,

Si të blini një shtëpi në Gjermani

Për të blerë një shtëpi në Gjermani, filloni me Engel Volkers   Immo Scout24. Ju gjithashtu mund të shikoni grupet në Facebook ose media të tjera sociale. Një shembull i njohur është Berlin WG Zimmer Wohnung Apartament Dhoma me Qira Shitet Apartamente Ndarje.

Hapat për të blerë një shtëpi

Ju dëshironi të mbani parasysh disa gjëra kur blini banesa në Gjermani. Këto hapa nuk janë në rregull.

Përcaktoni buxhetin tuaj

Është thelbësore të kuptosh se sa mund të përballosh të shpenzosh. Merrni parasysh të gjitha kostot që lidhen me blerjen e një shtëpie, duke përfshirë taksat, tarifat dhe rinovimet.

Buxheti juaj është shuma e tre gjërave të mëposhtme.

Kursimet e kaluara mund t'i mblidhni nga vetja ose familja juaj. Këto janë paratë që dëshironi të përdorni për një depozitë, ose taksa, ose rinovimet më thelbësore.

Shpenzimet mujore për qira ose banesa që keni tani. Këto janë paratë që ju do të shkoni në shlyerjen mujore të hipotekës ose financimit tuaj.

Kursimet mujore të ardhshme që parashikoni do t'i keni në muajt e ardhshëm. Këto janë para shtesë që mund të mbështeteni në buxhetin tuaj.

Gjeni një pronë

Për të gjetur një pronë në Gjermani, kërkoni në internet ose kontaktoni një agjent imobiliar. Pasi të gjeni një pronë që ju pëlqen, planifikoni një shikim.

Ju mund të dëshironi të merrni financim fillimisht në mënyrë që të dini se sa para do të mund të shpenzoni.

Punësoni një noter

Në Gjermani, ju duhet një noter për të trajtuar aspektet ligjore të blerjes së një prone.

Një noter do të sigurojë që kontrata është ligjërisht e detyrueshme dhe do të regjistrojë ndryshimin e pronësisë në zyrën e regjistrimit të tokës. Ju gjithashtu mund të keni nevojë për një avokat të pasurive të paluajtshme për t'ju ndihmuar. Kjo varet nga shtëpia që dëshironi të blini.

Paguani një depozitë

Ndonjëherë personi që po shitni shtëpinë mund t'ju kërkojë një depozitë. Kjo nuk është një kërkesë ligjore, por është e shpeshtë. Ju duhet të përdorni një ndërmjetës ligjor, si një noter ose një ndërmjetës i pasurive të paluajtshme, për të menaxhuar depozitën tuaj. Ju mund të merrni mbrapsht një pjesë të depozitës tuaj nëse nuk jeni duke blerë më pronën.

Ju mund t'i shmangni të gjitha këto duke marrë së pari financimin tuaj, kështu që mund të bëni vetëm një ofertë.

Merrni financim

Nëse keni nevojë për para, së pari pyesni familjen dhe miqtë tuaj. Janë paratë më të lira që mund të huazoni dhe mund t'i ktheni paratë e interesit komunitetit tuaj në vend të një banke.

Nëse keni nevojë për financim për të blerë një shtëpi, mund të aplikoni për një hipotekë nga një bankë. Ndoshta do t'ju duhet të shkoni nëpër disa banka për të gjetur një hipotekë që plotëson nevojat tuaja.

Do t'ju duhet të siguroni dokumentacion, si dëshmi të të ardhurave, identifikim dhe rezultat krediti.

Ju mund të kërkoni programe qeveritare dhe stimuj për pronarët e shtëpive. Bëni kërkimin tuaj, por gjithashtu kërkoni këshillim nga banka juaj.

Bëni një ofertë dhe nënshkruani kontratën

Pasi të keni gjetur shtëpinë dhe të jeni të kënaqur me gjendjen e pronës, mund të bëni një ofertë. Pasi të keni arritur një marrëveshje, ju mund të nënshkruani kontratën në prani të një noteri.

Paguani dhe regjistroni pronën tuaj

Ju duhet të paguani për shtëpinë dhe taksat e pasurive të paluajtshme që vijnë me shtëpinë. Ju gjithashtu dëshironi të regjistroni pronën tuaj të re në regjistrin e tokës.

Në Gjermani, të gjitha këto mund t'i bëni me ndihmën e noterit tuaj.

Gjeni një pronë për të blerë në Gjermani

Ju mund të gjeni pronat në Gjermani në faqe interneti ose aplikacione për pasuri të paluajtshme, në Gjermani.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose çdo motor tjetër kërkimi mund të jetë një fillim i mirë për kërkimin e një apartamenti ose një shtëpie me qira. Kjo mund të jetë, për shembull, "Shtëpi për shitje në Berlin" ose "Shtëpi për shitje në Mynih".

Ju gjithashtu mund të pyesni rreth familjes dhe miqve. Ndoshta dikush njeh dikë që po kërkon një blerës për pronën e tyre.

Ju mund të shikoni veprimet e shtëpisë në një zonë që ju intereson.

Llojet e shtëpive për të blerë

Llojet e mëposhtme të shtëpive mund t'i gjeni në Gjermani

  • A shtëpi me një familje (Einfamilienhaus) është një njësi banimi e pavarur.
  • Një shtëpi gjysmë e shkëputur (Zweifamilienhaus) ose shtëpi dupleks (Doppelhaus) është një shtëpi ku dy njësi të veçanta banimi ndajnë një mur.
  • A shtëpi me rresht (Reihenhaus) ose shtëpi me tarraca (Terrassenhaus) ndan një ose dy mure me pronat fqinje në një rresht shtëpish të ngjashme.
  • An apartament është një njësi e gjallë që është pjesë e një ndërtesë apartamentesh (Mehrfamilienhaus).
  • Stadtvilla is një shtëpi me një kopsht të madh.
  • shtëpi njëkatëshe është një shtëpi njëkatëshe me çati të ulët dhe planimetri të hapur.
  • Apartament nën çati është një apartament i madh me një tarracë ose ballkon private, zakonisht në katin e fundit.

Sa për të blerë një shtëpi në Gjermani

Çmimi mesatar për metër katror për një shtëpi, ose një apartament, në Gjermani është rreth 3,400 €, ose euro, duke u rritur në 5,000 € në Berlin dhe 8,000 € në Mynih.

1000 Euro, ose EUR, është rreth 1100 dollarë amerikanë. Kjo është rreth 91,000 rupi indiane ose 7900 juanë kinezë.

Blerja e një apartamenti në qendër të qytetit mund të kushtojë rreth 3,800 euro.

Blerja e një apartamenti jashtë qendrës së qytetit mund të kushtojë rreth 3,000 euro.

Në Berlin, blerja e një apartamenti në qendër të qytetit mund të kushtojë rreth 6,000 euro.

Në Berlin, blerja e një apartamenti jashtë qendrës së qytetit mund të kushtojë rreth 4,000 euro.

Në Mynih, blerja e një apartamenti në qendër të qytetit mund të kushtojë rreth 9,000 euro.

Në Mynih, blerja e një apartamenti jashtë qendrës së qytetit mund të kushtojë rreth 7,000 euro.

A lejohen të huajt të blejnë prona në Gjermani?

Të huajt nuk kanë kufizime në blerjen e pasurive të paluajtshme në Gjermani. Të huajt fitojnë prona në qytete të mëdha gjermane si Berlini, Frankfurt dhe Mynihu.

Lexoni më shumë rreth

Si të gjeni një apartament në Gjermani

Faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Gjermani


Burimi: ruse vagabond

Imazhi i mësipërm i kopertinës është diku në Mynih, Gjermani. Foto nga Kinga Cichewicz on Unsplash