,

Si të hapni një llogari bankare në Luksemburg

Hapja e një llogarie bankare në Luksemburg është një hap thelbësor për këdo që planifikon të jetojë ose të punojë në Luksemburg. Mund të filloni me Deutsche Bank Uni Credit Bank.

Të kesh një llogari bankare e bën më të lehtë marrjen dhe mbajtjen e parave. Është gjithashtu i nevojshëm për gjërat e përditshme si marrja e qirasë, marrja e pagesës dhe blerja e gjërave.

Një llogari bankare kursen para në tarifat e ATM-ve dhe thjeshton menaxhimin financiar duke lejuar pagesa të lehta të pagave dhe duke vendosur debitime direkte të përshtatshme për të paguar faturat.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në frëngjisht dhe anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të hapni një llogari bankare në Luksemburg

Edhe pse është një vend i vogël, Luksemburgu është shtëpia e 136 bankave. Bankat e huaja përbëjnë rreth një të katërtën e sektorit bankar të Luksemburgut.

Gjermania, Franca dhe Zvicra përbëjnë shumicën dërrmuese të tyre. Aty ka edhe një mori bankash investimi.

Banka qendrore e Luksemburgut është Banque Centrale du Luksemburg. Industria e shërbimeve financiare mbikëqyret nga Komisioni i Mbikëqyrjes së Sector Financier (CSSF).

Për të hapur një llogari bankare në Luksemburg, në përgjithësi duhet të ndiqni këto hapa:

Zgjidhni një bankë: Kërkoni personalisht ose online në banka të ndryshme për të gjetur atë që i përshtatet nevojave tuaja.

Mblidhni dokumentet e nevojshme: Ju mund të keni nevojë për një pasaportë ose ID të vlefshme, dëshmi të vendbanimit (të tilla si një kontratë qiraje ose një faturë komunale) dhe dëshmi punësimi ose regjistrimi në shkollë.

Lini një takim: Kontaktoni bankën dhe lini një takim për të hapur një llogari.

Vizitoni bankën personalisht: Sillni dokumentet tuaja në takim dhe plotësoni formularët e nevojshëm, ose mund të aplikoni online.

Prisni për aktivizimin e llogarisë: Pasi banka të miratojë aplikacionin tuaj, ajo do të aktivizojë llogarinë tuaj.

A mund të krijojnë të huajt një llogari bankare në Luksemburg

Hapja e një llogarie bankare në Luksemburg është e mundur për të gjithë, pavarësisht nëse janë shtetas të Luksemburgut apo jo.

Megjithatë, kjo nuk kërkohet me ligj. Ju keni mundësinë të trajtoni çështjet tuaja të parave nga një llogari e huaj.

Të jetosh në Luksemburg do të thjeshtojë menaxhimin e parave nëse hapni një llogari bankare atje.

Kështu, eksplorimi i mundësive të llogarisë ka kuptim. Menaxhimi i jetës suaj të përditshme me një llogari bankare në Luksemburg kursen kohë dhe para. Ai do të ndihmojë gjithashtu me faturat e shërbimeve komunale dhe hipotekat e Luksemburgut.

Cilat janë llojet e llogarive bankare në Luksemburg

Në Luksemburg, ka disa lloje të llogarive bankare nga të cilat individët dhe bizneset mund të zgjedhin, duke përfshirë:

Llogaria rrjedhëse – për përdorim të përditshëm, si tërheqje, pagesa faturash dhe blerje me kartë debiti.

Llogaritë e kursimeve - kanë disa përparësi. Disa llogari kursimi janë të përjashtuara nga tatimi i interesit të krijuar. Llogaritë e kursimeve të shtëpisë mund të ofrojnë përfitime tatimore.

Llogaritë bankare të huaja - Punonjësit ndërkufitarë nuk janë të vetmit që bëjnë bankë në Luksemburg. Ajo ka një nga normat më të ulëta të taksave të Evropës Perëndimore dhe ofron privatësi më të mirë.

Çfarë dokumentacioni nevojitet për të krijuar një llogari bankare në Luksemburg

Më poshtë janë kërkesat minimale për shumicën e bankave. Sidoqoftë, kërkesat individuale mund të ndryshojnë.

  1. Pasaportë ose kartë identiteti kombëtare;
  2. vërtetimin e adresës dhe;
  3. një leje qëndrimi.

Dëshmia e punësimit për punëtorët dhe dëshmia e frekuentimit në një shkollë luksemburgase (kartë studenti) për studentët.

Çfarë lloj parash përdor Luksemburgu

Euro është monedha zyrtare e Luksemburgut. Euro është një monedhë e vetme evropiane me kodin e monedhës me tre shkronja EUR dhe simbolin €.

Sa kushton një llogari bankare në Luksemburg

Çmimet e krijimit të një llogarie bankare në Luksemburg ndryshojnë sipas bankës, llojit të llogarisë dhe shërbimit.

Kostot zakonisht përfshijnë:

  1. tarifat e llogarisë,
  2. mbitërheqjet e ngarkuara,
  3. shtesat e kartës së debitit,
  4. tarifat e kartave,
  5. ndër të tjera.

Cila është mosha minimale për të krijuar një llogari bankare në Luksemburg

Luksemburgu lejon 18-vjeçarët që banojnë atje ose së shpejti do të regjistrojnë llogari bankare nëse punojnë ose ndjekin një universitet lokal.

Bankat tradicionale kanë nevojë për dëshmi të adresës së Luksemburgut. Prindërit ose kujdestarët duhet të krijojnë llogari bankare për të miturit.

Si të gjeni degën më të afërt në Luksemburg

Për fat të mirë, shumica e bankave në Luksemburg kanë një rrjet të gjerë degësh dhe ATM-sh, duke e bërë të lehtë për klientët aksesin e fondeve dhe menaxhimin e financave të tyre.

Ju mund të shkruani "banka pranë Luksemburgut" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të degëve përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Luksemburg, kërkoni zonën tuaj për degën më të afërt. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një bankë në Luksemburg.

A mund të hap një llogari bankare në Luksemburg në internet

Po ti mundesh. Bankat online ofrojnë të gjitha ose shumicën e shërbimeve bankare.

Ata nuk kanë degë dhe ofrojnë të gjitha shërbimet bankare online.

Bankat në internet ofrojnë më pak shërbime sesa bankat konvencionale me një kosto më të ulët përmes një ndërfaqeje të përshtatshme për përdoruesit në internet ose të aplikacionit celular.

Disa prej tyre janë:

N26

i mençur

Revolut


Burimi: N26, Paralajmërim

Imazhi i kopertinës është diku në Luksemburg. Foto nga Filbo on Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *