,

Bankat më të mira në Peru

BCP, BBVA Peru, Scotiabank Peru dhe Banco Internacional janë katër bankat kryesore. Ai përbëhet nga 15 banka të shërbimit universal, si dhe ofrues të mikrofinancës (Cajas Munez, Cajas Rurales dhe Edpymes). Ato ofrojnë gjithashtu shërbime si specialistë financiarë, agjenci leasing ose banka të tjera publike si Banka Qendrore, Banco de la Nacion, Banka Agrare dhe Corporacion Financiera de Desarrollo. Renditja e bankave më të mëdha dhe më të mira të Perusë bazuar në totalin e aktiveve është si më poshtë.

Sektori financiar i Perusë është një nga më të qëndrueshëm të Amerikës Latine. Bankat në Peru janë komponentë përgjegjës të industrisë më të gjerë financiare, të sigurimeve dhe pensioneve. Sektori bankar në Peru përbën rreth 3.8% të PBB-së së Perusë. Ai është gjithashtu përgjegjës për rregullimin e flukseve financiare si dhe kanalizimin e kursimeve dhe investimeve. Më shumë se 85% e industrisë financiare, me bankat, firmat financiare dhe unionet e kreditit të përfshira, përfaqëson vetëm rreth 3.2% të PBB-së.

Bankat më të mira në Peru

Këto janë disa nga bankat më të mira në Peru.

Banco de Credito del Peru

Banka e Kredive të Perusë është banka më e madhe në Peru për pasuri, depozita, hua, numra klientësh dhe stafi. Punon në 424 degë lokale dhe 2 270 ATM me zyrat e saj kryesore në Lima. Zyrat ndërkombëtare janë gjithashtu të vendosura në Miami, Florida dhe Panama. BCP ofron produkte të ndryshme kursimesh për të ofruar shërbime të qëndrueshme bankare për klientët e tyre. Ato ofrojnë kredi personale dhe hipoteka, karta krediti dhe karta debiti, sigurime, bankare në internet dhe shumë të tjera. Banka është gjithashtu e përfshirë në investime, menaxhim të pasurisë, zgjidhje financiare dhe konsulence, valutë të huaj dhe shumë më tepër shërbime. Lista e aksioneve të PKK-ve në Bursën e Lima-s dhe ka një kapitalizim total të tregut prej 1.9B.

BBVA Peru

Me afërsisht 300 degë dhe 1.690 ATM rrjete në të gjithë vendin, BBVA Perú (më parë BBVA Banco Continental) është banka e dytë më e madhe në Peru. Ajo u shërben më shumë se 6.7 milion klientëve dhe punëson mbi 5,900 persona me selinë e saj në San Isidro. Banka kryesore e financave tregtare të Perusë u zgjodh nga 2021 Global Finance dhe banka më e mirë e Latin Finance në tregun e kredive.

Scotiabank Peru

Scotiabank është banka e tretë më e madhe në Peru. Ofron produkte dhe shërbime bankare në të gjithë vendin përmes mbi 200 degëve dhe 860 ATM. Asetet totale ishin 23 miliardë dollarë dhe kapitali i aksionerëve ishte 2.9 miliardë dollarë në Mars 2020. Në 2019, Scotiabank gjithashtu ka fituar një interes prej 51 përqind në Banco Cencosud. Kjo i dha të drejtë të bëheshin lëshuesit e dytë më të madh të Perusë të kartave të kreditit.

Banco Internacional del Peru - Ndërbankar

Interbank është banka e katërt më e madhe në Peru dhe lojtari i dytë më i madh i bankave të konsumit. Ajo është gjithashtu banka e katërt më e madhe e pasurive dhe huazimit në Peru. Bankshtë banka më e madhe në botë. Ajo operon në rreth 270 degë të brendshme dhe një filial të vetëm në Panama. Aksionet e Interbank të listuara nën simbolin INTERBC1 në Bursën e Lima dhe mbajnë një kapak tregu prej rreth 18B. Shërbimi financiar Intercorp është një filial i korporatës (IFS).

Banka e Kombeve

Banco de la Nación, me asete totale të konsoliduara mbi 30,2 miliardë PEN, është banka e pestë më e madhe tregtare në Peru. Një bankë shtetërore me 4,770 staf dhe më shumë se 630 degë në secilin prej rajoneve të Perusë është agjent financiar i qeverisë. Rreth 60% e degëve të bankave ndodhen në pjesë të largëta të kombit. Ajo ka një zyrë kryesore në San Borja, një rreth i provincës së Lima-s i themeluar në 1966. Firma ka klasën A3 të Moody-së që zgjat për një kohë të gjatë. Në Bankën e Kombit, Fitch hoqi vlerësimet. 


Imazhi i kopertinës është diku në Cusco, Peru. Foto nga Deb Dowd on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *