,

Bankat më të mira në Izrael

Disa nga bankat më të mira në Izrael janë  Hapoalim, Leumidhe Max.co.il.

La Banka Qendrore Kombëtare rregullon dhe mbikëqyr shumë banka vendase dhe të huaja në Izrael. Bankat lokale dominojnë industrinë bankare izraelite, duke ruajtur historikisht vlerësime të forta krediti.

Monedha zyrtare izraelite është ILS. Dhjetë ILS është 2.7 dollarë amerikanë. Kjo është 221 rupi indiane ose pothuajse 19 juanë kinezë.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në hebraisht dhe anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të zgjidhni një bankë në Izrael

Kur zgjidhni një bankë në Izrael, duhet të merren parasysh disa faktorë.

Reputacioni dhe stabiliteti

Të zgjedhësh një bankë të mirë në Izrael do të thotë të gjesh një bankë me reputacion dhe stabilitet të fortë. Në këtë mënyrë, ju mund të besoni se financat tuaja janë në duar të mira.

Produkte dhe shërbime

Zgjidhni një bankë bazuar në nevojat e llogarisë. Llogaritë bazë si kursimet dhe kontrollet janë standarde, ndërsa bankat me shërbim të plotë ofrojnë opsione të avancuara si kartat e kreditit, kreditë dhe investimet.

Madhësia e bankës

tarifat

Shumica e bankave izraelite ofrojnë shërbimet e tyre me tarifa të arsyeshme. Tarifat ndryshojnë shumë në varësi të bankës, kështu që ju mund t'i eksploroni ato me saktësi.

Kostot e financimit

Nëse dëshironi të rritni paratë tuaja në një llogari kursimi ose mjet tjetër kursimi, kërkimi i normave më të larta të interesit është thelbësor për të optimizuar përpjekjet tuaja për kursime. Një strategji për ta arritur këtë është krahasimi i tarifave që ofrojnë banka të shumta.

Shërbimi mbështetës

Kur zgjidhni një bankë, është thelbësore të merrni parasysh mbështetjen e klientit dhe nevojat tuaja financiare. Kërkoni një bankë me mjete dhe veçori të dobishme që i përshtaten kërkesave dhe preferencave tuaja.

Siguri

Duke marrë parasysh këta faktorë, ju mund të kufizoni mundësitë tuaja dhe të zgjidhni një bankë që plotëson nevojat tuaja financiare.

Lista e bankave më të mira në Izrael

Izraeli ka avancuar bankat. Izraeli ka pesë banka tregtare kryesore dhe shumë më të vogla, disa prej të cilave janë filiale. Banka Hapoalim dhe Bank Leumi janë bankat qendrore, të ndjekura nga të tjerat.

Disa nga bankat në Izrael janë si më poshtë:

Banka Kombëtare në Izrael

Hapoalim

 Leumi

Max.co.il.

Banka me zbritje

Mizrahi Tefahot

Ndërkombëtar i parë

Bankat e huaja në Izrael

HSBC

Barclays

Citibank

Banka Shtetërore e Indisë (SBI)

i mençur

Wise nuk është një bankë, por mund t'ju sigurojë:

Një kurs këmbimi i vërtetë në mes të tregut dhe;

Një tarifë e thjeshtë paraprake kur transferoni para në Izrael eliminon një ton tarifash të fshehura të panevojshme dhe thjeshton procesin.

Cila banka është më e mira në Izrael

Dy bankat më të mëdha në Izrael, Hapoalim dhe Leumi, zotërojnë së bashku 60% të pjesës së tregut.

A mund të krijojnë të huajt llogari bankare izraelite

Nëse nuk jeni banor i vendit, përgjigja është po.

Njerëzit që mbajnë shtëpi jashtë shtetit mund të hapin llogari bankare në një sërë institucionesh financiare si "jorezidentë".

Këta mbajtës përfitojnë duke hequr dorë nga disa taksa dhe tarifa dhe duke ofruar norma më të larta interesi.

Si mund të hap një llogari bankare në Izrael?

Për të hapur një llogari bankare në Izrael, ju duhet:

Për të zgjedhur një bankë.

Ju mund të hapni një llogari bankare online ose personalisht.

Ju duhet të merrni të gjitha dokumentet që ju nevojiten.

Për më shumë informacion:

Shko tek:

Si të hapni një llogari bankare në Izrael

Si të gjeni një makinë parash në Izrael

Flisni me këdo që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Izrael. Do të zbuloni se disa nga miqtë ose familja juaj i njohin degët më të afërta të bankave. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për 'ATM-të pranë Haifës.'


Burimi: wikipedia

Imazhi i kopertinës është diku në Tel Aviv. Foto nga Ose Hakimi on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Një përgjigje për "Bankat më të mira në Izrael"

  1. Joshko Jerkoviq

    da li se u izraelu može naplatiti američki cashier ček

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *