. Списокот на болницата е даден за овие три региони главно: Источен Ерусалим. Западниот Брег и; Газа…

 • Палестински пасоши земји без визи

  Палестински пасоши земји без визи

  Кога палестинските државјани одат во странство, можеби ќе треба да добијат виза. Почнувајќи од 2023 година, палестинскиот пасош е рангиран на 183-то место во светот според индексот на пасоши. Ова значи дека палестинските граѓани сега можат да патуваат во повеќе земји без виза или само е-виза или виза на граница. Ако имате Палестинец…

 • Како да аплицирате за азил во Палестина

  Како да аплицирате за азил во Палестина

  Не можете официјално да аплицирате за азил во Палестина. Можете да побарате поддршка во локалната канцеларија на Агенцијата на Обединетите нации за помош и работа за палестинските бегалци на Блискиот Исток (UNRWA). UNRWA е агенција на ОН која го поддржува помошта и човечкиот развој на палестинските бегалци и другите подобни лица. Можете да се регистрирате…

 • Образовниот систем во Палестина

  Образовниот систем во Палестина

  Во образовниот систем во Палестина, задолжителното основно образование ги вклучува оценките 1-10, кои се поделени на подготвителна фаза, од 1 до 4, и фаза на зајакнување, од 5 до 10. Средното образование, кое вклучува и општо средно образование и неколку средни стручни училишта, е за ученици од 11 и 12 одделение. Образованието…

 • Најдобри места за престој во Палестина

  Најдобри места за престој во Палестина

  Ова се некои од најдобрите места за престој во Палестина: The Walled Off Hotel во Витлеем, Hosh Al-Syrian Guesthouse во Витлеем, innova8ion во Витлеем, хотел Кармел во Рамала, делфин апартмани во Ерихон, хотел Royal Court во Рамала и Ерусалим Панорама Хотел во Источен Ерусалим. Палестина се наоѓа во источниот медитерански регион кој ништо не…

 • Како е здравството во Палестина

  11 јули 2022 година Здравствената заштита се однесува на владата и приватните даватели на здравствени услуги достапни за жителите. Имаше постојани подобрувања во пристапот до здравствена заштита. Напредокот во обуката, зголемениот пристап до медицинските технологии му помогнаа на здравството. Дури и разни владини одредби овозможија зголемување на здравјето на луѓето. Значи, да разбереме како…

 • Како да се вработите во Палестина? Брз водич за сите

  Како да се вработите во Палестина? Брз водич за сите

  За да добиете работа во Палестина, можете да започнете од Jobs.ps и Shobiddak. Можете да барате агенции за вработување или агенции за вработување во Палестина. Може да барате работа и на Фејсбук групите во Палестина. Секој што сака да се вработи во Палестина треба прво да бара работа во Палестина. Еднаш…

 • Патување без виза во држава Палестина

  Патување без виза во држава Палестина

  Палестина е многу позната како туристичка атракција. Како и секоја година, многу посетители доаѓаат овде за да ги видат прекрасните места во земјата. Мртвото Море е најниската природна точка на Земјата. Тоа е само во Палестина. Значи, ако давате мисла посета. Тогаш мора да бидете среќни кога знаете дека нема виза…

 • Најдобро време за посета и истражување на Палестина

  Најдобро време за посета и истражување на Палестина

  Најдобро време за посета на Палестина Најдобро време за истражување и посета е од март до мај и од септември до ноември. Кога времето е топло, сончево и претежно суво. Летните месеци од јуни до август се озлогласено топли; избегнувајте напорни активности во текот на денот. Месецот од декември до февруари е генерално…