,

Si të blini një shtëpi në Maltë

Për të blerë një shtëpi në Maltë, filloni me Times MaltaFrank Salt. Ju gjithashtu mund të shikoni grupet në Facebook ose media të tjera sociale. Një shembull i njohur është Qira një apartament / apartament për me qira / ndarë një dhomë në Maltë.

Hapat për të blerë një shtëpi

Ju dëshironi të mbani parasysh disa gjëra kur blini banesa në Maltë. Këto hapa nuk janë në rregull.

Përcaktoni buxhetin tuaj

Është thelbësore të kuptosh se sa mund të përballosh të shpenzosh. Merrni parasysh të gjitha kostot që lidhen me blerjen e një shtëpie, duke përfshirë taksat, tarifat dhe rinovimet.

Buxheti juaj është shuma e tre gjërave të mëposhtme.

Kursimet e kaluara mund t'i mblidhni nga vetja ose familja juaj. Këto janë paratë që dëshironi të përdorni për një depozitë, ose taksa, ose rinovimet më thelbësore.

Shpenzimet mujore për qira ose banesa që keni tani. Këto janë paratë që ju do të shkoni në shlyerjen mujore të hipotekës ose financimit tuaj.

Kursimet mujore të ardhshme që parashikoni do t'i keni në muajt e ardhshëm. Këto janë para shtesë që mund të mbështeteni në buxhetin tuaj.

Gjeni një pronë

Për të gjetur një pronë në Maltë, kërkoni në internet ose kontaktoni një agjent imobiliar. Pasi të gjeni një pronë që ju pëlqen, planifikoni një shikim.

Ju mund të dëshironi të merrni financim fillimisht në mënyrë që të dini se sa para do të mund të shpenzoni.

Punësoni një noter

Në Maltë, ju duhet një noter për të trajtuar aspektet ligjore të blerjes së një prone.

Një noter do të sigurojë që kontrata është ligjërisht e detyrueshme dhe do të regjistrojë ndryshimin e pronësisë në zyrën e regjistrimit të tokës. Ju gjithashtu mund të keni nevojë për një avokat të pasurive të paluajtshme për t'ju ndihmuar. Kjo varet nga shtëpia që dëshironi të blini.

Paguani një depozitë

Ndonjëherë personi që po shitni shtëpinë mund t'ju kërkojë një depozitë. Kjo nuk është një kërkesë ligjore, por është e shpeshtë. Ju duhet të përdorni një ndërmjetës ligjor, si një noter ose një ndërmjetës i pasurive të paluajtshme, për të menaxhuar depozitën tuaj. Ju mund të merrni mbrapsht një pjesë të depozitës tuaj nëse nuk jeni duke blerë më pronën.

Ju mund t'i shmangni të gjitha këto duke marrë së pari financimin tuaj, kështu që mund të bëni vetëm një ofertë.

Merrni financim

Nëse keni nevojë për para, së pari pyesni familjen dhe miqtë tuaj. Janë paratë më të lira që mund të huazoni dhe mund t'i ktheni paratë e interesit komunitetit tuaj në vend të një banke.

Nëse keni nevojë për financim për të blerë një shtëpi, mund të aplikoni për një hipotekë nga një bankë. Ndoshta do t'ju duhet të shkoni nëpër disa banka për të gjetur një hipotekë që plotëson nevojat tuaja.

Do t'ju duhet të siguroni dokumentacion, si dëshmi të të ardhurave, identifikim dhe rezultat krediti.

Ju mund të kërkoni programe qeveritare dhe stimuj për pronarët e shtëpive. Bëni kërkimin tuaj, por gjithashtu kërkoni këshillim nga banka juaj.

Bëni një ofertë dhe nënshkruani kontratën

Pasi të keni gjetur shtëpinë dhe të jeni të kënaqur me gjendjen e pronës, mund të bëni një ofertë. Pasi të keni arritur një marrëveshje, ju mund të nënshkruani kontratën në prani të një noteri.

Paguani dhe regjistroni pronën tuaj

Ju duhet të paguani për shtëpinë dhe taksat e pasurive të paluajtshme që vijnë me shtëpinë. Ju gjithashtu dëshironi të regjistroni pronën tuaj të re në regjistrin e tokës.

Në Maltë, ju mund t'i bëni të gjitha këto me ndihmën e noterit tuaj.

Gjeni një pronë për të blerë në Maltë

Mund të gjeni prona në Maltë në faqet e internetit ose aplikacionet e pasurive të paluajtshme, në Maltë.

Baidu, Google, Naver, Sogou, Yandex, ose çdo motor tjetër kërkimi mund të jetë një fillim i mirë për kërkimin e një apartamenti ose një shtëpie me qira. Kjo mund të jetë, për shembull, "Shtëpi për shitje në Sliema" ose "Shtëpi për shitje në Valetta".

Ju gjithashtu mund të pyesni rreth familjes dhe miqve. Ndoshta dikush njeh dikë që po kërkon një blerës për pronën e tyre.

Ju mund të shikoni veprimet e shtëpisë në një zonë që ju intereson.

Llojet e shtëpive për të blerë

Ju mund të gjeni llojet e mëposhtme të shtëpive në Maltë;

Shtëpia me tarraca: Janë një lloj shtëpie qyteti që ndërtohet në një rresht me shtëpitë e tjera. Ato janë zakonisht shtëpi dykatëshe me një kopsht të vogël përpara ose mbrapa.

Banesa: Më të përhapurit janë apartamentet njëkatëshe, të rrethuara nga fqinjët me ballkone.

Maizonetat: Maizonetat janë të ngjashme me apartamentet, por ato kanë dy kate. 

Villas: Shtëpi të pavarura me kopshte dhe ballkone, opsioni më i shtrenjtë i strehimit.

farmhouses: Janë banesa klasike të fermave malteze. Ndërtesat prej guri me oborre të mëdha janë të përhapura. Shtëpitë në ferma po rinovohen si prona luksoze.

Shtëpia e Karakterit: Janë banesa klasike të rinovuara. Ata shpesh kanë arkitekturë origjinale si trarët prej druri, tavane me hark dhe pllaka me pllaka.

shtëpi njëkatëshe: Një shtëpi njëkatëshe dallohet nga llojet e tjera të shtëpive nga mungesa e më shumë se një kate. Dhomat janë të vendosura të gjitha në një nivel të vetëm dhe janë të lidhura me korridore.

Penthouse: një apartament i madh me një tarracë ose ballkon private, zakonisht në katin e fundit.

Sa për të blerë një shtëpi në Maltë

Çmimi mesatar për metër katror për një shtëpi, ose një apartament, në Maltë është rreth 2,000 €, ose euro, duke u rritur në 4,000 € në Valetta dhe 3,000 € në Sliema.

1000 Euro, ose EUR, është rreth 1100 dollarë amerikanë. Kjo është rreth 91,000 rupi indiane ose 7900 juanë kinezë.

Blerja e një apartamenti në qendër të qytetit mund të kushtojë rreth 2,000 euro.

Blerja e një apartamenti jashtë qendrës së qytetit mund të kushtojë rreth 1,750 euro.

Në Valetta, blerja e një apartamenti në qendër të qytetit mund të kushtojë rreth 4,000 euro.

Në Valetta, blerja e një apartamenti jashtë qendrës së qytetit mund të kushtojë rreth 1,500 euro.

Në Sliema, blerja e një apartamenti në qendër të qytetit mund të kushtojë rreth 3,000 euro.

Në Sliema, blerja e një apartamenti jashtë qendrës së qytetit mund të kushtojë rreth 2,000 euro.

A lejohen të huajt të blejnë prona në Maltë?

Të huajt nuk kanë kufizime në blerjen e pasurive të paluajtshme në Maltë. Të huajt fitojnë prona në qytete të mëdha të Maltës si Gjiri i Shën Palit, Sliema dhe Birkirkara.

Gjithashtu, kontrolloni:

Si të gjeni një apartament në Maltë

Si të merrni me qira një shtëpi në Maltë

Faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Maltë


Burimi: Kohët e Maltës

Foto nga Jonas Thijs on Unsplash, Maltë.