,

Kërkesat për vizë për në Sudanin e Jugut

Sudani i Jugut është vendi më i ri në botë. Meqenëse fitoi pavarësinë nga Republika e Sudanit vetëm në vitin 2011. Gjithashtu, kryeqyteti i vendit është Juba. Sidoqoftë, ai ende nuk është një vend shumë i popullarizuar për turizmin. Ndoshta për shkak të trazirave të saj në të kaluarën dhe gjendjes së saj ekonomike. Por, akoma, ka shumë gjëra të mira në South Soudan që mund të eksploroni. Një nga gjërat më emocionuese në vend janë mundësit fisnorë Dinka. Kështu që, mund të kënaqeni duke parë këto sporte rajonale. Gjithashtu, mund të vizitoni Nimule, i cili është i famshëm si parajsa në tokë. Për të gjitha gjërat, ju duhet vetëm një vizë për në Sudanin e Jugut. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë se si dikush mund të aplikojë për Visa dhe kërkesat e Visa. 

Essentialshtë thelbësore që para se të udhëtoni në Sudanin e Jugut. Ju duhet të kontrolloni se çfarë lloji të dokumentit të udhëtimit. Ju duhet pasi të gjitha udhëtimet vizitojnë për qëllime të ndryshme, kështu që kërkesat mund të ndryshojnë. Këtu, faqja zyrtare e ambasadës së Sudanit të Jugut jepet 

Sipas politikës së vizave të Sudanit të Jugut, vetëm qytetarët e Tanzanisë nuk kërkojnë vizë për të vizituar. Pra, nëse jeni nga Tanzania, mund të shkoni në Sudanin e Jugut edhe pa Visa !!

A kam nevojë për vizë për Sudanin e Jugut? 

Vizitorët në Sudanin e Jugut duhet të marrin një vizë nga një prej misioneve diplomatike të Sudanit të Jugut. Nëse nëse nuk janë me prejardhje nga Sudani Jugor. Ose janë nga një prej vendeve me përjashtim të vizave. Ose janë nga një prej shteteve qytetarët e të cilëve kanë të drejtë të marrin një vizë pas mbërritjes.

Kërkesat për vizë për në Sudanin e Jugut

 • Pasaporta juaj
 • Shih
 • Karta e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH). Karta duhet të ketë vaksinim nga ethet e verdha / kolera. Supozoni se mbërrini nga ethet e verdha ose nga zona e infektuar me kolera.

vizat:

Para fluturimit, merrni Visa-n tuaj. Për azhurnimet më të fundit të vizave, vizitoni Uebfaqja e Ambasadës së Republikës së Sudanit. Personi duhet të bëjë kërkime në Ambasadën më të afërt të Sudanit.

pasaporta: 

Qeveria Sudaneze ka nevojë për njerëzit e SHBA për të shfaqur një pasaportë që është e vlefshme për të paktën gjashtë muaj. Dhe një vizë për hyrje ose një leje hyrje pas mbërritjes në çdo port hyrje të Sudanit. Brenda tre ditëve nga mbërritja juaj ose rrezikoni të gjobiteni. Ose po e shtyni largimin. Ju duhet të regjistroheni në departamentin e të huajve në Ministrinë e Brendshme. Shtë e hapur nga e diela deri të enjten.

Para mbërritjes në Sudan, udhëtarët amerikanë duhet të marrin një vizë hyrje nga Ambasada Sudaneze. Ekzistojnë dy përjashtime nga kjo kërkesë:

 • Banorët e SH.B.A.-së me një letër identiteti të Sudanit. Të tilla si një pasaportë nga Sudani ose një kartë kombëtare e identifikimit.
 • Ose udhëtarët përmes një kompanie ose organizate me një sponsor. Supozoni se leja e hyrjes për ta është marrë paraprakisht nga Ministria e Sudanit. Në Aeroportin Ndërkombëtar të Khartoum, ata mund të aplikojnë për një vizë hyrjeje.

Turne të mëparshme në Izrael:

Ju nuk do të lejoheni të hyni në Sudan nëse pasaporta juaj ka një vizë izraelite ose vula izraelite të hyrjes / daljes.

Vizat e daljes: 

Para se të largoheni nga vendi, mund t'ju duhet të merrni një vizë dalje. Nga departamenti i të huajve dhe të paguajnë çdo taksë nisje aeroporti. Nuk përfshihet në tarifën tuaj të linjës ajrore. Ju mund të merrni vulën tuaj të daljes në aeroport nëse hyni në Sudan me një vizë turistike dhe nuk zgjatni qëndrimin tuaj.

Gratë dhe Fëmijët:

Gratë dhe foshnjat, përfshirë njerëzit sudanezë-amerikanë me kombësi të dyfishtë. Ata duhet të kenë lejen e baballarëve ose burrave të tyre për t'u larguar nga Sudani.

Femrat beqare dhe të divorcuara duhet të kenë miratimin e prindërve të tyre. Gratë e martuara, pavarësisht nga mosha që kanë, duhet të kenë pëlqimin e burrave të tyre.

Një gjykatës amerikan u jep grave kujdestarinë ekskluzive të fëmijëve të tyre. Një gjykatë Sudaneze duhet të mbahet mend urdhri i kujdestarisë. Para se fëmijët e tyre të mund të largohen nga Sudani pa lejen e baballarëve të tyre. Për më shumë informacion, kontaktoni me Ambasada e Republikës së Sudanit. 

Kufizimet në lidhje me HIV / AIDS:

Për turistët dhe banorët e huaj të Sudanit, ekzistojnë disa kufizime për hyrjen në HIV / AIDS. Për të marrë një vizë pune ose qëndrimi, Sudanez kërkon një test negativ të HIV-it. 

Kërkesat për viza në Sudanin e Jugut

Në mënyrë që të plotësoni formularin, hapni lidhjen Formulari i aplikimit për vizë.

Viza e hyrjes:

 1. Pasaporta juaj duhet të jetë e vlefshme për 180 ditë ose më shumë nga data e mbërritjes në Sudanin e Jugut.
 2. Plotësoni formularin tuaj të aplikimit. Gjithashtu, duhet të nënshkruhet vetëm nga aplikanti. Vini re se nëse keni marrë një shtypje të Aplikacioneve tuaja për t'u formuar në të dy anët e letrës, ajo nuk do të pranojë. Prandaj Visa juaj nuk do të përpunohet derisa të zëvendësohet.
 3. Dy (2) fotografi me madhësi pasaporte. Madhësia: 2 inç me 2 inç).
 4. Në rast se kompania juaj ju fton, atëherë mbani një letër zyrtare nga kompania juaj. Gjithashtu, duhet të keni një letër ftesë. Letra duhet të ketë adresën në Ambasadën e Sudanit të Jugut nga organizata juaj. Në letër, qëllimi i udhëtimit tuaj duhet të shkruajë. 

Procedurat e përpunimit:

 1. Nëse të gjitha përmbushin të gjitha kërkesat, atëherë Visa mund të zgjasë deri në pesë ditë pune për t'u lëshuar.
 2. Ambasada ka vetëm fuqinë të japë viza me hyrje të vetme për pasaportat e rregullta. Vizat me hyrje të shumëfishtë u jepen vetëm Pasaportave zyrtare dhe diplomatike.
 3. Çdo kërkesë për zgjatjen e qëndrimit në Sudanin e Jugut. Konsultohuni me Ministrinë e Brendshme të Sudanit të Jugut, Drejtoria e Kombësisë. Para skadimit të VISA-s suaj. 

Kategoritë e aplikantëve për viza:

Shtetasit nga Sudani i Jugut:

Për të fluturuar në Sudanin e Jugut, qytetarët që mbajnë pasaporta të Sudanit të Jugut nuk kanë nevojë të marrin vizë. Shtetasit e Sudanit të Jugut që përdorin pasaporta amerikane për të fluturuar. Dokumentet e udhëtimit në SHBA duhet të kenë një Visa dhe të gjitha protokollet e kërkuara duhet të plotësohen.

Shtetasit e SH.B.A. dhe mbajtësit e SH.B.A. për Kartonët e Gjelbër:

Supozoni se ata po udhëtojnë me pasaporta amerikane në Sudanin e Jugut. Dhe dokumentet e udhëtimit në SH.B.A. duhet të ndjekin të gjitha kërkesat për vizë dhe do të paguhet një tarifë vize prej 160.00 USD.

Shtetasit e Evropës:

Ju po udhëtoni me pasaporta evropiane për në Sudanin e Jugut. Ju duhet të respektoni të gjitha kushtet e vizave dhe do të paguhet një tarifë vizash prej 100.00 USD.

Për të gjithë mbajtësit e pasaportave të tjera: 

Tarifat e vizave do të paguhen bazuar në konceptin e reciprocitetit që nuk përfshihet në këto kategori. Kjo do të thotë që Ambasada e Jugut do të vendoste të njëjtën shumë që akuzon vendi. 

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

3 përgjigje për "Kërkesat për vizë për Sudanin e Jugut"

 1. Mustafa Jahja Ibrahim

  أريد تاشيرة دخول الى جوبا مع العلم بأن سوداني الجنسية

 2. انا في السودان واريد الذهاب الى jug السودان ولكن الحرب اغلقت القنصليه ولا اعرف كيف اتككن من الحصول عليها الرجاء مساعدتي

 3. محمد ابو بكر

  انا في مصر وأريد أن اأشر الي السودان، ما هي الإجراءات المطلوبة مني لكي أسافر من مصر الى جنوب السودان، وكم تكلفة السفر، و التأشيرة.
  علماً بأني أحمل جواز سفر من شمال السودان

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *