,

Cilat janë kërkesat për vizë për Marokun?

Kërkesat për vizë për vizën e Marokut janë:

 • pasaportë, foto dhe formular aplikimi i plotësuar
 • vërtetimin e fondeve të mjaftueshme dhe fluturimet e kthimit për një vizë turistike
 • prova e akomodimit
 • dëshmi e regjistrimit në universitet për vizë studentore
 • dëshmi punësimi për vizë pune
 • dëshmi e lidhjeve familjare për një vizë bashkimi familjar
 • pagesën e tarifave të vizave

Qytetarët e Shteteve të Bashkuara (SHBA), Bashkimit Evropian (BE), Japonisë, Australisë dhe vendeve të tjera nuk janë të nevojshme për një vizë turistike të Marokut. Vetëm vende specifike kërkohen për të marrë viza për vizitat në Marok.

Të gjithë të huajt do të kenë nevojë për një vizë pune marokene për të punuar në mënyrë të ligjshme në Marok. Të huajt gjithashtu do të kenë nevojë për një vizë studentore për të studiuar në Marok.

Cilat janë kërkesat për vizë për Marokun?

Kërkesat për vizë për vizën e Marokut janë si më poshtë:

 • pasaportë, foto dhe formular aplikimi i plotësuar
 • vërtetimin e fondeve të mjaftueshme dhe fluturimet e kthimit për një vizë turistike
 • prova e akomodimit
 • dëshmi e regjistrimit në universitet për vizë studentore
 • dëshmi punësimi për vizë pune
 • dëshmi e lidhjeve familjare për një vizë bashkimi familjar
 • pagesën e tarifave të vizave

A kam nevojë për vizë për Marok?

Vetëm vendeve të veçanta u kërkohet të marrin viza për vizita deri në 90 ditë në Marok. Qytetarët e Shteteve të Bashkuara, Bashkimit Evropian, Japonisë, Australisë dhe vendeve të tjera janë të përjashtuar. Për të punuar ligjërisht në Marok, të gjithë të huajt do të kenë nevojë për një vizë marokene pune.

Viza afatgjata të Marokut

Vizat marokene ndahen në kategori të shumta, por viza afatgjatë është më e përhapura për qëllime punësimi. Kjo kategori vizash ka një periudhë vlefshmërie tre mujore dhe i lejon mbajtësit të aplikojë për një kartë rezidenti.

Vizat e punës

Përveç një leje pune, të huajt që duan të punojnë në Marok duhet të marrin një vizë pune.

Vizë studentore

Për të huajt që dëshirojnë të studiojnë në një institucion arsimor maroken, kërkohet vizë studentore.

Viza e bashkimit familjar

Për të huajt që kërkojnë të ribashkohen me një anëtar të familjes i cili aktualisht banon në vend.

Kërkesat për vizë për Marok

Për të marrë një vizë pune në Marok, punonjësit tuaj së pari duhet të kenë një leje pune. Ju, si punëdhënës, jeni përgjegjës për mbikëqyrjen e kësaj procedure në emër të punonjësve tuaj. Pastaj siguroni punonjësit tuaj dokumentacionin në mënyrë që ata të mund të aplikojnë për një vizë pune dhe një leje qëndrimi.
Për të marrë çdo lloj vizë pune në Marok, ka disa parakushte themelore, si dhe kërkesa shtesë që ndryshojnë sipas llojit të vizës. Kërkesat gjithashtu ndryshojnë në varësi të arsyeve pse punonjësi juaj po udhëton dhe sa kohë do të qëndrojnë. Dokumentet e mëposhtëm kërkohen për të gjithë aplikantët:

 •  Formulari i aplikimit
 • Fotokopje të pasaportës dhe pasaportës
 • Fotografon madhësinë e një pasaporte
 • Bileta për fluturimin e kthimit
 • Prova e akomodimit
 • Dëshmi se keni para të mjaftueshme
 • Sigurim për udhëtime
 • Tarifa e vizës e paguar

Procesi i aplikimit për vizë

Njerëzit duan të aplikojnë për një vizë pune marokene në një mision diplomatik në vendin e tyre. Çdo vend dhe zyrë përfaqësuese ka procese aplikimi paksa të ndryshme, por hapat e përgjithshëm janë si më poshtë:

 • Lini një takim në ambasadën ose konsullatën marokene
 • Plotësoni formularin e aplikimit për vizë
 • Mblidhni të gjitha dokumentet e nevojshme
 • Dorëzoni të gjitha dokumentet në ambasadë ose konsullatë
 • Paguani tarifën e vizës
 • Prisni që të lëshohet viza
 • Merrni vizën

Nëse nuk ka ambasadë apo konsullatë lokale, dëshironi të shihni nëse qeveria marokene trajton aplikimet për viza me një autoritet apo agjenci tjetër diplomatike. Nëse përgjigja është ende negative, ju mund të kontaktoni direkt Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar të Marokut. Pasi të miratohet viza, mund ta merrni në aeroport.


Fotoja e gjirit është diku në Marrakech, Marok. Foto nga Mika on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

6 përgjigje për "Cilat janë kërkesat për vizë për Marokun?"

 1. Linda

  mirmbrema..ju lutem per ne Marok, duhet vite turistike, per shqiptaret? ju faleminderit

 2. ju lutem po aplikoj kete vize vij neser

 3. Më duhet viza e Marokut

 4. মোঃনাঈম

  আমি মরক্কোতে কাজের জন্য আসতে

 5. মোঃনাঈম

  আমি মরক্কোতে কাজের জন্য আসতে চায়

 6. মোহাম্মদ শামসুল

  মোহাম্মদ শামসুল আমি মরক্কোতে যেতে যেত৾ কি কাগজপত্র লাগবে এবং কত টাকা তা

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *