,

Si të gjeni një apartament në Rumani?

Për të gjetur një apartament në Rumani mund të filloni me Olx Rumania, Histori, ose grupet e Facebook në Rumani.

Kur kërkojmë një apartament në një vend tjetër, atëherë ne fillojmë kërkimin tonë në faqet e internetit shumë të lehta. Në të njëjtën mënyrë kur jeni në Rumani, gjithmonë mund të përdorni ndihmën e internetit se si të gjeni një apartament në Rumani.

Gjetja e një apartamenti nuk është kurrë e lehtë pasi ne kemi disa kritere të vendosura në mendjen tonë bazuar në atë që marrim një apartament me qira. Kërkojmë apartamentin i cili është i paravendosur në mendjen tonë për llojin e tij. Lista e sipërpërmendur do ta bëjë punën tuaj më të lehtë për të gjetur një apartament.

Shumica e burimeve të lidhura më poshtë janë në rumanisht ose anglisht. Pra, nëse keni nevojë, përdorni Google Translate, ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi.

Si të gjeni një apartament në Rumani?

Nëse planifikoni të transferoheni në Rumani për një periudhë të gjatë, atëherë ju duhet ose të merrni me qira ose të blini një apartament. Cilat janë vendet më të mira me qira për të gjetur një apartament në Rumani?

Për apartamentin marrim ndihmën e një agjenti që merret me gjithçka por mund të mos jetë më e lehtë.

Pavarësisht dhënies së komisionit, ne mund të mos e gjejmë apartamentin, por faqet e internetit janë të dobishme.

Olx Rumania është një faqe interneti shumë e njohur për njoftime në Rumani. Ata kanë lista për apartamente, shtëpi dhe dhoma në Rumani.

Histori është një faqe interneti shumë e njohur për të gjetur apartamente në Rumani.

Imobiliare.ro është një faqe interneti e njohur për të gjetur apartamente në Rumani.

HomeZZ.ro eshte njoftimi me i fundit i pronave te paluajtshme: shtepi dhe apartamente ne shitje dhe me qera. Shitet akomodim, studio, truall.

Magazinul de case ka të bëjë me pronat e paluajtshme në Rumani.

Të gjitha faqet e internetit të listuara më sipër do t'ju ndihmojnë të kërkoni pronat për një periudhë afatgjatë ose afatshkurtër. Nëse nuk e dini gjuhën rumune, mund të përdorni gjithmonë Google Translator.

Këto faqe interneti janë për tregun rumun dhe jo për të huajt, kështu që ju mund të merrni oferta të lira.

Sa është dhoma me qira në Rumani?

Kostoja ndryshon në qytetet e Rumanisë në bazë të vendndodhjes dhe lehtësive në dispozicion.

Më poshtë janë shembuj të qirave të dhomave në qytete. 100 USD Dollarë amerikanë janë rreth 90 EUR, 7500 INR ose 650 CNY. 100 USD është gjithashtu rreth 450 RON Leu rumun.

Bukureshti është rreth 500 USD për një qira qendrore dhe rreth 325 USD për një qira jashtë qendrës.

Brasov 400 USD për një qira qendrore dhe rreth 300 USD për një qira jashtë qendrës.

Sibiu 300 USD për një qira qendrore dhe rreth 250 USD për një qira jashtë qendrës.

Constanta 425 USD për një qira qendrore dhe rreth 275 USD për një qira jashtë qendrës.

Cluj-Napoca 450 USD për një qira qendrore dhe rreth 325 USD për një qira jashtë qendrës.

Gjërat që duhet të dini për marrjen me qira të një apartamenti në Rumani

 • Gjëja më e rëndësishme për nënshkrimin e një kontrate është të kesh një kontratë.
 • Në Rumani, pronarët preferojnë të japin qira pa kontrata për të shmangur taksat.
 • Vizitoni apartamentin që planifikoni të merrni me qira dhe bëni të gjitha pyetjet që ju vijnë në mendje.
 • Nëse është e mundur, flisni edhe me një fqinj ose një të moshuar që jeton në të njëjtën ndërtesë.
 • Ata do t'ju ndihmojnë me të gjitha të mirat dhe të këqijat e banesës dhe zonave përreth.
 • Problemi i vetëm që mund të hasni është se ata mund të mos dinë anglisht.
 • Nëse është e mundur nënshkruani kontratën për 12 muaj me një muaj qira të paguar paraprakisht si depozitë.
 • Nëse merrni me qira përmes agjentit, duhet të paguani komisionin në varësi të pronës.
 • Normat e zakonshme të komisionit janë 50% e qirasë së një muaji.
 • Nëse shërbimet komunale dhe kostot e tjera nuk përfshihen, ju duhet të paguani ekstra për çdo gjë.
 • Kjo përfshin tarifat e kabllove, energjisë elektrike, ujit dhe mirëmbajtjes së ndërtesave.

A ia vlen të jetosh në Rumani?

Rumania ka një kosto të ulët jetese në krahasim me vendet e tjera të BE-së. Njerëzit që vendosin të zhvendosen për të jetuar në Rumani, jetojnë një jetë më të lumtur dhe më të rehatshme. Ata kanë akses të plotë në mallra me kosto të ulët, apartamente të përballueshme dhe transport.

Kontrata për marrjen me qira të një apartamenti

 • Nuk ka një marrëveshje standarde të veçantë në Rumani. Por, ju mund të ndiqni modelin bazë për të.
 • Duhet të jetë referenca e pronarit, qiramarrësit dhe përshkrimi i banesës që merrni me qira.
 • Duhet të kontrolloni llojin e pagesës, kohëzgjatjen e kontratave dhe klauzolën e anulimit.
 • Këshillohet që të bëni pagesën me transferta bankare dhe të siguroheni që llogaria e qiradhënësit të jetë aty.
 • Sigurohuni që të regjistroni detajet e indeksit aktual të njehsorëve të ujit të nxehtë dhe të ftohtë, gazit dhe energjisë elektrike.
 • Nëse jeni duke marrë me qira një apartament të mobiluar, sigurohuni që të përmendni detajet. Cilat mobilje dhe elektroshtepiake i ka siguruar pronari ne apartament.
 • Nëse ndiqni këshillat gjatë marrjes me qira të një apartamenti, ka shanse të mira që të mos mashtroheni.
 • Kaloni pak kohë në apartament dhe kontrolloni gjithçka përpara se të merrni me qira.
 • Në Rumani njerëzit zakonisht marrin numërimin e dhomave në një apartament ose shtëpi dhe jo numrin e dhomave të gjumit.

A mund të marrin me qira të huajt prona në Rumani?

Po, të huajt mund të marrin me qira ose të blejnë një apartament në Rumani, por kjo varet nëse ata janë njerëz të BE-së apo jo-BE.

Qytetarët e BE-së mund të zotërojnë apartamente, tokë ose shtëpi si çdo rumun tjetër.

Procesi për një qytetar të BE-së është i njëjtë me atë të një shtetasi rumun.

Edhe pse kur dokumentet janë në fazën e fundit, ata duhet të paguajnë përkthyesin që të jetë me ta.

Pavarësisht nëse e dini ose jo gjuhën rumune, përkthyesi do të jetë në gjendje t'ju ndihmojë.

Qytetarët jo të BE-së mund të zotërojnë pronën ose tokën, por nëpërmjet një kompanie rumune.

Mënyra më e shpejtë për ta bërë këtë është të inkorporoni një kompani me përgjegjësi të kufizuar si pronar të vetëm dhe të blini pronën. Nëse martoheni me një rumun ose shtetas të BE-së, bashkëshorti juaj mund ta blejë pronën në emër të tyre.


Imazhi i mësipërm i kopertinës është diku në Transilvani, Rumani. Foto nga Toa Heftiba on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

4 përgjigje për "Si të gjesh një apartament në Rumani?"

 1. je cherche un appartement à louer entre Deva et Hunedaora.

 2. Anonim

  Bonjour,
  Est-il normal en Rumani que le contrat (en projet) stipule que côté locataire , l'angagement est de un an sans possibilité de préavis pour rupture anticipée mais que côté propriétaire, celui-ci peut lexim momenti i dëbimit à et sans préavis ?
  Nous ne nous voyons bien sûr pas signer un tel contrat !

 3. ابحث عن شقة صغيرة في تيمشوارا لابني طالب جامعي قريب من جامعه فيكتور بوبس
  ارجو مراسلتي

 4. ابحث عن شقة صغيرة في تيمشوارا لابني طالب جامعي قريب من جامعه فيكتور بوبس
  ارجو مراسلتي

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *