,

Bankat më të mira në Luksemburg

Disa nga bankat më të mira në Luksemburg janë Deutsche Bank, BGL BNP Paribas SA, Uni Credit Bank.

Edhe pse është një vend i vogël, Luksemburgu është shtëpia e 136 bankave. Bankat e huaja përbëjnë rreth një të katërtën e sektorit bankar të Luksemburgut.

Gjermania, Franca dhe Zvicra përbëjnë shumicën dërrmuese të tyre. Aty ka edhe një mori bankash investimi.

Banka qendrore e Luksemburgut është Banque Centrale du Luksemburg.

Industria e shërbimeve financiare mbikëqyret nga Komisioni i Mbikëqyrjes së Sector Financier (CSSF).

Në Luksemburg, monedha zyrtare është Euro. Dhjetë euro janë 10.86 dollarë amerikanë. Kjo është 892.18 rupi indiane ose pothuajse 0.52 juan kinez.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në frëngjisht dhe anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të zgjidhni një bankë në Luksemburg

Kur zgjidhni një bankë në Luksemburg, duhet të merren parasysh disa faktorë.

Reputacioni dhe stabiliteti

Të zgjedhësh një bankë të mirë në Luksemburg do të thotë të gjesh një bankë me reputacion dhe stabilitet të fortë. Në këtë mënyrë, ju mund të besoni se financat tuaja janë në duar të mira.

Produkte dhe shërbime

Zgjidhni një bankë bazuar në nevojat e llogarisë. Llogaritë bazë si kursimet dhe kontrollet janë standarde, ndërsa bankat me shërbim të plotë ofrojnë opsione të avancuara si kartat e kreditit, kreditë dhe investimet.

Madhësia e bankës

tarifat

Shumica e bankave të Luksemburgut ofrojnë shërbimet e tyre me tarifa të arsyeshme. Tarifat ndryshojnë shumë në varësi të bankës, kështu që ju mund t'i eksploroni ato me saktësi.

Kostot e financimit

Nëse dëshironi të rritni paratë tuaja në një llogari kursimi ose mjet tjetër kursimi, kërkimi i normave më të larta të interesit është thelbësor për të optimizuar përpjekjet tuaja për kursime. Një strategji për ta arritur këtë është krahasimi i tarifave që ofrojnë banka të shumta.

Shërbimi mbështetës

Kur zgjidhni një bankë, është thelbësore të merrni parasysh mbështetjen e klientit dhe nevojat tuaja financiare. Kërkoni një bankë me mjete dhe veçori të dobishme që i përshtaten kërkesave dhe preferencave tuaja.

Siguri

Duke marrë parasysh këta faktorë, ju mund të kufizoni mundësitë tuaja dhe të zgjidhni një bankë që plotëson nevojat tuaja financiare.

Lista e bankave më të mira në Luksemburg

Disa nga bankat në Luksemburg janë si më poshtë:

Bankat Kombëtare

Banka e Kursimeve të Luksemburgut. BCEE

bankat ndërkombëtare

Deutsche Bank

BGL BNP Paribas SA

Banka Societe Generale

Banque de Luxembourg SA

Banque Internationale à Luksemburg SA

Raiffeisen Bank

Bankat Online

N26

i mençur

Banka ING

Cila banka është më e mira në Luksemburg

Cila bankë është më e mira për ju varet nga rrethanat tuaja specifike, por pesë bankat kryesore në Luksemburg:

Spuerkeess (BCEE)

Banque Internationale A Luksemburg (BIL)

BGL BNP Paribas SA

ING Luksemburg dhe;

Banque de Luxembourg - të gjitha kanë një shumëllojshmëri të gjerë shërbimesh në dispozicion.

A mund të krijojnë të huajt llogari bankare në Luksemburg

Çdokush, pavarësisht nga shtetësia ose statusi i qëndrimit, mund të krijojë një llogari bankare në Luksemburg.

Megjithatë, nuk ka asnjë mandat ligjor për këtë. Nëse dëshironi, mund t'i trajtoni çështjet tuaja financiare nga një llogari e huaj.

Si mund të hap një llogari bankare në Luksemburg?

Për të krijuar një llogari bankare në Luksemburg, ju duhet:

Për të zgjedhur një bankë.

Hapja e një llogarie bankare është një opsion si në internet ashtu edhe personalisht.

Ju duhet të mbledhni dokumentacionin e nevojshëm.

Për më shumë informacion:

Shko tek:

Si të hapni një llogari bankare në Luksemburg

Si të gjeni një makinë parash në Luksemburg

Flisni me këdo që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Luksemburg. Do të zbuloni se disa nga miqtë ose familja juaj i njohin degët më të afërta të bankave. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "ATM pranë Luksemburgut".


Burimi: Wallstreetmojo

Imazhi i kopertinës është diku në Luksemburg. Foto nga Nazim Coskun on Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *