,

Bankat më të mira në Finlandë

Disa nga bankat më të mira në Finlandë janë OP.fi, Danske Bankdhe Banka Saastopankki.

Banka në Finlandë është e organizuar ndryshe. Sot, Finlanda është shtëpia e 17 institucioneve të ndryshme financiare.

Ekzistojnë katër lloje të dallueshme të institucioneve financiare:

Bankat qeveritare

Bankat komerciale

bankat e kursimeve dhe;

Bankat (degët) e huaja.

Në Finlandë, monedha zyrtare është Euro. Dhjetë euro janë 10.86 dollarë amerikanë. Kjo është 892.18 rupi indiane ose pothuajse 0.52 juan kinez.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të zgjidhni një bankë në Finlandë

Kur zgjidhni një bankë në Finlandë, duhet të merren parasysh disa faktorë.

Reputacioni dhe stabiliteti

Të zgjedhësh bankën më të mirë në Finlandë do të thotë të gjesh një bankë me reputacion dhe stabilitet të fortë. Në këtë mënyrë, ju mund të besoni se financat tuaja janë në duar të mira.

Produkte dhe shërbime

Zgjidhni një bankë bazuar në nevojat e llogarisë. Llogaritë bazë si kursimet dhe kontrollet janë standarde, ndërsa bankat me shërbim të plotë ofrojnë opsione të avancuara si kartat e kreditit, kreditë dhe investimet.

Madhësia e bankës

tarifat

Shumica e bankave finlandeze ofrojnë shërbimet e tyre me tarifa të arsyeshme. Tarifat ndryshojnë shumë në varësi të bankës, kështu që ju mund t'i eksploroni ato me saktësi.

Kostot e financimit

Nëse dëshironi të rritni paratë tuaja në një llogari kursimi ose mjet tjetër kursimi, kërkimi i normave më të larta të interesit është thelbësor për të optimizuar përpjekjet tuaja për kursime. Një strategji për ta arritur këtë është krahasimi i tarifave që ofrojnë banka të shumta.

Shërbimi mbështetës

Kur zgjidhni një bankë, është thelbësore të merrni parasysh mbështetjen e klientit dhe nevojat tuaja financiare. Kërkoni një bankë me mjete dhe veçori të dobishme që i përshtaten kërkesave dhe preferencave tuaja.

Siguri

Duke marrë parasysh këta faktorë, ju mund të kufizoni mundësitë tuaja dhe të zgjidhni një bankë që plotëson nevojat tuaja financiare.

Lista e bankave më të mira në Finlandë

Banka e Finlandës është banka qendrore e Finlandës dhe merr pjesë në Eurosistemin dhe ESCB. Tetë vendet që përbëjnë Bankën Nordike të Investimeve (Danimarka, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegjia dhe Suedia) zotërojnë dhe operojnë NIB si një organizatë financiare ndërkombëtare.

Ju keni disa alternativa në Finlandë dhe cila prej tyre zgjidhni varet nga kërkesat dhe interesat tuaja.

Këtu janë disa nga bankat më të mira në Finlandë që duhet të keni parasysh:

Bankat Kombëtare

Banka e Finlandës

Bankat Tregtare dhe Online

Aktia Bank

OP.fi

Nordea

Banka Saastopankki

Poppankki

S-Bank LTD

A mund të hap një llogari bankare jashtë vendit

Ju do të duhet të shkoni fizikisht në një vend për të krijuar një llogari bankare. Tani është e vështirë, nëse jo e pamundur, të krijosh një llogari bankare në internet, veçanërisht nëse jeni shtetas i huaj.

Tarifat bankare në Finlandë

Çdo llogari bankare do të ngarkojë tarifa. Tarifat ndryshojnë për çdo bankë. Megjithatë, në vijim është një përmbledhje.

Tarifat e ATM-ve

Banka juaj mund të kërkojë një tarifë nëse tërheq më shumë se një shumë të caktuar nga një ATM që zotëron çdo muaj, megjithëse kjo është e rrallë.

Disa banka nordike mund të paguajnë kostot e ATM-ve të bëra gjatë përdorimit të kartës së një klienti nga një bankë tjetër. Bëni detyrat e shtëpisë tuaj përpara se të vendosni për një bankë për të krijuar një llogari.

Kostot e ATM-ve të huaja dhe kursi i monedhës së bankës, zakonisht disi i fryrë, shkaktohen kur përdorni një kartë nga vendi juaj.

tarifat bankare

Llogaritë e kontrollit zakonisht kanë 2 € kosto mujore të mirëmbajtjes.

Tarifat e transfertave ndërkombëtare

Shumica e bankave mbingarkojnë transfertat e parave të huaja dhe e ekzagjerojnë kursin e këmbimit për të përfituar.

Nëse dërgoni ose merrni para jashtë shtetit rregullisht, sigurohuni që të merrni normën mesatare të tregut dhe të dini se sa përqind është banka juaj duke ngarkuar tarifa.

Transfertat e parave të Finlandës jashtë vendit

Ekzistojnë alternativa ndaj bankave për të kryer transferta ndërkombëtare parash, disa prej të cilave mund të jenë më ekonomike dhe më efikase në kohë se të tjerat.

Bankat tradicionale finlandeze mund të kërkojnë tarifa të tepruara nëse dëshironi të transferoni para jashtë vendit ose të përdorni kartën tuaj të debitit jashtë vendit.

Nëse dëshironi të shmangni bankat, përdorni:

Western Union

Paralajmërim

MoneyGram

i mençur

Si mund të hap një llogari bankare në Finlandë

Për të krijuar një llogari bankare në Finlandë, ju duhet:

Për të zgjedhur një bankë.

Hapja e një llogarie bankare është një opsion si në internet ashtu edhe personalisht.

Ju duhet të merrni të gjitha dokumentet që ju nevojiten.

Për më shumë informacion:

Shko tek:

Si të hapni një llogari bankare në Finlandë

Si të gjeni një makinë parash në Finlandë

Bisedoni me këdo që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Finlandë. Do të zbuloni se disa nga miqtë ose familja juaj i njohin degët më të afërta të bankave. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "ATM pranë Turku".


Burimi: Edukuar

Imazhi i kopertinës është brenda Finlandë. Foto nga Annika Palmari on Unsplash