,

Bankat më të mira në Kenia

Disa nga bankat më të mira në Kenia janë Banka e kapitalit, Standard Chartered Bank, Banka Kombëtare e Kenias.

Banka Qendrore kontrollon të gjitha institucionet financiare të Kenias. Shkurtimisht, nga 44 bankat qendrore të Kenias, kenianët zotërojnë 31 dhe të huajt kanë 13.

Ekzistojnë tridhjetë institucione financiare lokale: tre banka në pronësi të qeverisë, një bankë hipotekore dhe njëzet e shtatë banka tregtare.

Në Kenia, monedha zyrtare është shilinga keniane (KES). Dhjetë KES është 0.07 dollarë amerikanë ose në euro është 0.06 euro. Kjo është 5.82 rupi indiane ose pothuajse 0.51 juan kinez.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të zgjidhni një bankë në Kenia

Kur zgjidhni një bankë në Kenia, duhet të merren parasysh disa faktorë.

Reputacioni dhe stabiliteti

Zgjedhja e bankës më të mirë në Kenia do të thotë të gjesh një me reputacion dhe stabilitet të fortë. Në këtë mënyrë, ju mund të besoni se financat tuaja janë në duar të mira.

Produkte dhe shërbime

Zgjidhni një bankë bazuar në nevojat e llogarisë. Llogaritë bazë si kursimet dhe kontrollet janë standarde, ndërsa bankat me shërbim të plotë ofrojnë opsione të avancuara si kartat e kreditit, kreditë dhe investimet.

Madhësia e bankës

tarifat

Shumica e bankave keniane ofrojnë shërbimet e tyre me tarifa të arsyeshme. Tarifat ndryshojnë shumë në varësi të bankës, kështu që ju mund t'i eksploroni ato me saktësi.

Kostot e financimit

Nëse dëshironi të rritni paratë tuaja në një llogari kursimi ose mjet tjetër kursimi, kërkimi i normave më të larta të interesit është thelbësor për të optimizuar përpjekjet tuaja për kursime. Një strategji për ta arritur këtë është krahasimi i tarifave që ofrojnë banka të shumta.

Shërbimi mbështetës

Kur zgjidhni një bankë, është thelbësore të merrni parasysh mbështetjen e klientit dhe nevojat tuaja financiare. Kërkoni një bankë me mjete dhe veçori të dobishme që i përshtaten kërkesave dhe preferencave tuaja.

Siguri

Duke marrë parasysh këta faktorë, ju mund të kufizoni mundësitë tuaja dhe të zgjidhni një bankë që plotëson nevojat tuaja financiare.

Lista e bankave më të mira në Kenia

Disa institucione financiare keniane reklamojnë norma konkurruese për llogaritë e kursimeve, opsione të përshtatshme depozitash dhe tërheqjeje, përpunim të shpejtë të kredisë dhe tarifa minimale të transaksionit.

Këtu janë disa nga bankat më të mira në Kenia që duhet të keni parasysh:

Banka e Ekuitetit

Banka BKK

Standard Chartered Bank

Banka Kombëtare e Kenias

Banka Bashkëpunuese

Bankat ndërkombëtare në Kenia

Grupi Citi

Banka e Afrikës

Banka e Baroda 

Banka e Indisë

Banka Barclays e Kenias

Online banking

Banka Stanbic

Banka I&M

Tarifat bankare në Kenia

Bankat paguajnë për shërbime të ndryshme. Kostot e mirëmbajtjes, tarifat e ATM-ve dhe tarifat e tërheqjes pa recetë janë ndër shpenzimet më të përhapura bankare.

Do të ketë një kosto më të madhe nëse përdorni një ATM të një banke tjetër. Një tërheqje nga një ATM që i përket bankës suaj shpesh do t'ju kushtonte çdo gjë nga ksh35 në ksh50 në tarifa.

Ndërsa disa institucione financiare paguajnë një kosto mujore të sheshtë, të tjera ngarkojnë për shërbime të ndryshme sipas nevojës. Ju duhet të verifikoni tarifat me institucionin financiar përkatës.

Mund të hapë një llogari bankare në Kenia jashtë vendit

Në Kenia, ju mund të regjistroheni për një llogari bankare të Diasporës. Kur krijoni një llogari bankare tradicionale në Kenia nga jashtë vendit, zakonisht kërkohet prania fizike. Megjithatë, llogaritë bankare celulare/dixhitale si Equity Llogaria e Diasporës dhe BKK M-Benki ekzistojnë.

Duke shkuar në Kenia

Nëse vizitoni Keninë, gjetja e metodës më të mirë për të paguar mund të jetë e vështirë për shkak të monedhës së saj të ndryshme, sistemit bankar dhe konventave të parave. Shumë lloje pagesash, si p.sh.

Kenia pranon VISA dhe Mastercard, veçanërisht në zonat turistike.

Kartat e debitit: Kartat e debitit të lidhura me bankën ju lejojnë të blini gjëra dhe të merrni para.

Paraja e gatshme: Faturat e shilingave keniane mund të ndihmojnë me blerje të vogla, bakshish dhe urgjenca. Bankat dhe zyrat e këmbimit këmbejnë monedhat para ose pas mbërritjes.

Pagesat me celular: Apple Pay, Google Paydhe Alipay po bëhen më të njohura, por verifikoni nëse ato janë të aksesueshme në Kenia.

Kartat e udhëtimit me parapagesë: Një kartë debiti e rimbushshme e balancuar me shilinga Kenyan ofron vlerë, siguri dhe thjeshtësi.

Transfertat e parave në Kenia jashtë vendit

Bankat tradicionale keniane mund të paguajnë tarifa të tepruara nëse dëshironi të transferoni para jashtë vendit ose të përdorni kartën tuaj të debitit jashtë vendit.

Nëse dëshironi të shmangni bankat, përdorni:

i mençur

BotaRemit

Western Union

Si mund të hap një llogari bankare në Kenia

Për të krijuar një llogari bankare në Kenia, ju duhet:

Për të zgjedhur një bankë.

Hapja e një llogarie bankare është një opsion si në internet ashtu edhe personalisht.

Ju duhet të merrni të gjitha dokumentet që ju nevojiten.

Për më shumë informacion:

Shko tek:

Si të hapni një llogari bankare në Kenia

Si të gjeni një makinë parash në Kenia

Bisedoni me këdo që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Kenia. Do të zbuloni se disa nga miqtë ose familja juaj i njohin degët më të afërta të bankave. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "ATM pranë Nairobit".


Burimi: Paralajmërim, wikipedia

Imazhi i kopertinës është në Kenia—një foto nga Terricks Noah on Shpërthe.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *