,

Bankat më të mira në Emiratet e Bashkuara Arabe

Disa nga bankat më të mira në Emiratet e Bashkuara Arabe janë Emiratet NBD, Banka e parë e Abu Dhabi, Banka Islamike e Dubait.

Sistemi financiar i Emirateve të Bashkuara Arabe është ndërtuar mbi katër shtylla:

Bankat komerciale

Bankat e investimeve

Bankat industriale

Bankat islamike

Në Emiratet e Bashkuara Arabe, monedha zyrtare është AED. Dhjetë AED është 2.72 dollarë amerikanë. Kjo është 223.68 rupi indiane ose pothuajse 19.75 juan kinez.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të zgjidhni një bankë në Emiratet e Bashkuara Arabe

Kur zgjidhni një bankë në Emiratet e Bashkuara Arabe, duhet të merren parasysh disa faktorë.

Reputacioni dhe stabiliteti

Zgjedhja e një banke të mirë në Emiratet e Bashkuara Arabe do të thotë të gjesh një me reputacion dhe stabilitet të fortë. Në këtë mënyrë, ju mund të besoni se financat tuaja janë në duar të mira.

Produkte dhe shërbime

Zgjidhni një bankë bazuar në nevojat e llogarisë. Llogaritë bazë si kursimet dhe kontrollet janë standarde, ndërsa bankat me shërbim të plotë ofrojnë opsione të avancuara si kartat e kreditit, kreditë dhe investimet.

Madhësia e bankës

tarifat

Shumica e bankave arabe ofrojnë shërbimet e tyre me tarifa të arsyeshme. Tarifat ndryshojnë shumë në varësi të bankës, kështu që ju mund t'i eksploroni ato me saktësi.

Kostot e financimit

Nëse dëshironi të rritni paratë tuaja në një llogari kursimi ose mjet tjetër kursimi, kërkimi i normave më të larta të interesit është thelbësor për të optimizuar përpjekjet tuaja për kursime. Një strategji për ta arritur këtë është krahasimi i tarifave që ofrojnë banka të shumta.

Shërbimi mbështetës

Kur zgjidhni një bankë, është thelbësore të merrni parasysh mbështetjen e klientit dhe nevojat tuaja financiare. Kërkoni një bankë me mjete dhe veçori të dobishme që i përshtaten kërkesave dhe preferencave tuaja.

Siguri

Duke marrë parasysh këta faktorë, ju mund të kufizoni mundësitë tuaja dhe të zgjidhni një bankë që plotëson nevojat tuaja financiare.

Lista e bankave më të mira në Emiratet e Bashkuara Arabe

Këtu janë disa nga bankat më të mira në Emiratet e Bashkuara Arabe që duhet të keni parasysh:

Bankat komerciale

Banka Tregtare Abu Dhabi

Emiratet NBD

Banka e parë Abu Dhabi

Banka Islamike e Dubait.

mashreq

Bankat e investimeve

HSBC

Banka e Investimeve të Emirateve

Kapitali Noor

Morgan Stanley Co International

Bankat islamike

Banka Islamike e Abu Dhabi

Banka Ajman

Rakbank

Emiratet islamike

Banka Ndërkombëtare

Banka Al Ahli e Kuvajtit

Banka Arabe

Banka e Kinës

Banque Misr

Barclays Bank

BNP Paribas

Banka e Korporatave dhe Investimeve Credit Agricole

Deutsche Bank

Habib Bank

Transfertat e parave të Emirateve të Bashkuara Arabe jashtë vendit

Emiratet e Bashkuara Arabe kanë disa banka ndërkombëtare, kështu që emigrantët mund të transferojnë para ndërkombëtarisht duke përdorur telefonat inteligjentë.

Shumë banka lokale kanë lidhje korrespondente me institucione të huaja, ndaj verifikoni nëse dëshironi të zhvendosni paratë tuaja. Transfertat falas në Indi janë të zakonshme.

Nëse dëshironi të shmangni bankat, përdorni:

  1. ValutaFair
  2. i mençur
  3. XE

Sa banka ka në Emiratet e Bashkuara Arabe

Banka Qendrore e Emirateve të Bashkuara Arabe rregullon bankat e Emirateve të Bashkuara Arabe. Vendi ka 23 banka vendase dhe 28 banka të huaja, duke përfshirë bankat islamike që po zhvillohen me shpejtësi. Qytetarët e Emirateve të Bashkuara Arabe dhe të huajt mund të përdorin shumicën e bankave kryesore të Dubait.

Si mund të hap një llogari bankare në Emiratet e Bashkuara Arabe

Për të krijuar një llogari bankare në Emiratet e Bashkuara Arabe, ju duhet:

Për të zgjedhur një bankë.

Hapja e një llogarie bankare është një opsion si në internet ashtu edhe personalisht.

Ju duhet të merrni të gjitha dokumentet që ju nevojiten.

Për më shumë informacion:

Shko tek:

Si të hapni një llogari bankare në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Si të gjeni një makinë parash në Emiratet e Bashkuara Arabe

Bisedoni me këdo që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Emiratet e Bashkuara Arabe. Do të zbuloni se disa nga miqtë ose familja juaj i njohin degët më të afërta të bankave. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "ATM pranë Abu Dhabi".


Burimi: WallStreetMojo

Imazhi i kopertinës është brenda Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe-Foto nga Usen Parmanov on Shpërthe.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *