,

Bankat në Cape Verde

Kepi ​​Verde, i njohur gjithashtu si Cabo Verde, është një arkipelag dhe vend ishull në Oqeanin Atlantik qendror, i përbërë nga dhjetë ishuj vullkanikë me një sipërfaqe totale prej 4,033 kilometra katrorë.

Njerëzit e Cape Verde janë afrikano-perëndimorë. Shumë të huaj nga e gjithë bota e kanë bërë Cape Verde shtëpinë e tyre të përhershme. Ata ishin kryesisht holandezë, francezë, britanikë (anglezë), arabë dhe hebrenj (nga Libani dhe Maroku). Ata të gjithë janë asimiluar në popullatën e përzier.

Bankat në Cape Verde

Këto janë disa nga bankat në Cape Verde.

Banco Angolano de Investimentos Cabo Verde

Banka e parë private në Angola, Banco Angolano de Investimentos (ish Banco Africano de Investimentos), u krijua në 1996. BAI është një bankë me shërbime të plota që operon në Angola, me 89 degë në të 18 provincat (nga mesi i 2012 ), 41 prej të cilave janë në provincën Luanda. BAI ka vetëm një degë në nëntë nga 18 provincat.

Banco Comercial do Atlantico

Banco Comercial do Atlântico (shkurtuar BCA) është një bankë tregtare e Kepit Verde. Emri i saj do të thotë "Banka Tregtare Atlantike" në portugalisht. Selia e kompanisë është e vendosur në Praça Alexandre Albuquerque në Praia, kryeqyteti i Cape Verde. Banka ka 34 vendndodhje nëpër nëntë ishujt e banuar të Kepit të Verdës.

Banka e Kepit të Verdës (Banco de Cabo Verde në portugalisht) është banka qendrore e vendit. Selia e saj është në Avenida Amilcar Cabral në Praia, ishulli i kryeqytetit kombëtar të Santiagos. Joo António Pinto Coelho Serra, guvernatori aktual, ka qenë në detyrë që nga dhjetori 2014.

Të paktën një ATM mund të gjendet në qytetet e mëposhtme:

 • Sal: Santa Maria, Espargos, gjithashtu në aeroport
 • Sao Nicolau: Ribeira Brava, jo në aeroport
 • Sao Vicente: Mindelo
 • Santo Antao: Ponta do Sol, Ribeira Grande, Paul (Vila das Pombas)
 • Santiago: Praia, gjithashtu në aeroport
 • Fogo: Sao Filipe, jo në aeroport

Kembim parash

Banka BCA është e njohur në SAL dhe në të gjithë Cape Verde. Të gjitha monedhat mund të shkëmbehen në bankën BCA në Santa Maria dhe në Espargos, kryeqyteti. LENEESE (në Santa Maria) flet anglisht shkëlqyeshëm dhe është një asistent i shkëlqyer. Merrni EURO për të shmangur të gjitha problemet, pasi është monedha e pranuar. Kudo pranon euro, dhe ato pothuajse me siguri do t'ju japin një ndryshim në monedhën vendase, Escudos.

Qeveria ka vendosur një tarifë zyrtare prej 1 € për 110 eskudo. Eurot (si dhe monedhat) pranohen herë pas here në Sal, zakonisht me një normë prej 1 euro deri në 100 escudo. Të gjithë çeqet e udhëtarëve dhe monedhat e tjera i nënshtrohen një komisioni të ndryshueshëm (i cili mund të jetë mjaft i lartë). Më në fund, nëse nuk keni ndërmend të ktheheni, hiqni qafe të gjitha eskudot përpara se të largoheni nga vendi. Për t'i kthyer ato në euro, banka në aeroportin e Salit tarifon të paktën 600 eskudo.

Pranohen kartat e kreditit Visa! Ata vetëm kohët e fundit kanë filluar të pranojnë viza, jo në të gjitha vendet, por në disa vende, dhe programi po zgjerohet me shpejtësi. Është e thjeshtë të hapësh një llogari nëse planifikon të blesh ose ta vizitosh shpesh. Është e thjeshtë të transferosh shuma të mëdha parash nga Mbretëria e Bashkuar.

A mund të kem një llogari bankare në Cape Verde?

Kur vizitoni Cape Verde, të huajt dhe udhëtarët duhet të marrin vendime të vështira financiare. Ndërsa disa njerëz mund të operojnë nga banka e tyre e shtëpisë, shumë të tjerë duhet të hapin një llogari bankare në Cape Verde ose një llogari në det të hapur. Kjo ka një sërë avantazhesh, duke përfshirë pagimin në monedhën vendase, pagesën e faturave të familjes dhe funksionimin më efikas në vendin tuaj të ri. Mund të jetë gjithashtu një alternativë e mirë për optimizimin e taksave në disa raste.

Normat dhe shërbimet e bankave ndryshojnë shumë, ndaj krahasoni aktivet që janë më të rëndësishme për ju kur zgjidhni një bankë.

konsideroni:

 • Gjuha operative
 • tarifat
 • Online banking është në dispozicion.
 • Ju keni një numër të caktuar degësh në zonën tuaj.
 • Sherbimet

Lista e dokumenteve të nevojshme për të hapur një llogari bankare në Cape Verde

Kontrolloni listën e mëposhtme të dokumenteve të kërkuara:

Sipas përpunimit të kujdesit të duhur që kërkohet të bëjë BFI, dhe në përputhje me Njoftimin Nr. të Banco de Cabo Verde. 2/2011, datë 17 gusht 2011, hapja e llogarive të depozitave bankare mund të bëhet dhe transaksionet mund të kryhen vetëm pas formularëve origjinalë – Aplikimi për hapjen e një llogarie institucionale, aplikimi i kushteve dhe kushteve të përgjithshme për llogaritë e depozitave dhe entiteti personal. Formulari (KYC – Njih klientin tënd) për të gjithë përfaqësuesit e llogarisë – janë plotësuar saktë.

Identifikimi i Korporatës

i. E vërtetuar: Një kopje e Certifikatës së Inkorporimit ose një dokument tjetër publik që përmban emrin, objektin, selinë dhe datën e fillimit të kompanisë;

ii. Kopje e Neneve të Organizatës

Vendimi për hapjen e llogarisë bankare në BFI dhe autorizimet e transaksioneve

Nëse rezoluta për hapjen e llogarisë bankare dhe autorizimet përkatëse të transaksionit nuk përfshihen në Nenet e Organizatës, kërkohet një kopje e vendimit për hapjen e llogarisë bankare dhe autorizimet përkatëse të transaksionit. Nëse rezoluta për hapjen e llogarisë bankare dhe autorizimet përkatëse të transaksionit nuk përfshihen në Nenet e Organizatës, kërkohet një kopje e vendimit për hapjen e llogarisë bankare dhe autorizimet përkatëse të transaksionit.


Imazhi i kopertinës është diku në Boa Vista, Cape Verde. Foto nga Belinda Fewings on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *