,

Bankat më të mira në Andorra

Të gjitha bankat janë në pronësi të korporatave kombëtare dhe lokale. Aktivitetet e saj përfshijnë banking privat dhe banking konsumator për Andorranët, si dhe banking komercial për kompanitë dhe bizneset Andorrane.

Bankat në Andorra janë një faktor i rëndësishëm për t'u marrë parasysh kur formoni një kompani, themeloni një biznes ose bëni investime personale, pasi pothuajse me siguri do t'ju duhet të transferoni kapital për kompaninë tuaj të re ose të bëni investimet e nevojshme për rezidencën tuaj pasive ose jofitimprurëse.

Bankat më të mira në Andorra

Këto janë disa nga bankat më të mira në Andorra.

 1. Andorra Banc Agrícol Reig, SA
 2. Credit Andorrà, SA
 3. Mora Banc Grup, SA
 4. Banc Sabadell d'Andorra, SA

Andorra Banc Agrícol Reig

Andorra Banc Agrcol Reig (Andbank), SA u ngrit nga bashkimi i Banc Agrcol I Comercial d'Andorra, SA (themeluar në 1930) dhe Banca Reig, SA në gusht 2001. Banka Andorra u themelua në vitin 1956. Andbank është një bankë universale e bazuar në Andorra që ofron shërbime të shitjes me pakicë, private, korporative, të aseteve dhe të menaxhimit të pasurisë si në nivel lokal ashtu edhe ndërkombëtar.

Sherbimet

 • Bankar me pakicë
 • Bankar privat
 • Bankim i korporatave
 • Menaxhimi i pasurive dhe pasurisë
 • Planifikimi i pasurisë

Produkte

 • Llogaritë rrjedhëse
 • Llogaritë e pagave
 • Llogaritë e kursimit
 • Planet e pensioneve
 • Fondet e ndërsjella
 • Fondet e investimeve
 • Huatë konsumatore
 • Hua hipotekore

Kredi Andorra

Crèdit Andorrà është një ofrues global i bankingut me pakicë, korporatave dhe private, si dhe menaxhimit të aseteve dhe pasurisë, i themeluar në vitin 1949. Credit Andorrà gjithashtu mund të ofrojë këshilla financiare dhe produkte sigurimesh.

Sherbimet

 1. Bankar me pakicë
 2. Bankar privat
 3. Menaxhimit të pasurisë
 4. Bankar biznesi
 5. Banka korporative dhe investuese
 6. Planifikimi i pasurisë

Produkte

 1. Llogaritë rrjedhëse
 2. Llogaritë e pagave
 3. Llogaritë e pagave sezonale
 4. Llogaritë e fëmijëve
 5. Kartat e debitit
 6. Kartat e kreditit
 7. Planet e pensioneve
 8. Planet e daljes në pension
 9. Planet e kursimit të arsimit
 10. Huatë konsumatore
 11. Hua hipotekore
 12. Fondet e investimeve

Mora Banc Grup

Banca Coma u themelua në vitin 1958, dhe emri i saj u ndryshua në Banc Internacional d'Andorra, SA në 1970, dhe më pas në Mora Banc Group, SA në nëntor 2011. MoraBanc Grup ofron banka tregtare, banka private dhe menaxhim të aseteve, banking investimesh, fondet e menaxhimit të pasurisë dhe investimeve, dhe shërbimet e sigurimit, si dhe produkte të diferencuara dhe ekskluzive për klientët e saj. Mora Banc Grup dhe Mora Banc, SAU janë bashkuar nën markën MoraBanc, dhe pasqyrat e tyre financiare dhe të dhënat e tjera janë paraqitur në një format të konsoliduar.

Sherbimet

 1. Bankar me pakicë
 2. Bankar privat
 3. Menaxhimi i pasurisë
 4. Brokerimi online
 5. Bankar biznesi

Banc Sabadell d'Andorra

BancSabadell d'Andorra u themelua në Andorra në vitin 2000 si rezultat i një partneriteti midis grupit Banc Sabadell dhe një grupi pronarësh biznesesh Andorrase. BancSabadell d'Andorra ofron një gamë të gjerë shërbimesh bankare, duke përfshirë bankat me pakicë dhe korporata, banking privat dhe brokerim.

Sherbimet

 1. Bankar me pakicë
 2. Bankar privat
 3. Menaxhimi i pasurisë
 4. Bankim i korporatave

A mund të hap një llogari bankare në Andorra?

Si individ ose kompani rezident ose jorezident, ju mund të hapni një llogari në Andorra. Në dy vitet e fundit, bankat e Andorrës kanë rritur ndjeshëm pajtueshmërinë dhe kujdesin e duhur. Përgatituni të respektoni standardet kundër pastrimit të parave, si dhe protokollin FATCA, duke treguar burimin e fondeve dhe duke dokumentuar transaksione me vlerë të lartë.

Përveç kësaj, llogaritë bankare të Andorrës ofrojnë një sërë shërbimesh shtesë, të tilla si llogaritë në shumë monedha dhe një shumëllojshmëri produktesh dhe instrumentesh financiare për t'u diversifikuar nga bankat tradicionale spanjolle dhe franceze.

Sa banka ka në Andorra?

Andorra aktualisht ka pesë institucione bankare që u shërbejnë klientëve privatë dhe bizneseve të Andorrës:

 1. Andbank
 2. Morabanc
 3. Banc Sabadell d'Andorra
 4. Kredi Andorra
 5. Valbanc

Kush mund të hapë një llogari bankare në Andorra?

Një individ, qoftë rezident, jorezident apo kompani, mund të hapë një llogari në Andorra. Megjithëse, në dy vitet e fundit, bankat e Andorrës kanë shtrënguar respektimin e rregulloreve. Protokolli FATCA, si dhe rregullat kundër pastrimit të parave, duhet të jenë respektuar. Gjithashtu specifikohet burimi i fondeve, si dhe transaksionet që përfshijnë dokumente të rëndësishme me vlerë nominale.

Andorra ofron jo vetëm llogari bankare bazë, por edhe shërbime shtesë të krahasueshme me ato të ofruara nga bankat spanjolle dhe franceze, të tilla si llogaritë me shumë valuta dhe një shumëllojshmëri produktesh financiare.


Imazhi i kopertinës është diku në Grau Roig, Andorra. Foto nga Marc Rafanell López on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

2 përgjigje për "Bankat më të mira në Andorra"

 1. مرحبا
  هل ممکن افتح حساب شركة او شخصي اون لاين دون السفر لاندورا

 2. Baouchi babouhoun

  هل يمكنني أن أفتح حساب بنكي غير مقيم باندورا أون لاين و ازوده بالاموال من محفظة الكترونية ؟؟

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *