,

Lista e spitaleve në Malajzi

Disa nga spitalet në Malajzi janë Spitali Pantai, Spitali Gleneagles dhe Spitali Kuala Lumpur.

Sistemi i kujdesit shëndetësor në Malajzi është i ndarë gjerësisht në sektorin publik dhe privat. Qytetarët malajzianë dhe banorët e përhershëm marrin kujdes shëndetësor falas. Baza nuk është kujdesi shëndetësor universal. Spitalet publike marrin fonde të konsiderueshme nga qeveria. Sistemet e kujdesit shëndetësor publik dhe privat punojnë në mënyrë efektive së bashku. Le të shohim më poshtë listën e spitaleve në Malajzi.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve të lidhura më poshtë janë në anglisht. Përdorni Google TranslateTarjimly, ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi nëse ju nevojitet.

Si të zgjidhni një spital në Malajzi

Kur zgjidhni një spital në Malajzi, duhet të merren parasysh disa faktorë.

Reputacion

Hulumtoni reputacionin e spitaleve në Malajzi. Shikoni faqen e tyre të internetit për informacion në lidhje me stafin e tyre mjekësor, objektet dhe shërbimet.

Akreditimi

Kërkoni spitale të akredituara nga organizata të njohura në nivel kombëtar si p.sh Shoqëria Malajziane për Cilësinë në Shëndetësi.

Objektet dhe Shërbimet

Ju lutemi hidhini një sy lehtësive dhe shërbimeve që ofron spitali.

Stafi mjekësor

Gjeni spitale të mira me mjekë dhe infermierë të aftë.

Tarifat dhe trajtimet

Merrni parasysh çmimet e spitalit dhe opsionet e trajtimit.

Sistemi i kujdesit shëndetësor të Malajzisë

Me kalimin e kohës, sistemi i kujdesit shëndetësor i Malajzisë është bërë vazhdimisht më i mirë. Kujdesi shëndetësor publik i Malajzisë i financuar nga taksat është i gjerë dhe me cilësi të lartë.

Sistemi i kujdesit shëndetësor në Malajzi është i ndarë gjerësisht në sektorin publik dhe privat. Mjekët malajzianë flasin anglisht dhe janë kompetent. Për të siguruar mbulimin e duhur të popullsisë, mjekët duhet të shërbejnë tre vjet në spitalet publike përpara se të praktikojnë.

Mjekët e huaj janë të mirëpritur në Malajzi. Ata punojnë në spitale publike sepse mundësitë e praktikës private janë të pakta dhe kërkohen shumë.

Mërgimtarët dhe malajzianët e pasur përdorin sistemin e gjerë të kujdesit shëndetësor privat të Malajzisë. Cilësia është një atribut i objekteve private. Qeveria e Malajzisë kërkon që jorezidentët dhe të huajt të kenë sigurim mjekësor privat për të përdorur këtë sistem.

Shumë farmaci në Malajzi janë të përshtatshme dhe ofrojnë një gamë të gjerë ilaçesh. Barnat me recetë janë zakonisht të aksesueshme për të huajt. Gjithashtu, mjekimi është më i lirë se në Perëndim.

Lista e spitaleve në Malajzi

Disa nga spitalet më të mira në Malajzi janë renditur më poshtë. Mund të gjeni vendndodhjen dhe numrin e telefonit të tyre duke klikuar në emrin e spitalit.

Spitalet publike

Spitali i Kuala Lumpur

Spitali Jelebu

Spitali Enche' Besar Hajjah Kalsom

Balimi i spitalit

Spitali i Universitetit të Shkencave të Malajzisë

Spitali Gombak Orang Asli

Nëse dëshironi të gjeni më shumë spitale qeveritare, kontrolloni listën. 

Spitalet private

Spitali Beacon

Spitali Gleneagles

Spitali Pantai

Qendra Mjekësore Bukit Tinggi

Qendra Mjekësore Prince Court

Qendra Mjekësore Subang Jaya

Qendra Mjekësore Sunway

Spitali Special i KPJ Damansara

Si të gjeni spitalin më të afërt në Malajzi

Ata janë kudo. Në Malajzi, ka 146 spitale qeveritare dhe 209 spitale komerciale të licencuara. Nuk ka rëndësi se ku qëndroni. Nëse telefononi shërbimet e urgjencës 999 kudo në Malajzi, ata menjëherë drejtojnë një ambulancë dhe ju çojnë në spitalin më të afërt shtetëror.

Nëse jeni udhëtar, duhet të kontrolloni kushtet e sigurimit tuaj të udhëtimit për t'u siguruar që ato do të mbështesin zgjedhjet tuaja. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për 'Spital pranë Kuala Lumpur'.


Burimi: AdTrip

Imazhi i kopertinës është brenda Penang, Malajzi. Foto nga Patrick Boucher on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *