,

Si të gjeni një apartament në Hong Kong?

Për të gjetur një apartament në Hong Kong, mund të shikoni faqet e internetit ose aplikacionet e pasurive të paluajtshme. Një fillim i mirë është Pronë centaline or 28Hse.com. Ose mund të punësoni një agjent imobiliar. Ose mund të pyesni rrethin tuaj shoqëror dhe të kontaktoni me pronarët. 
Apartamentet në Hong Kong janë mjaft të shtrenjta. Mund t'ju duhet kohë që të gjeni diçka të përballueshme që plotëson shijen tuaj.
Kushtojini vëmendje detajeve kur nënshkruani një kontratë qiraje në Hong Kong.

Shumica e burimeve të lidhura më poshtë janë në kinezisht ose anglisht. Pra, nëse keni nevojë, përdorni Google Translate, ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi.

Hong Kongu është një nga qytetet më të shtrenjta në botë për të marrë me qira një pronë. Qyteti ka një dendësi shumë të lartë të popullsisë. Le të marrim një udhëzues të shpejtë se si të gjeni një apartament në Hong Kong.

Si të gjeni një apartament në Hong Kong?

Aplikacionet e njohura të marrjes me qira në Hong Kong mund t'ju ndihmojnë të kërkoni një apartament. Qiramarrësit në Hong Kong preferojnë agjencitë tradicionale të strehimit. Faqet në internet, kolegjet dhe tregtarët e pronave mund të ndihmojnë për të marrë detaje të vendndodhjeve për t'u marrë me qira.

Më poshtë është një listë e opsioneve kur jeni duke kërkuar për apartamentin tuaj të dëshiruar.

Agjenci imobiliare ne Hong Kong

Njerëzit shpesh kanë një përvojë të keqe me ndërmjetësit pasi ata konsiderohen si gënjeshtarë. Por Hong Kongu është i ndryshëm pasi agjentët e pasurive të paluajtshme këtu menaxhohen mirë nga qeveria. Agjentët e pasurive të patundshme janë mënyra më e zakonshme për të gjetur një shtëpi në Hong Kong.

Nuk duhet të nxitoni të merrni me qira një apartament pasi Hong Kongu po zhvillohet shumë shpejt. Ju mund të gjeni agjenci në çdo rreth dhe rrugë me burime të ndryshme. Ju duhet të vendosni për zonën që do të merrni me qira dhe të vizitoni agjentin më të afërt për marrjen me qira të një shtëpie. Agjentët zakonisht paguajnë qiranë e një muaji. Pronari dhe qiramarrësi paguajnë secili gjysmën.

Faqet e internetit për të gjetur një apartament në Hong Kong

Ka shumë burime për të gjetur një apartament me qira. Një burim në internet është një nga më të mirët. Është më e lehtë dhe e besueshme. Aty mund të gjeni shumë lista nga qiratë bazë deri tek ato të larta. Më poshtë është lista e faqeve të internetit që mund t'ju ndihmojnë ta bëni më të lehtë kërkimin tuaj.

Pronë centaline është një agjenci e njohur e pasurive të paluajtshme në Hong Kong.

28Hse.com është një platformë e njohur e pasurive të paluajtshme në Hong Kong. Ju mund të gjeni informacionin më të fundit të pasurive të paluajtshme çdo ditë.

Realitet në Midland është një agjenci e njohur strehimi në Hong Kong.

Vetitë e Ricacorp është një tjetër agjenci e njohur strehimi në Hong Kong.

Shtëpi 730 është një tjetër platformë e njohur e kërkimit të pronave në Hong Kong.

i gjerë është një tjetër faqe interneti e njohur për pasuri të paluajtshme në Hong Kong.

Shtëpitë në Hong Kong është një faqe interneti për pasuri të paluajtshme në Hong Kong.

Eksploroni rrethet tuaja sociale

Sapo të mbërrini në Hong Kong, shumë banorë të kontinentit kinez kërkojnë një rreth komuniteti. Ju mund të gjeni një shtëpi të përshtatshme përmes grupeve Wechat ose miqve ose shokëve tuaj. Këto lloj banesash janë të besueshme dhe të sigurta dhe nuk kanë nevojë për ndonjë ndërmjetës. Shkoni për të parë shtëpinë personalisht. Mundohuni të shmangni "pronarët e dytë", prandaj sigurohuni që po flisni me pronarin e pronës. Dhe gjithashtu nuk do të duhet të paguani tarifat e agjencisë.

Transporti publik në Hong Kong

Hong Kongu ka një sistem të shkëlqyer transporti publik duke e bërë shumë të lehtë lëvizjen. Është më e lehtë të shkosh përreth, pavarësisht se ku qëndroni. Nëse kërkoni një opsion të përshtatshëm, atëherë duhet të zgjidhni apartamentin afër stacionit të metrosë.

Zona të përballueshme në Hong Kong

Kur merrni me qira një apartament, duhet të kontrolloni se sa e përballueshme është për ju. Kjo varet nga buxheti dhe shija juaj. Disa zona të përballueshme janë ishulli i Hong Kongut, Kowloon dhe Territoret e Reja.

Ishulli verior i Hong Kongut është më i shtrenjtë pasi është zemra financiare dhe tregtare e qytetit. Kowloon është më i lirë se ishulli. Ka më shumë atmosferë lokale, si dhe qasje në zemrën e jetës urbane.

Territoret e Re është ideale për njerëzit që preferojnë një mjedis qetësues. Ky rajon është plot me parqe, fshatra rurale dhe vila shumë larg qytetit dhe zonave të biznesit. Territoret e reja madje ka ishullin Lantau. Ajo është plot me plazhe dhe gjelbërim.

Dokumentacion për marrjen me qira të një apartamenti në Hong Kong

Këto janë disa gjëra që dëshironi të mbani mend kur merrni me qira një apartament në Hong Kong.

Para nënshkrimit të kontratës

Përpara se të nënshkruani kontratën, lexoni certifikatën e pasurive të paluajtshme dhe kartat e identitetit. Sigurohuni që qiradhënësi që nënshkruan kontratën është pronari i shtëpisë. Kontrolloni nëse qiraja është në shtëpinë e duhur. Kontrolloni që apartamenti në kontratë të jetë i njëjti që dëshironi të merrni me qira.

Është e nevojshme të diskutohet paraprakisht me qiradhënësin për rimbursimin e depozitës. Kjo lejon parandalimin e zbritjes së paarsyeshme të depozitës.

Gjatë nënshkrimit të kontratës

Kur nënshkruani kontratën, pagesa e qirasë dhe e depozitës janë në para të gatshme, prandaj sigurohuni që të përgatitni para të mjaftueshme para. Gjatë nënshkrimit të marrëveshjes, qiradhënësi dhe qiramarrësi duhet të jenë të pranishëm. Qiramarrësi dhe pronari duhet të kenë nga një kopje.

Pas nënshkrimit të kontratës

Një kontratë ka nevojë për një pullë. Tarifa e pullës për një qira prej një deri në tre vjet është përgjithësisht 5% e qirasë mesatare vjetore. Qiradhënësi dhe qiramarrësi paguajnë gjysmën e secilit. Ju gjithashtu duhet të shkoni në departamentin e shërbimeve për ndezjen e ujit, energjisë elektrike dhe gazit.

Ndërprerja

Ndërprerja mund të bëhet paraprakisht për sa kohë që qiradhënësi dhe qiramarrësi bien dakord për të. Edhe pse mos harroni të nënshkruani një "marrëveshje të përfundimit të parakohshëm" nëse e bëni këtë. Nëse përfundimi është pas skadimit të kontratës atëherë ju duhet vetëm të merrni me qira sipas kontratës. Përfundimi është kur skadon në këtë rast.

Çmimet e banesave në Hong Kong

1000 dollarë Hong Kong, ose HKD, janë rreth 130 dollarë amerikanë, ose USD. Kjo është gjithashtu rreth 120 euro, ose euro, ose 9700 rupi indiane, ose INR, ose 810 juan kinez ose CNY.

Këto janë disa shifra. Ato janë të dobishme për të kuptuar koston e jetesës në Hong Kong. Dreka për 2 në një restorant në Hong Kong kushton rreth 350 HKD. Një leje mujore për transportin publik është 460 HKD.

Një familje me katër persona ka një shpenzim mujor, pa qira, prej 27,000 HKD. Një person beqar ka një shpenzim mujor pa qira prej HKD 7,000. 

Çmimi mesatar i një apartamenti 50 metra katrorë në Hong Kong është rreth 9 milionë HKD.

Një apartament me një dhomë gjumi në Hong Kong, larg qendrës, kushton rreth 12000 HKD në muaj. Nëse planifikoni të jetoni më afër qendrës ose në një vend më të madh, qiraja do të jetë rreth 12000 HKD në muaj.

Qiraja mujore për një apartament me një dhomë gjumi në qendër të qytetit është 16,000 HKD. Qiraja mujore për një apartament me një dhomë gjumi jashtë qendrës së qytetit është 12,000 HKD. Qiraja mujore për një apartament me tre dhoma gjumi në qendër të qytetit është 38,000 HKD. Qiraja mujore për një apartament me tre dhoma gjumi jashtë qendrës së qytetit është 24,000 HKD.


Burimet: Hkdiy cn, Udhëtim për kulturë

Imazhi i mësipërm i kopertinës është diku në Choi Hung Estate, Hong Kong. Foto nga Dan Gold on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *