,

Sistemi i Transportit në Nigeri !!

Transporti në Nigeri përbëhet nga të katër mënyrat. Shumica e popullsisë mbështetet në rrjetin rrugor për transportin e tyre. Më shumë se 80% e popullsisë përdor vetëm transport rrugor për të udhëtuar. Nigeria ka gjithashtu rrjetin më të madh të rrugëve në Afrikën Perëndimore. Megjithatë, mund të ishte menaxhuar më mirë nga qeveria. Kryeqyteti Abuja është i populluar dendur dhe trafiku atje është shumë ekstrem. Shumica e qytetarëve preferojnë të ngasin biçikleta ose biçikleta me motor në vend të automjeteve të mëdha si makina apo taksi.

Sistemi i Transportit në Nigeri !!

Transporti brenda qyteteve

Transporti në Nigeri është si shumica e vendeve të tjera të botës. Vendi ka metoda bazë të udhëtimit si autobusë, makina, trena dhe biçikleta. Biçikletat janë trend për transport për shkak të rritjes së trafikut. Bllokimi i trafikut në qytetet kryesore të Nigerisë është si qytetet e tjera të mëdha në mbarë botën. Megjithatë, trafiku në qytete është i madh dhe shumë qytetarë preferojnë të udhëtojnë me makinë apo taksi. Transporti publik si autobusë ose taksi është i disponueshëm për të udhëtuar brenda qytetit. Taksitë personale janë gjithashtu të disponueshme për roaming nëpër qytete. Taksitë janë alternativa më e shpejtë dhe kursejnë kohë, por mund të jenë më të sigurta se autobusët.

Përdorimi i makinave private apo taksive çon në bllokime të mëdha trafiku, një problem serioz në vend. Qytetet si Lagos dhe Abuja janë më të prekurat nga këto bllokime trafiku. Shumica e popullsisë në vend përdor dy rrota për të shmangur bllokimet e trafikut. Është gjithashtu një nga arsyet pse motoçikletat dhe motoçikletat janë shumë mënyra të njohura transporti.

Transporti midis qyteteve

Nëse jeni duke udhëtuar mes qyteteve, opsionet më të mira në dispozicion janë autobusët dhe trenat. Rrjeti i trenave në vend nuk është shumë i zhvilluar dhe ka mungesë të shërbimeve. Rrjeti i autobusëve në vend është mjaft i mirë në krahasim me rrjetin hekurudhor. Udhëtarët mund të arrijnë kudo që duhet të shkojnë me autobus. Gjithashtu, udhëtimi me autobus është shumë më i lirë se çdo mënyrë tjetër. Gjithashtu, gjëja që duhet mbajtur parasysh është se ju prisni shërbime me cilësi shumë të ulët në të gjithë Nigerinë. Transporti publik pritet të jetë i mbushur me njerëz në disa vende.

Ka edhe shumë probleme me të cilat përballen nigerianët në Nigeri për shkak të mungesës së një sistemi transporti.

  • Infrastruktura e pamjaftueshme rrugore

Një nga çështjet kryesore me transportin rrugor në Nigeri është infrastruktura e dobët. Shumica e rrjeteve rrugore të asfaltuara kanë sipërfaqe të dëmtuara të asfaltit dhe sisteme të papërshtatshme kullimi. Vozitja është sfiduese në rrugë me sipërfaqe të pabarabarta dhe gropa, veçanërisht kur bie shi. Për më tepër, disa rrugë vërshojnë dhe humbasin gungat e tyre. Aksidentet rrugore ndodhin si pasojë e kushteve të këqija rrugore të Nigerisë.

  • Punonjësit dhe kontraktorët e qeverisë vjedhin paratë e destinuara për rrugë.

Nigeria ka sistemin më të gjerë të autostradave dhe rrugëve në Afrikë, megjithëse ende kërkon përmirësim të konsiderueshëm për të konkurruar globalisht. Nëse niveli i lartë i korrupsionit në industrinë e transportit reduktohet, qeveria mund ta arrijë këtë. Disa autoritete federale të ngarkuara me kontratat e ndërtimit të rrugëve devijojnë shumicën e fondeve për përfitimin e tyre dhe u japin kontrata firmave të dyshimta të ndërtimit. Përfundimisht, për shkak të korrupsionit, shumica e rrugëve ndërtuan me materiale defekte.

  • Problemet e mirëmbajtjes së rrugëve

Në Nigeri, një infrastrukturë e dobët për transportin rrugor është shkaktuar kryesisht nga mirëmbajtja e dobët e rrugëve. Mirëmbajtja e dobët, përdorimi i materialeve me defekt për restaurim dhe financimi i pamjaftueshëm nga qeveria përkeqësojnë gjendjen e rrugëve. Për më tepër, korrupsioni rezulton në punë të mirëmbajtjes nën nivel dhe qeveria rregullon rrugët vetëm kur shkatërrohen. Shumica e rrjeteve jetike rrugore të ndërtuara në vitet 1980 dhe 1990 duhet të përditësohen dhe në gjendje më të mirë, por qeveria vazhdon ta injorojë këtë.

  • Nivelet e ulëta të teknologjisë dhe mungesa e fuqisë punëtore kompetente në ndërtimin e rrugëve

Rrugët moderne inteligjente, tunelet nëntokësore, urat për këmbësorë, mbikalimet, sistemet e sofistikuara të menaxhimit të trafikut, zgjidhjet inteligjente të menaxhimit të transportit, sistemet e informacionit të monitorimit të projekteve, etj., janë karakteristika të pazakonta në qytetet nigeriane. Kombit i mungojnë burimet - financiare dhe njerëzore - për të investuar në teknologjitë e fundit për të ndërtuar autostrada. Shumica e kontraktorëve të rrugëve përdorin teknologjinë aktuale (LVR) për të ndërtuar autostrada me volum të ulët në Nigeri. Këto rrugë të paasfaltuara me zhavorr dhe dheu lidhin vendbanimet rurale me rrjetin strategjik rrugor dhe shërbimet publike thelbësore, duke përfshirë shkollat, spitalet, fermat dhe tregjet.

Taksitë dhe makinat me qira të Nigerisë

Në qytete të caktuara, në Nigeri ka më shumë taksi sesa autobusë. Edhe pse janë më të shtrenjtë se autobusët, ato janë një formë e përshtatshme dhe ekonomike transporti në Nigeri. Do të ndihmonte nëse verifikonit përpara se të hipni në taksi dhe të bëni pazare për tarifën, sepse jo të gjithë funksionojnë me njehsor. Mund të kontaktoni shërbimin Orange Cabs ose Red Cab Taxi në Lagos. Një tjetër mundësi për të lëvizur nëpër Nigeri është me makinë me qira, e cila nuk këshillohet për vizitorët për herë të parë. Edhe midis qyteteve të mëdha, infrastruktura duhet të jetë më e mirë. Brenda qyteteve, trafiku mund të jetë i mbingarkuar dhe i rrezikshëm, sepse shoferët lokalë janë të famshëm për shkeljen e ligjeve të trafikut.

Numri i kontaktit të kabinave:-

(+11-234-700-073-3222), (+11-234-791-7202)

Nëse po udhëtoni për në Nigeri dhe keni nevojë për strehim, ju lutemi kontrolloni këtu.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *