,

Si të hapni një llogari bankare në Siri?

Banka Qendrore e Sirisë është përgjegjëse për bankat në Siri, si dhe të gjitha aktivitetet e këmbimit valutor dhe tregtar. Në vitin 1966, bankat komerciale të Sirisë u shtetëzuan të gjitha. Banka Qendrore i jep përparësi huadhënies për sektorin publik, por sektori privat shpesh bankat jashtë vendit, gjë që është një procedurë më e shtrenjtë dhe kështu një zgjidhje e dobët për nevojat e financave industriale. Shumë biznesmenë udhëtojnë në vende të huaja për të depozituar ose huazuar para. Sidoqoftë, mund të hapni një llogari në bankën e Sirisë dhe jashtë saj.

Si të hapni një llogari bankare në Siri?

Ju lutem klikoni këtu për të marrë aplikacionin tonë bankar celular për pajisjet Android.
Ju lutemi shkoni këtu për të hyrë në Shërbimin tonë të Internet Banking.

Banka e Sirisë dhe Banka e Jashtme

 • Banka e Sirisë dhe Jashtë shtetit (BSO) ishte një nga bankat e para private të Sirisë, e hapur në dhjetor 2003 dhe filloi operacionet në janar 2004.
 • BSO ofron një gamë të plotë të shërbimeve bankare të biznesit, duke përfshirë:
 • Depozitat në monedha vendase dhe të huaja pranohen.
 • Zbritja e faturave, hapja e Letrave të Kreditit, trajtimi i koleksioneve, transferimeve dhe aktivitete të tjera bankare komerciale të lidhura me tregtinë vendore dhe ndërkombëtare dhe financimin e tyre.
 • Firmat tregtare dhe industriale kanë qasje në kredi.
 • Shërbime për Bankën Korrespondente
 • Lëshimi i Letrave të Garancisë
 • Kredi për individët
 • Kartat ATM pranohen në zonë
 • eBSO qëndron për Shërbimet Bankare Elektronike Online.
 • Llogaritë/depozitat në paund sirian dhe valutat e huaja janë duke u hapur.
 • Sipas ligjeve vendore, të gjitha transaksionet bankare janë të lidhura me tregtinë e brendshme dhe të jashtme.

Si të hapni një llogari kursimi në Bankën Katolike Siriane?

Hapni një llogari kursimi në një bankë siriane katolike: Bankat ju lejojnë të hapni një llogari kursimi si një mbajtës i vetëm ose në një shoqëri të përbashkët me shumë njerëz.

Llogaritë e përbashkëta mund të kenë mënyra të ndryshme të mbajtjes, të tilla si "Çdokush ose i mbijetuari", "i përbashkët", etj. Në rastin e një shoqërie të përbashkët, të gjithë aplikantët duhet të kryejnë procedurat e KYC.

Për të filluar një llogari kursimi në Bankën Katolike Siriane, ndiqni procedurat më poshtë:

(1) Shkoni personalisht në një degë të Bankës Katolike Siriane.

Ju duhet të shkoni në degën e bankës ku dëshironi të hapni një llogari.

(2) Për një llogari kursimi, plotësoni Formularin e Hapjes së Llogarisë (AOF).

Merrni Formularin e Hapjes së Llogarisë së Bankës së Kursimeve dhe plotësoni të gjitha informacionet e kërkuara të klientit dhe detajet e tjera në fusha të ndryshme të formularit të përshkruar, të tilla si emri, adresa, numri i kontaktit, adresa e postës elektronike, PAN, lloji i llogarisë që do të hapet, emri i të nominuarit , dhe kështu me radhë.

(3) Me Formularin e Hapjes së Llogarisë, bashkangjitni Dokumentet e Kërkuara (të Detyrueshme) (AOF)

Pas plotësimit të formularit të hapjes së llogarisë, duhet të bashkëngjitni dokumente të KYC siç janë PAN-i juaj, vërtetimi i adresës dhe vërtetimi i identitetit.

4) Bankieri verifikon Formularin e Hapjes së Llogarisë (AOF) dhe dokumentet e tjera.

Formulari i Hapjes së Llogarisë (AOF) dhe çdo shtojcë shtesë do të verifikohet nga bankieri. Ai do të vazhdojë nëse është i kënaqur me këto parakushte.

(5) Mbani një gjendje minimale në llogarinë tuaj të kursimeve siç kërkohet nga kursimet tuaja llogari.

Do t'ju jepet një numër llogarie pasi Banker të ketë verifikuar Formularin tuaj të Hapjes së Llogarisë (AOF) dhe dokumente të tjerë, dhe do t'ju kërkohet të depozitoni gjendjen minimale të kërkuar në llogarinë tuaj sipas llojit të llogarisë tuaj të bankës së kursimeve.

(6) Shkoni në bankë dhe merrni një libër çeqesh, një fletore, një kartë debiti dhe dokumente të tjera.

Bankieri do të sjellë me vete çeqenë, librezën, kartën e debitit dhe dokumente të tjerë pasi llogaria juaj të jetë hapur me sukses dhe ju do të jeni në gjendje të kryeni transaksione nga llogaria juaj.

Llojet e bankave në Indi

Lista e llojeve të bankave në Indi:

Bankat Publike

 • Banka Tregtare e Sirisë
 • Banka Industriale e Sirisë
 • Banka e Bashkëpunimit Bujqësor
 • Banka e Kredive Popullore
 • Banka e pasurive te paluajtshme
 • Banka e Kursimit

Bankat private dhe të huaja

 • Banka e Sirisë dhe Jashtë
 • Banque Bemo Saudi France
 • Banka Byblos
 • Banka e Kredive Popullore
 • Banka e Gjirit të Sirisë
 • Audi Audi
 • Banka Ndërkombëtare për Tregti dhe Financa
 • Banka Arabe
 • Banka Kombëtare e Katarit

Bankat islamike

 • Banka Ndërkombëtare Islamike e Sirisë
 • Banka Çame

Imazhi i mësipërm i kopertinës është bërë diku në Damask. Foto nga Sunguk Kim on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Një përgjigje për "Si të hapni një llogari bankare në Siri?"

 1. yo quiero sacar una cuenta de este banco pero podría hacerlo oinline ya que me encuentro en otro país o podría hacerlo con carta poder quisiera noterial una respuesta pronta

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *