,

Bankat më të mira në Suedi

Disa nga bankat më të mira në Suedi janë Handelsbanken, Nordeadhe Swedbank.

Suedia ka banka kursimesh, tregtare, kooperative dhe ndërkombëtare.

Disa banka vendosin kërkesa për bilancin minimal ose kufizime të transaksioneve për jorezidentët.

Suedia është një nga vendet më të sofistikuara ekonomikisht të Evropës dhe hapja e një llogarie bankare është e lehtë.

Këto mund të hapin llogari bankare personale, kontrolluese dhe të biznesit.

Në Suedi, monedha zyrtare është Krona (SEK). Dhjetë SEK është 0.92 dollarë amerikanë ose në euro është 0.84 euro. Kjo është 76.06 rupi indiane ose pothuajse 6.72 juanë kinezë.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në suedisht dhe anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të zgjidhni një bankë në Suedi

Kur zgjidhni një bankë në Suedi, duhet të merren parasysh disa faktorë.

Reputacioni dhe stabiliteti

Zgjedhja e bankës më të mirë në Suedi do të thotë të gjesh një bankë me reputacion dhe stabilitet të fortë. Në këtë mënyrë, ju mund të besoni se financat tuaja janë në duar të mira.

Produkte dhe shërbime

Zgjidhni një bankë bazuar në nevojat e llogarisë. Llogaritë bazë si kursimet dhe kontrollet janë standarde, ndërsa bankat me shërbim të plotë ofrojnë opsione të avancuara si kartat e kreditit, kreditë dhe investimet.

Madhësia e bankës

tarifat

Shumica e Suedisë ofron shërbimet e saj me tarifa të arsyeshme. Tarifat ndryshojnë shumë në varësi të bankës, kështu që ju mund t'i eksploroni ato me saktësi.

Kostot e financimit

Nëse dëshironi të rritni paratë tuaja në një llogari kursimi ose mjet tjetër kursimi, kërkimi i normave më të larta të interesit është thelbësor për të optimizuar përpjekjet tuaja për kursime. Një strategji për ta arritur këtë është krahasimi i tarifave që ofrojnë banka të shumta.

Shërbimi mbështetës

Kur zgjidhni një bankë, është thelbësore të merrni parasysh mbështetjen e klientit dhe nevojat tuaja financiare. Kërkoni një bankë me mjete dhe veçori të dobishme që i përshtaten kërkesave dhe preferencave tuaja.

Siguri

Duke marrë parasysh këta faktorë, ju mund të kufizoni mundësitë tuaja dhe të zgjidhni një bankë që plotëson nevojat tuaja financiare.

Lista e bankave më të mira në Suedi

Suedia ka një infrastrukturë bankare aktuale dhe është e sjellshme dhe me përvojë me të huajt, në mënyrë që të mund ta kryeni procedurën shpejt.

Katër bankat më të mëdha të vendit kanë rrjete të mëdha degësh dhe ATM që herë pas here bashkëpunojnë për t'ju kursyer para.

Këtu janë disa nga bankat më të mira në Suedi që duhet të keni parasysh:

Handelsbanken

Nordea

Swedbank

Seb

bankat ndërkombëtare

Ikano Bank

Banka Länsförsäkringar

Danske bank

Ålandsbanken

Deutsche Bank

Banka e Kinës

Tarifat bankare

Shumica e bankave suedeze nuk kanë një kërkesë minimale të depozitave, megjithëse është e pazakontë të gjesh një llogari bankare pa tarifa fare.

Megjithëse shumica e bankave suedeze nuk paguajnë një kosto mujore për përdorimin e ATM-ve të tyre, shumica paguajnë një tarifë vjetore të mirëmbajtjes.

Kjo do t'ju kushtojë afërsisht 25 dollarë në shumicën e bankave në Suedi (250 SEK). Kujdes: përpjekja për të depozituar një çek mund të rezultojë në tarifa shtesë.

A mund të krijojnë të huajt llogari bankare suedeze

Nëse jeni rezident i ligjshëm i një vendi të BE/ZEE dhe mund të siguroni dokumentacion që lejon bankën të verifikojë identifikimin tuaj:

Ju keni të drejtë të krijoni një llogari bankare në Suedi.

A mund të hapin turistët një llogari bankare në Suedi

Për të krijuar një llogari bankare në Suedi, nuk kërkohet asnjë dëshmi e shtetësisë së BE-së ose ZEE-së.

Ata që nuk janë shtetas të BE-së/ZEE-së dhe nuk kanë personnumer (numër tatimor suedez) mund të kenë vështirësi të bëjnë gjëra në Suedi.

Por krijimi i një llogarie bankare dhe përdorimi i saj duhet të jetë relativisht i lehtë.

Transfertat e parave të Suedisë jashtë vendit

Bankat tradicionale suedeze mund të paguajnë tarifa të tepruara nëse dëshironi të transferoni para jashtë vendit ose të përdorni kartën tuaj të debitit jashtë vendit.

Nëse dëshironi të shmangni bankat, përdorni:

i mençur

XE

BotaRemit

Western Union

Si mund të hap një llogari bankare në Suedi

Për të krijuar një llogari bankare në Suedi, ju duhet:

Për të zgjedhur një bankë.

Hapja e një llogarie bankare është një opsion si në internet ashtu edhe personalisht.

Ju duhet të merrni të gjitha dokumentet që ju nevojiten.

Për më shumë informacion:

Shko tek:

Si të hapni një llogari bankare në Suedi

Si të gjeni një makinë parash në Suedi

Flisni me këdo që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Suedi. Do të zbuloni se disa nga miqtë ose familja juaj i njohin degët më të afërta të bankave. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "ATM pranë Goteborgut".


Burimi: i mençur, Paralajmërim

Imazhi i kopertinës është brenda Suedi-Foto nga John Fornander on Shpërthe.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *