,

Bankat më të mira në Maltë

Disa nga bankat më të mira në Maltë janë Banka e Valetës, Banka BNFdhe HSBC Maltë.

La Autoriteti i Shërbimeve Financiare të Maltës (MFSA) rregullon dhe mbikëqyr shumë banka vendase dhe të huaja në Maltë. Bankat lokale dominojnë industrinë bankare malteze, duke ruajtur historikisht vlerësime të forta krediti.

Monedha zyrtare malteze është euro. Dhjetë euro janë 10.96 dollarë amerikanë. Kjo është 898.85 rupi indiane ose pothuajse 79.14 juan kinez.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të zgjidhni një bankë në Maltë

Kur zgjidhni një bankë në Maltë, duhet të merren parasysh disa faktorë.

Reputacioni dhe stabiliteti

Të zgjedhësh një bankë të mirë në Maltë do të thotë të gjesh një bankë me reputacion dhe stabilitet të fortë. Në këtë mënyrë, ju mund të besoni se financat tuaja janë në duar të mira.

Produkte dhe shërbime

Zgjidhni një bankë bazuar në nevojat e llogarisë. Llogaritë bazë si kursimet dhe kontrollet janë standarde, ndërsa bankat me shërbim të plotë ofrojnë opsione të avancuara si kartat e kreditit, kreditë dhe investimet.

Madhësia e bankës

tarifat

Shumica e bankave malteze ofrojnë shërbimet e tyre me tarifa të arsyeshme. Tarifat ndryshojnë shumë në varësi të bankës, kështu që ju mund t'i eksploroni ato me saktësi.

Kostot e financimit

Nëse dëshironi të rritni paratë tuaja në një llogari kursimi ose mjet tjetër kursimi, kërkimi i normave më të larta të interesit është thelbësor për të optimizuar përpjekjet tuaja për kursime. Një strategji për ta arritur këtë është krahasimi i tarifave që ofrojnë banka të shumta.

Shërbimi mbështetës

Kur zgjidhni një bankë, është thelbësore të merrni parasysh mbështetjen e klientit dhe nevojat tuaja financiare. Kërkoni një bankë me mjete dhe veçori të dobishme që i përshtaten kërkesave dhe preferencave tuaja.

Siguri

Duke marrë parasysh këta faktorë, ju mund të kufizoni mundësitë tuaja dhe të zgjidhni një bankë që plotëson nevojat tuaja financiare.

Lista e bankave më të mira në Maltë

Malta ka 21 banka. Me 72 degë, HSBC Malta dhe BOV janë bankat kryesore në Maltë.

Malta ofron shërbime bankare për qytetarët dhe jorezidentët. Kjo zakonisht zgjat dy javë.

Disa nga bankat në Maltë janë si më poshtë:

Banka Kombëtare në Maltë

Banka e Valetës

Banka BNF

APS Bank

Bankat ndërkombëtare

HSBC Maltë

FIMbank plc

Banka Sparkasse

IIG Bank (Malta) Ltd

Akbank TAŞ

Bankat në internet në Maltë

Revolut Bank

Paratë e gjalla

Bunq

i mençur

Cila banka është më e mira në Maltë

BNF është shpallur banka më e mirë në Maltë. HSBC është një institucion financiar britanik i themeluar në Hong Kong në 1865.

Tani që operon në 63 vende dhe territore, ajo është bërë një nga organizatat financiare më të mëdha në botë.

Përveç kësaj, HSBC ka një prani në Maltë me mbi 30 degë.

A mund të krijojnë të huajt llogari bankare malteze

Është e mundur të krijoni një llogari bankare në Maltë edhe nëse nuk jetoni atje. Në përgjithësi, banorëve të vendeve të tjera nuk u kërkohet të paraqesin dëshmi të qëndrimit në Maltë kur hapin një llogari bankare.

Si mund të hap një llogari bankare në Maltë

Për të krijuar një llogari bankare në Maltë, ju nevojiten:

Për të zgjedhur një bankë.

Ju mund të hapni një llogari bankare online ose personalisht.

Ju duhet të merrni të gjitha dokumentet që ju nevojiten.

Për më shumë informacion:

Shko tek:

Si të hapni një llogari bankare në Maltë

Si të gjeni një makinë parash në Maltë

Bisedoni me këdo që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Maltë. Do të zbuloni se disa nga miqtë ose familja juaj i njohin degët më të afërta të bankave. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për 'ATM-të pranë Sliema-s.'


Burimi: Paralajmërim

Imazhi i kopertinës është diku brenda Valetta, Maltë. Foto nga Tim Bernhard on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *