,

Si të hapni një llogari bankare në Poloni

Për të hapur një llogari bankare në Poloni, ju duhet vetëm një dokument identifikimi (ID). Nëse nuk jeni nga një vend i BE-së, disa banka mund t'ju kërkojnë disa prova të qëndrimit. Ky mund të jetë një PESEL, numri kombëtar i identifikimit polak. Ukrainasit, për shembull, mund të kenë nevojë për një PESEL për të hapur një llogari bankare në Poloni.

Nëse keni nevojë të hapni një llogari bankare, ne kemi krijuar një tutorial që ju përcjell procedurën në hapa të thjeshtë.

Si të hapni një llogari bankare në Poloni

Për të hapur një llogari bankare në Poloni, ju duhet vetëm një dokument identifikimi (ID). Nëse nuk jeni nga një vend i BE-së, disa banka mund t'ju kërkojnë disa prova të qëndrimit.

Hapja e një llogarie bankare në Poloni është e thjeshtë. Në disa raste, bankat do t'ju lejojnë të hapni një pa pasur nevojë të vizitoni një degë. Ju mund të përdorni identifikimin me video. Dokumentet përfundimtare për t'u nënshkruar mund t'i merrni me postë. Stafi i postës ka autoritetin për të verifikuar identitetin tuaj.

Shumë banka në Poloni janë pjesë e konglomerateve në mbarë botën. Polonia ka një infrastrukturë të fortë bankare. Bankat ofrojnë një gamë të gjerë shërbimesh dhe mallrash financiare. Ato u shërbejnë klientëve shumë të ndryshëm, nga studentët deri te ndërmarrjet kryesore. Rrjeti i makinave të parave të gatshme në Poloni është i gjerë.

Ju mund të bëni të gjitha transaksionet themelore. Pagesa pa kontakt ishte në dispozicion në Poloni përpara shumë vendeve të tjera.

Pothuajse çdo bankë ka një aplikacion të sofistikuar celular dhe banking online. Ata kanë një sërë alternativash pagese dixhitale dhe pajtueshmëri me portofolin celular.

Ekonomia e Polonisë po zgjerohet. Ajo përfiton nga emigrantët që ikin nga vendet e goditura nga krizat ekonomike dhe grindjet politike. Shumë të rinj dhe të arsimuar punojnë me korporata ndërkombëtare në Poloni.

Cilat dokumente më duhen për të hapur një llogari bankare në Poloni?

Hapja e një llogarie bankare në Poloni mund të jetë më e vështirë për jorezidentët. Por shumë banka japin mundësinë e hapjes së një llogarie bankare vetëm me verifikim identiteti.

Këto janë disa dokumente që mund t'ju nevojiten për të hapur një llogari bankare në Poloni:

 • Një pasaportë ose një kartë identiteti kombëtare, ose ndonjë ID me foto,
 • Një adresë dhe detaje të tjera kontakti,
 • Historia e punësimit dhe deklaratat bankare mund të jenë të dobishme nëse dëshironi një kartë krediti ose mbitërheqje.

Nëse nuk jeni nga një vend i BE-së, disa banka mund t'ju kërkojnë disa prova të qëndrimit. Ky mund të jetë një PESEL, numri kombëtar i identifikimit polak. Ukrainasit, për shembull, mund të kenë nevojë për një PESEL për të hapur një llogari bankare në Poloni.

Është mirë të hetohen me bankat se cilat janë kërkesat e tyre individuale. Disa banka kërkojnë vetëm prova të identitetit.

Tarifat dhe kostot bankare

Është thelbësore të studiohen termat dhe kushtet përpara se të hapni një llogari bankare në Poloni. Kushtojini vëmendje tarifave dhe taksave që lidhen me punën bankare. Ju mund të paguani tarifa për mirëmbajtjen e llogarisë tuaj bankare ose përdorimin e një karte krediti ose debiti.

Në Poloni, një tarifë e vogël mujore, si 15 deri në 20 zloty, është tipike për përdorimin e llogarisë tuaj. Disa llogari mund të jenë më tërheqëse sepse nuk e ngarkojnë këtë tarifë për gjashtë muajt ose një vit të parë.

Tarifa të tjera të shpeshta përfshijnë një tarifë fikse për përdorimin e një makine parash nga një bankë tjetër. Mendoni nëse kjo mund të zbatohet për llogarinë që keni zgjedhur.

Disa operacione bankare janë falas, por disa operacione të tjera mund të jenë më të shtrenjta.

Për shembull, nëse transferoni para midis llogarive që përdorin monedha të ndryshme. Kjo mund të jetë e shtrenjtë. Ju paguani një tarifë për të kryer transaksionin. Dhe ju paguani një kurs këmbimi që mund të mos jetë i favorshëm.


Burimi: Najlepszekonto plSantander pl

Imazhi i kopertinës është diku në Szczecin, Poloni. Foto nga Daniel Leżuch on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

2 përgjigje për "Si të hapni një llogari bankare në Poloni"

 1. anvar Kalandarov

  hi

  1. redaktor@alinks.org

   Përshëndetje, nëse dëshironi të na kontaktoni për informacione rreth punës, vizave të punës etj, ju lutemi na dërgoni një email në gjeni.pune@alinks.orgose g.advocacy@alink.org per cdo informacion tjeter, faleminderit!

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *