,

Si të blini një shtëpi në Malajzi

Për të blerë një shtëpi në Malajzi, filloni me PronariGuruPapronësi. Ju gjithashtu mund të shikoni grupet në Facebook ose media të tjera sociale. Një shembull i njohur është PRONA TË KËRKUARA (MALAYZI).

Hapat për të blerë një shtëpi

Ju dëshironi të mbani parasysh disa gjëra kur blini një shtëpi në Malajzi. Këto hapa nuk janë në rregull.

Përcaktoni buxhetin tuaj

Është thelbësore të kuptosh se sa mund të përballosh të shpenzosh. Merrni parasysh të gjitha kostot e shtëpisë, duke përfshirë taksat, tarifat dhe rinovimet.

Buxheti juaj është shuma e tre gjërave të mëposhtme.

Kursimet e kaluara mund t'i mblidhni nga vetja ose familja juaj. Ju dëshironi t'i përdorni këto para për një depozitë, taksa ose rinovime më thelbësore.

Shpenzimet mujore për qira ose banesa që keni tani. Këto janë paratë që ju do të shkoni në shlyerjen mujore të hipotekës ose financimit tuaj.

Kursimet mujore të ardhshme që parashikoni do t'i keni në muajt e ardhshëm. Këto janë para shtesë që mund të mbështeteni në buxhetin tuaj.

Gjeni një pronë

Për të gjetur një pronë në Malajzi, kërkoni në internet ose kontaktoni një agjent imobiliar. Pasi të gjeni një pronë që ju pëlqen, planifikoni një shikim.

Ju mund të dëshironi të merrni financim fillimisht për të ditur se sa para mund të shpenzoni.

Punësoni një noter

Në Malajzi, keni nevojë për një noter për të trajtuar aspektet ligjore të blerjes së një prone.

Një noter do të sigurojë që kontrata është ligjërisht e detyrueshme dhe do të regjistrojë ndryshimin e pronësisë në zyrën e regjistrimit të tokës. Ju gjithashtu mund të keni nevojë për një avokat të pasurive të paluajtshme për t'ju ndihmuar. Kjo varet nga shtëpia që dëshironi të blini.

Paguani një depozitë

Ndonjëherë personi që po shitni shtëpinë mund t'ju kërkojë një depozitë. Kjo nuk është një kërkesë ligjore, por është e shpeshtë. Ju duhet të përdorni një ndërmjetës ligjor, si një noter ose një ndërmjetës i pasurive të paluajtshme, për të menaxhuar depozitën tuaj. Ju mund të ktheni një pjesë të depozitës tuaj nëse nuk jeni më duke blerë pronën.

Ju mund t'i shmangni të gjitha këto duke marrë fillimisht financimin tuaj në mënyrë që të mund të bëni një ofertë.

Merrni financim

Nëse keni nevojë për para, së pari pyesni familjen dhe miqtë tuaj. Janë paratë më të lira që mund të huazoni dhe mund t'i ktheni paratë e interesit komunitetit tuaj në vend të një banke.

Nëse keni nevojë për financim për të blerë një shtëpi, mund të aplikoni për një hipotekë nga një bankë. Mund t'ju duhet të shkoni nëpër disa banka për të gjetur një hipotekë që plotëson nevojat tuaja.

Do t'ju duhet të siguroni dokumentacion, si dëshmi të të ardhurave, identifikim dhe rezultat krediti.

Ju mund të kërkoni programe qeveritare dhe stimuj për pronarët e shtëpive. Bëni kërkimin tuaj, por gjithashtu kërkoni këshillim nga banka juaj.

Bëni një ofertë dhe nënshkruani kontratën.

Pasi të keni gjetur shtëpinë dhe të jeni të kënaqur me gjendjen e pronës, mund të bëni një ofertë. Pasi të keni arritur një marrëveshje, ju mund të nënshkruani kontratën në prani të një noteri.

Paguani dhe regjistroni pronën tuaj.

Ju duhet të paguani për shtëpinë dhe taksat e pasurive të paluajtshme që vijnë me shtëpinë. Ju gjithashtu dëshironi të regjistroni pronën tuaj të re në regjistrin e tokës.

Në Malajzi, ju mund t'i bëni të gjitha këto me ndihmën e noterit tuaj.

Gjeni një pronë për të blerë në Malajzi

Mund të gjeni prona në Malajzi në faqet e internetit ose aplikacionet e pasurive të paluajtshme në Malajzi.

Baidu, Google, Naver, Sogou, Yandex, ose çdo motor tjetër kërkimi mund të jetë një fillim i mirë për kërkimin e një apartamenti ose një shtëpie me qira. Kjo mund të jetë, për shembull, "Shtëpi për shitje në Kuching" ose "Shtëpi për shitje në Kuala Lumpur".

Ju gjithashtu mund të pyesni rreth familjes dhe miqve. Ndoshta dikush njeh dikë që po kërkon një blerës për pronën e tyre.

Ju mund të shikoni veprimet e shtëpisë në një zonë që ju intereson.

Llojet e shtëpive për të blerë

Ju mund të gjeni llojet e mëposhtme të shtëpive në Malajzi:

Mansion: Pallat janë më të mëdha se bungalot dhe kanë shumë tokë.

shtëpi njëkatëshe: Një shtëpi njëkatëshe dallohet nga llojet e tjera të shtëpive nga mungesa e më shumë se një kate. Dhomat janë të vendosura të gjitha në një nivel të vetëm dhe janë të lidhura me korridore.

Bungalot me shumë zero: Ngjajnë me bungalot, por kanë më pak tokë. Për të maksimizuar përdorimin e tokës, banesat zakonisht janë të mbyllura.

Shtëpitë grupore: Shtëpitë grupore janë të mëdha, por të krijuara në grupe me pajisje të ngjashme me banesat.

Villas: Vilat janë banesa të grumbulluara me emra më të bukur. Nuk ka asnjë udhëzues standard për zhvillimin e vilës.

Shtëpi gjysmë e veçuar: ndan një mur me shtëpinë fqinje, duke e bërë planin e tij identik.

Një shtëpi e veçuar: Një shtëpi e veçuar është e ndarë nga fqinjët e saj.

Shtëpi me tarracë: Banesat me tarracë, zakonisht 22 x 75 këmbë, janë më të voglat.

Shtëpi në qytet: Shtëpitë e qytetit janë dy rezidenca në një, zakonisht të grumbulluara ose të bashkuara përgjatë njërës anë. Jashtë, duket si një banesë.

Banesa: Më të përhapurit janë apartamentet njëkatëshe, të rrethuara nga fqinjët me ballkone.

condominiums: Ndërtesat u ofrojnë banorëve një shumëllojshmëri të gjerë komoditetesh, duke përfshirë hapësira të sigurta banimi dhe parkim të mbuluar ose nëntokë.

Apartament nën çati është një apartament i madh me një tarracë ose ballkon private, zakonisht në katin e fundit.

Sa për të blerë një shtëpi në Malajzi

Çmimi mesatar për metër katror për një shtëpi, ose një apartament, në Malajzi është rreth 3,922 MYR, duke u rritur në 5,115 MYR në Kuala Lumpur dhe 3,643 MYR në Kota Kinabalu.

1000 MYR, është rreth 217 dollarë amerikanë. Kjo është rreth 18,055 rupi indiane ose 1,575 juanë kinezë.

Blerja e një apartamenti në qendër të qytetit mund të kushtojë rreth 4,843 MYR.

Blerja e një apartamenti jashtë qendrës së qytetit mund të kushtojë rreth 3,000 MYR.

Blerja e një apartamenti në qendër të qytetit mund të kushtojë rreth 7,000 MYR në Kuala Lumpur.

Në Kuala Lumpur, blerja e një apartamenti jashtë qendrës së qytetit mund të kushtojë rreth 3,229 MYR.

Në Kota Kinabalu, blerja e një apartamenti në qendër të qytetit mund të kushtojë rreth 5,202 MYR.

Blerja e një apartamenti jashtë qendrës së qytetit të Kota Kinabalu mund të kushtojë rreth 2,085 MYR.

A lejohen të huajt të blejnë pronë në Malajzi?

Të huajt nuk kanë kufizime në blerjen e pasurive të paluajtshme në Malajzi. Të huajt fitojnë prona në qytete të mëdha të Malajzisë si Kuala Lumpur, Kota Kinabalu dhe Kuching.

Lexoni më shumë rreth

Si të gjeni një apartament në Malajzi

Si të merrni me qira një shtëpi në Malajzi

Faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Malajzi


Burimi: Guru i pronës

Foto nga Foto kaq e bukur on Unsplash, Melaka, Malajzi.