,

Bankat më të mira në Gana

Disa nga bankat më të mira në Gana janë:

  • Banka e Zhvillimit Bujqësor
  • GCB Bank Limited
  • Ecobank Gana (EBG)
  • Banka Zenith e Ganës
  • Absa Bank Ghana Limited
  • Société Générale Gana
  • Banka Fidelity e Gana

Ka 32 banka private në biznesin bankar dhe financiar të Ganës. Autoriteti qendror monetar i Ganës është Banka e Ganës. Banka qendrore e Ganës, e cila u krijua në 1957, kontrollon institucionet financiare dhe bankat në Gana. Ai gjithashtu mbikëqyr politikat monetare dhe ofron këshilla për qeverinë se si t'i zbatojë ato.

Bankat më të mira në Gana

Në këtë skenar, termi "më i miri" është subjektiv sepse të gjithë kanë këndvështrimin e tyre. Kjo listë e bankave në Gana mbulon disa nga bankat më të mira në Gana, sipas Ganezëve.

ADB (Banka për Zhvillimin e Bujqësisë)

ADB është një nga bankat e kontrolluara nga qeveria e Ganës, e cila zotëron pak më shumë se gjysmën e aksioneve të bankës (52 përqind). Banka e ka selinë e saj në Akra, kryeqyteti i Ganës.

Në vitin 1965, Banka e Zhvillimit Bujqësor (ADB) u krijua nga një Ligj i Parlamentit për të adresuar nevojat financiare të industrisë bujqësore të Ganës. Pas marrjes së aftësive të plota tregtare bankare në 1970, banka u emërua vetë Banka e Kredive Bujqësore dhe Kooperativës.

Banka zhvillimore dhe komerciale në pronësi të qeverisë ka selinë në Akra dhe administron një rrjet prej 64 shitore shërbimesh në të gjithë vendin, duke përfshirë 50 degë, 10 zyra agjencish dhe katër zyra të huazimit në fermë. Ka 1,489 të punësuar.

Banka GCB

GCB Bank Limited, me seli në Akra, ndryshoi emrin e saj nga Ghana Commercial Bank në emrin e saj aktual në 2013. Banka e Gold Coast u krijua në 1953 për t'i shërbyer tregtisë, bizneseve dhe fermerëve vendas. Konsumatorët përfshijnë individë, biznese të vogla dhe të mesme, organizata parashtetërore dhe korporata të mëdha, dhe aktualisht ofron një gamë të gjerë të mallrave dhe shërbimeve financiare.

Në vitin 2016, banka punësonte 2.437 persona në të gjithë vendin, me 180 degë dhe 11 agjenci.

Ecobank Gana

Ecobank ofron një gamë të gjerë të produkteve dhe shërbimeve bankare. Punëson mbi 900 punëtorë në 53 degë në Gana. Që nga viti 2011, ai kishte 1.68 miliard GHS në depozita, 843 milion GHS në kredi dhe 2.1 miliard GHS në totalin e aktiveve.

Zenith Bank Gana

Zenith Bank Ghana është një filial i Zenith Bank Plc, një firmë shumëkombëshe e shërbimeve financiare me seli në Nigeri. Në 2005, banka nisi operacionin e saj bankar universal, duke siguruar shërbime bankare të nivelit më të lartë për njerëzit dhe bizneset në të gjithë vendin.

Zenith ka 34 vendndodhje tregtare (degë dhe agjenci) si dhe një numër terminalesh POS dhe ATM, të gjitha me seli në Akra. Alsoshtë gjithashtu një nga bankat e Ganës që ofron banking bankar dhe bankim në internet në kohë reale.

Absa Bank Gana

Absa Bank Ghana Limited, dikur Barclays Bank Ghana, u themelua në vitin 1917 dhe ofron produkte dhe shërbime bankare personale për konsumatorët në Ganë. Ajo gjithashtu u ofron ndërmarrjeve dhe klientëve të korporatave produkte dhe shërbime të korporatave, thesarit dhe shitjes me pakicë.

Kompania e shërbimeve financiare operon një rrjet mbarëkombëtar me më shumë se 70 vendndodhje shërbimesh, duke përfshirë 52 degë, tre suita Premier, tetë Qendra Prestige, katër agjenci dhe 164 ATM.

Société Générale Gana

Në vitin 1977, Société Générale Ghana (SG), më parë Société Générale – Banka e Sigurimeve Shoqërore (SG-SSB), filloi veprimtarinë si një nga bankat e Ganës. Banka u themelua në vitin 1975 me emrin Security Guarantee Trust Limited dhe tani është pjesë e grupit bankar Société Générale.

Pas blerjes nga Société Générale të 51 për qind të aksioneve kontrolluese në ofruesin e shërbimeve financiare, banka ndryshoi emrin e saj në SG-SSB në 2004. Pasi mori miratimin e aksionerëve në 2013, kompania ndryshoi emrin e saj në atë aktual në 2013.

Ajo ka 42 degë në Ganë dhe e ka selinë në Akra.

Banka e Besnikërisë

Fidelity Bank është zhvilluar për t'u bërë banka më e mirë tregtare e Ganës.

Në vitin 2006, Fidelity Bank of Ghana, fillimisht Fidelity Discount House, iu dha një licencë bankare tregtare. Mallrat dhe shërbimet bankare personale, të biznesit dhe me shumicë janë të disponueshme përmes bankës. Njësia e saj e Drejtorisë së Përfshirjes Financiare i shërben popullatës së Gana-s pa banka dhe pa banka si banka indigjene me rritjen më të shpejtë të vendit.

Banka, e cila është me seli në Akra, ka mbi 80 degë dhe 112 ATM në Gana.

Banka CAL

CAL Bank është themeluar në vitin 1990 dhe është një bankë tregtare. Ajo vlerësohet si një nga bankat më inovative nga ekspertët financiarë dhe publiku i gjerë. Bankat CAL ka 558 milion GHS në depozita të klientëve dhe 843 milion GHS në totalin e aktiveve që nga 2012.

Banka e Aksesit (Gana)

Access Bank është pjesë e Grupit më të madh Access Bank, me seli në Lagos, Nigeri. Vende të tjera afrikane ku ka krijuar dyqanin financiar përfshijnë Afrikën Lindore, Afrikën Qendrore dhe Afrikën Perëndimore.


Imazhi i kopertinës është diku në James Town, Accra, Gana. Foto nga Dugba Cauley-Hushie on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Një përgjigje për "Bankat më të mira në Gana"

  1. ΣΤΑΥΡΟΣ BAZOS

    Nga banka e Ganas ,την zyrtare ,έχω να λάβω disa shërbime ,që λαμβάνω në emrin tim pas vendimit gjyqësor ,Eγω μένω στην Ελλάδα στην κρητη ,dhe συνεργάζομαι me bankën Πειραιώς της Ελλάδας ,sas παρακαλώ ,aπαντηστε μου στα ελληνικά , στο εμειλ μου υπεύθυνα και σοβαρά ,περιμένω εμειλ stavros. vazos @ gmail.com

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *