,

Si të blini një shtëpi në Kuvajt

Për të blerë një shtëpi në Kuvajt, filloni me Opensooq.comexpat.com. Ju gjithashtu mund të shikoni grupet në Facebook ose media të tjera sociale. Një shembull i njohur është Shqq و استديوهات مفروشه للايجار وللبيع.

Hapat për të blerë një shtëpi

Ju dëshironi të mbani parasysh disa gjëra kur blini një shtëpi në Kuvajt. Këto hapa nuk janë në rregull.

Përcaktoni buxhetin tuaj

Është thelbësore të kuptosh se sa mund të përballosh të shpenzosh. Merrni parasysh të gjitha kostot e shtëpisë, duke përfshirë taksat, tarifat dhe rinovimet.

Buxheti juaj është shuma e tre gjërave të mëposhtme.

Kursimet e kaluara mund t'i mblidhni nga vetja ose familja juaj. Ju dëshironi t'i përdorni këto para për një depozitë, taksa ose rinovime më thelbësore.

Shpenzimet mujore për qira ose banesa që keni tani. Këto janë paratë që ju do të shkoni në shlyerjen mujore të hipotekës ose financimit tuaj.

Kursimet mujore të ardhshme që parashikoni do t'i keni në muajt e ardhshëm. Këto janë para shtesë që mund të mbështeteni në buxhetin tuaj.

Gjeni një pronë

Për të gjetur një pronë në Kuvajt, kërkoni në internet ose kontaktoni një agjent imobiliar. Pasi të gjeni një pronë që ju pëlqen, planifikoni një shikim.

Ju mund të dëshironi të merrni financim fillimisht për të ditur se sa para mund të shpenzoni.

Punësoni një noter

Në Kuvajt, ju duhet një noter për të trajtuar aspektet ligjore të blerjes së një prone.

Një noter do të sigurojë që kontrata është ligjërisht e detyrueshme dhe do të regjistrojë ndryshimin e pronësisë në zyrën e regjistrimit të tokës. Ju gjithashtu mund të keni nevojë për një avokat të pasurive të paluajtshme për t'ju ndihmuar. Kjo varet nga shtëpia që dëshironi të blini.

Paguani një depozitë

Ndonjëherë personi që po shitni shtëpinë mund t'ju kërkojë një depozitë. Kjo nuk është një kërkesë ligjore, por është e shpeshtë. Ju duhet të përdorni një ndërmjetës ligjor, si një noter ose një ndërmjetës i pasurive të paluajtshme, për të menaxhuar depozitën tuaj. Ju mund të ktheni një pjesë të depozitës tuaj nëse nuk jeni më duke blerë pronën.

Ju mund t'i shmangni të gjitha këto duke marrë fillimisht financimin tuaj në mënyrë që të mund të bëni një ofertë.

Merrni financim

Nëse keni nevojë për para, së pari pyesni familjen dhe miqtë tuaj. Janë paratë më të lira që mund të huazoni dhe mund t'i ktheni paratë e interesit komunitetit tuaj në vend të një banke.

Nëse keni nevojë për financim për të blerë një shtëpi, mund të aplikoni për një hipotekë nga një bankë. Mund t'ju duhet të shkoni nëpër disa banka për të gjetur një hipotekë që plotëson nevojat tuaja.

Do t'ju duhet të siguroni dokumentacion, si dëshmi të të ardhurave, identifikim dhe rezultat krediti.

Ju mund të kërkoni programe qeveritare dhe stimuj për pronarët e shtëpive. Bëni kërkimin tuaj, por gjithashtu kërkoni këshillim nga banka juaj.

Bëni një ofertë dhe nënshkruani kontratën.

Pasi të keni gjetur shtëpinë dhe të jeni të kënaqur me gjendjen e pronës, mund të bëni një ofertë. Pasi të keni arritur një marrëveshje, ju mund të nënshkruani kontratën në prani të një noteri.

Paguani dhe regjistroni pronën tuaj

Ju duhet të paguani për shtëpinë dhe taksat e pasurive të paluajtshme që vijnë me shtëpinë. Ju gjithashtu dëshironi të regjistroni pronën tuaj të re në regjistrin e tokës.

Në Kuvajt, ju mund t'i bëni të gjitha këto me ndihmën e noterit tuaj.

Gjeni një pronë për të blerë në Kuvajt.

Mund të gjeni prona në Kuvajt në faqet e internetit ose aplikacionet e pasurive të paluajtshme, në Kuvajt.

Baidu, Google, Naver, Sogou, Yandex, ose çdo motor tjetër kërkimi mund të jetë një fillim i mirë për kërkimin e një apartamenti ose një shtëpie me qira. Kjo mund të jetë, për shembull, "Shtëpi për shitje në qytetin e Kuvajtit" ose "Shtëpi për shitje në Almadi".

Ju gjithashtu mund të pyesni rreth familjes dhe miqve. Ndoshta dikush njeh dikë që po kërkon një blerës për pronën e tyre.


Ju mund të shikoni veprimet e shtëpisë në një zonë që ju intereson.

Llojet e shtëpive për të blerë

Ju mund të gjeni llojet e mëposhtme të shtëpive në Kuvajt:

  • Qyteti: Shtëpi të pavarura me kopshte dhe ballkone, opsioni më i shtrenjtë i strehimit.
  • Apartament është një njësi banimi që është pjesë e një ndërtese banimi.
  • Apartament nën çati është një apartament i madh me një tarracë ose ballkon private, zakonisht në katin e fundit.
  • Shtëpitë e qytetit: Prona e shtëpisë në qytet mund të jetë një dyshe gjysmë ose dykatëshe.
  • shtëpi dupleks është një shtëpi ku dy njësi të veçanta banimi ndajnë një mur.
  • Shtëpitë tradicionale të Kuvajtit: Këto shtëpi të vjetra janë përfaqësuese të historisë dhe kulturës së pasur të Kuvajtit.

Sa për të blerë një shtëpi në Kuvajt

Çmimi mesatar për metër katror për një shtëpi, ose një apartament, në Kuvajt është rreth 875 KWD, duke u rritur në 1,125 KWD në qytetin e Kuvajtit dhe 2,232 KWD në Al-'udayliyah.

1000 KWD, është rreth 1100 dollarë amerikanë. Kjo është rreth 91,000 rupi indiane ose 7900 juanë kinezë.

Blerja e një apartamenti në qendër të qytetit mund të kushtojë rreth 1,000 KWD.

Blerja e një apartamenti jashtë qendrës së qytetit mund të kushtojë rreth 750 KWD.

Blerja e një apartamenti në qendër të qytetit mund të kushtojë rreth 1,500 KWD në qytetin e Kuvajtit.

Në qytetin e Kuvajtit, blerja e një apartamenti jashtë qendrës së qytetit mund të kushtojë rreth 750 KWD.

Në Al-'udayliyah, blerja e një apartamenti në qendër të qytetit mund të kushtojë rreth 3,750 KWD.

Blerja e një apartamenti jashtë qendrës së qytetit në Al-'udayliyah mund të kushtojë rreth 894 KWD.

A lejohen të huajt të blejnë pronë në Kuvajt?

Të huajt nuk kanë kufizime në blerjen e pasurive të paluajtshme në Kuvajt. Të huajt blejnë prona në qytete të mëdha të Kuvajtit si Kuvajti, Almadi dhe Al Jahra.

Lexoni më shumë rreth

Si të gjeni një apartament në Kuvajt

Si të merrni me qira një shtëpi në Kuvajt

Faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Kuvajt


Burimi: Numbeo

Foto nga Kinga Cichewicz on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *