,

Bankat më të mira në Zelandën e Re

Disa nga bankat më të mira në Zelandën e Re janë Banka ANZ, Banka BNZ,  ASB.

Bankat lokale të Zelandës së Re janë të shumta. Pas krijimit të një llogarie jashtë vendit, do të keni akses të plotë pasi të vizitoni bankën personalisht. Llogaria juaj e re bankare do të jetë plotësisht e aksesueshme pasi të demonstroni vendbanimin dhe identitetin. Më poshtë është një listë e bankave më të njohura të Zelandës së Re dhe shërbimet e tyre.

Në Zelandën e Re, monedha zyrtare është Dollari i Zelandës së Re (NZD). Dhjetë NZD është 6.18 dollarë amerikanë, ose në euro është 5.70. Kjo është 511.18 rupi indiane ose pothuajse 44.87 juan kinez.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve të lidhura më poshtë janë në anglisht. Përdorni Google TranslateTarjimly, ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi nëse ju nevojitet.

Si të zgjidhni një bankë në Zelandën e Re

Kur zgjidhni një bankë në Zelandën e Re, duhet të merren parasysh disa faktorë.

Reputacioni dhe stabiliteti

Zgjedhja e bankës më të mirë në Zelandën e Re do të thotë të gjesh një bankë me reputacion dhe stabilitet të fortë. Në këtë mënyrë, ju mund të besoni se financat tuaja janë në duar të mira.

Produkte dhe shërbime

Zgjidhni një bankë bazuar në nevojat e llogarisë. Llogaritë bazë si kursimet dhe kontrollet janë standarde, ndërsa bankat me shërbim të plotë ofrojnë opsione të avancuara si kartat e kreditit, kreditë dhe investimet.

Madhësia e bankës

tarifat

Shumica e bankave të Zelandës së Re ofrojnë shërbimet e tyre me tarifa të arsyeshme. Tarifat ndryshojnë shumë në varësi të bankës, kështu që ju mund t'i eksploroni ato me saktësi.

Kostot e financimit

Nëse dëshironi të rritni paratë tuaja në një llogari kursimi ose mjet tjetër kursimi, kërkimi i normave më të larta të interesit është thelbësor për të optimizuar përpjekjet tuaja për kursime. Një strategji për ta arritur këtë është krahasimi i tarifave që ofrojnë banka të shumta.

Shërbimi mbështetës

Kur zgjidhni një bankë, është thelbësore të merrni parasysh mbështetjen e klientit dhe nevojat tuaja financiare. Kërkoni një bankë me mjete dhe veçori të dobishme që i përshtaten kërkesave dhe preferencave tuaja.

Siguri

Duke marrë parasysh këta faktorë, ju mund të kufizoni mundësitë tuaja dhe të zgjidhni një bankë që plotëson nevojat tuaja financiare.

Sistemi bankar

Sistemi financiar në Zelandën e Re është shumë i zhvilluar dhe i gjerë. Ju keni shumë opsione, por duhet të zgjidhni atë që është më e përshtatshme për situatën tuaj dhe ofron shërbimet që ju nevojiten.

Kriteret që bankat përdorin për të vlerësuar aplikantët dhe tarifat që ata ngarkojnë ndryshojnë. Ju jeni përgjegjës për korrigjimin e referencave tuaja dhe hapjen e llogarisë së duhur në Zelandën e Re.

Lista e bankave më të mira në Zelandën e Re

Ju keni disa alternativa në Zelandën e Re, dhe cila prej tyre zgjidhni varet nga kërkesat dhe interesat tuaja.

Këtu janë disa nga bankat më të mira në Zelandën e Re që duhet të keni parasysh:

bankat kombëtare

ANZ

Banka BNZ

ASB

Banka Kooperativiste

Kivibank

Bankat e huaja

West Pac

Deutsche Bank NZ

Banka TSB

HSBC Zelanda e Re

Banka e Indisë

Citibank

Kina në ndërtim Banka

Grupi Financiar Mitsubishi UFJ

A mund të hap një llogari bankare në Zelandën e Re nga jashtë?

Ju mund të krijoni një llogari bankare në Zelandën e Re edhe para se të udhëtoni atje. Ju mund ta financoni llogarinë me transferta, por do të jetë një "llogari me akses të kufizuar".

Kjo nënkupton që nëse nuk e verifikoni personalisht identifikimin tuaj, nuk do të keni akses në fondet në atë llogari.

Edhe pse krijimi i një llogarie bankare në Zelandën e Re mund të bëhet paraprakisht, do t'ju duhet të siguroni identifikimin dhe vërtetimin e vendbanimit në një degë pas mbërritjes tuaj.

Transfertat e parave nga Zelanda e Re jashtë vendit

Ekzistojnë alternativa ndaj bankave për të kryer transferta ndërkombëtare parash, disa prej të cilave mund të jenë më ekonomike dhe më efikase në kohë se të tjerat.

Bankat tradicionale të Zelandës së Re mund të paguajnë tarifa të tepruara nëse dëshironi të transferoni para jashtë vendit ose të përdorni kartën tuaj të debitit jashtë vendit.

Nëse dëshironi të shmangni bankat, përdorni:

i mençur

Western Union

BotaRemit

Debiti kundrejt EFTPOS

Ju do të merrni një kartë EFTPOS (Fondet elektronike në pikën e shitjes) ose një kartë debiti Visa ose MasterCard në degë ose me postë. Me një llogari të rregullt bankare, të gjitha bankat e Zelandës së Re ofrojnë karta EFTPOS për ATM-të dhe shitësit me pakicë.

Blerjet online dhe telefonike kanë nevojë për një kartë debiti Visa ose MasterCard, e cila kërkon një javë deri në 10 ditë për të mbërritur.
Nëse munden, udhëtarët me viza më të shkurtra mbajnë një kartë krediti nga shtëpia pasi aplikimet për kartat e kreditit në Zelandën e Re kanë nevojë për qëndrim të përhershëm.

Kur krijoni një llogari bankare në Zelandën e Re, nuk do të merrni një libër çeqesh pasi çeqet nuk janë më para të ligjshme.

Si mund të hap një llogari bankare në Zelandën e Re

Për të krijuar një llogari bankare në Zelandën e Re, ju duhet:

Për të zgjedhur një bankë.

Hapja e një llogarie bankare është një opsion si në internet ashtu edhe personalisht.

Ju duhet të merrni të gjitha dokumentet që ju nevojiten.

Për më shumë informacion:

Shko tek:

Si të hapni një llogari bankare në Zelandën e Re.

Si të gjeni një makinë parash në Zelandën e Re 

Bisedoni me këdo që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Zelandën e Re. Do të zbuloni se disa nga miqtë ose familja juaj i njohin degët më të afërta të bankave. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "ATM pranë Dunedin".


Burimi: i mençur, BotaRemit

Imazhi i kopertinës është në Zelandën e Re. Foto nga Brook Cagle on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *