,

Bankat më të mira në Islandë

Disa nga bankat më të mira në Islandë janë  Landsbankinn, Arion Bankidhe Íslandsbanki.

Sistemi bankar islandez përbëhet nga tre bankat më të mëdha, Landsbakinn, slandsbakki dhe Arian Bank. Shërbimet financiare të ofruara nga këto institucione variojnë nga bankat me pakicë dhe biznesi deri te menaxhimi i aseteve.

Në Islandë, monedha zyrtare është Krona ISK. Dhjetë ISK është 0.07 dollarë amerikanë. Kjo është 5.99 rupi indiane ose pothuajse 0.52 juan kinez.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në islandisht dhe anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të zgjidhni një bankë në Islandë

Kur zgjidhni një bankë në Islandë, duhet të merren parasysh disa faktorë.

Reputacioni dhe stabiliteti

Të zgjedhësh një bankë të mirë në Islandë do të thotë të gjesh një bankë me reputacion dhe stabilitet të fortë. Në këtë mënyrë, ju mund të besoni se financat tuaja janë në duar të mira.

Produkte dhe shërbime

Zgjidhni një bankë bazuar në nevojat e llogarisë. Llogaritë bazë si kursimet dhe kontrollet janë standarde, ndërsa bankat me shërbim të plotë ofrojnë opsione të avancuara si kartat e kreditit, kreditë dhe investimet.

Madhësia e bankës

tarifat

Shumica e bankave islandeze ofrojnë shërbimet e tyre me tarifa të arsyeshme. Tarifat ndryshojnë shumë në varësi të bankës, kështu që ju mund t'i eksploroni ato me saktësi.

Kostot e financimit

Nëse dëshironi të rritni paratë tuaja në një llogari kursimi ose mjet tjetër kursimi, kërkimi i normave më të larta të interesit është thelbësor për të optimizuar përpjekjet tuaja për kursime. Një strategji për ta arritur këtë është krahasimi i tarifave që ofrojnë banka të shumta.

Shërbimi mbështetës

Kur zgjidhni një bankë, është thelbësore të merrni parasysh mbështetjen e klientit dhe nevojat tuaja financiare. Kërkoni një bankë me mjete dhe veçori të dobishme që i përshtaten kërkesave dhe preferencave tuaja.

Siguri

Duke marrë parasysh këta faktorë, ju mund të kufizoni mundësitë tuaja dhe të zgjidhni një bankë që plotëson nevojat tuaja financiare.

Lista e bankave më të mira në Islandë

Disa nga bankat në Islandë janë si më poshtë:

Bankat Kombëtare

Landsbankinn

Arion Banki

Íslandsbanki

Bankat ndërkombëtare

Në Islandë, nuk ka institucione financiare ndërkombëtare. Në Islandë, të gjitha bizneset mund të përdorin shërbimet standarde bankare tregtare të disponueshme.

Bankat Online

Nëse jeni një emigrant në Islandë, zgjedhja e bregut të duhur është një domosdoshmëri.

Siç do ta shihni më poshtë, ka disa grupe të ndryshme që, në varësi të situatës suaj, mund t'ju përshtaten më mirë ose më keq.

Emigranti i HSBC

i mençur

N26

Revolut

Cila banka është më e mira në Islandë

Në Islandë, tre nga bankat më të mira janë:

Landsbankinn

Arion Banki

Íslandsbanki

A mund të krijojnë të huajt llogari bankare islandeze

Jo, nuk mundesh. Ju duhet një numër ID islandez për të krijuar një llogari bankare.

Regjistri Kombëtar Islandez pranon aplikime për ID nga qytetarët EEA/EFTA. Vizitoni Drejtorinë e Uebfaqja e Emigracionit për hollësi të mëtejshme.

Si mund të hap një llogari bankare në Islandë

Për të krijuar një llogari bankare në Islandë, ju duhet:

Për të zgjedhur një bankë.

Hapja e një llogarie bankare është një opsion si në internet ashtu edhe personalisht.

Ju duhet të merrni të gjitha dokumentet që ju nevojiten.

Për më shumë informacion:

Shko tek:

Si të hapni një llogari bankare në Islandë

Si të gjeni një makinë parash në Islandë

Bisedoni me këdo që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Islandë. Do të zbuloni se disa nga miqtë ose familja juaj i njohin degët më të afërta të bankave. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "ATM pranë Akureyri".


Burimi: wikipedia

Imazhi i kopertinës është diku në Reykjavík, Islandë. Foto nga Sterna Is on Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *