,

Bankat më të mira në Katar

Disa nga bankat më të mira në Katar janë Banka Tregtare e Katarit, Banka Kombëtare e Katarit dhe Al Rayan.

Banka Qendrore e Katarit rregullon dhe mbikëqyr shumë banka vendase dhe të huaja që operojnë në Katar. Bankat lokale dominojnë industrinë bankare të Katarit, duke ruajtur historikisht vlerësime të forta krediti.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve të lidhura më poshtë janë në arabisht ose anglisht. Përdorni Google Translate, Tarjimly, ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi nëse ju nevojitet.

Monedha kombëtare në Katar është Riyal Katari. Dhjetë rialët e Katarit janë 2.7 dollarë amerikanë ose 2.5 euro. Kjo është 225 rupi indiane ose pothuajse 19 juanë kinezë.

Si të zgjidhni një bankë në Katar

Kur zgjidhni një bankë në Katar, duhet të merren parasysh disa faktorë.

Reputacioni dhe stabiliteti

Sistemi bankar i Katarit ka mbetur i qëndrueshëm dhe efikas, pjesërisht falë strukturës së fortë rregullatore të bankës qendrore, pavarësisht ekspozimit të jashtëm të konsiderueshëm të shumë bankave të Katarit.

Produkte dhe shërbime

Madhësia e bankës

tarifat

Shumica e bankave të Katarit ofrojnë shërbimet e tyre me tarifa të arsyeshme. Tarifat ndryshojnë shumë në varësi të bankës, prandaj eksploroni ato me saktësi.

Shërbimi mbështetës

Siguri

Duke marrë parasysh këta faktorë, ju mund të kufizoni mundësitë tuaja dhe të zgjidhni një bankë që plotëson nevojat tuaja financiare.

Lista e bankave më të mira në Katar

Disa nga bankat më të njohura në Katar janë më poshtë.

Bankat kombëtare në Katar

Kombëtarja e mëposhtme bankat janë të pranishëm në Katar.

Banka Kombëtare e Katarit (QNB) është banka më e madhe në Katar dhe një nga institucionet financiare më të mëdha në Lindjen e Mesme, që ofron një gamë të gjerë shërbimesh bankare për individët dhe bizneset.

Ju mund të eksploroni produktet dhe shërbimet e tyre në QNB Katar, ku mund t'i gjeni tarifat ose tarifat e tarifave.

Banka Tregtare e Katarit (CBQ) është një nga bankat më të vjetra në Katar dhe ofron një sërë shërbimesh bankare personale dhe korporative, menaxhim të pasurisë dhe shërbime investimi. 

Ju mund të eksploroni produktet dhe shërbimet e tyre në CQB, ku mund t'i gjeni Tarifat.

Doha Bank është një bankë tregtare me shërbime të plota që ofron shërbime bankare me pakicë, korporata bankare dhe shërbime investimi për klientët në Katar dhe vende të tjera.

Ju mund të eksploroni produktet dhe shërbimet e tyre në Doha Bank, ku mund t'i gjeni Tarifat.

Al Khaliji Bank është një bankë në pronësi të Katarit që ofron shërbime bankare me pakicë dhe korporata dhe shërbime të thesarit dhe investimeve.

Banka e Zhvillimit të Katarit mbështet SME-të në Katar duke ofruar financime, burime dhe shërbime këshillimore për të promovuar sipërmarrjen dhe inovacionin.

Ahlibank është një bankë në pronësi të Katarit që ofron një sërë shërbimesh bankare personale dhe biznesore dhe produkte investimesh dhe sigurimesh.

Bankat islamike në Katar ofrojnë shërbime bankare në përputhje me Sheriatin si për myslimanët ashtu edhe për jomuslimanët.

Masraf Al Rayan është banka e dytë më e madhe islamike në Katar, e themeluar në vitin 2006, duke ofruar zgjidhje financiare në përputhje me Sheriatin, si bankat me pakicë dhe korporata, shërbimet e thesarit dhe bankat e investimeve.

Ju mund të eksploroni produktet dhe shërbimet e tyre në Masraf Al Rayan, ku mund t'i gjeni Tarifat.

Banka Ndërkombëtare Islamike e Katarit (QIIB) është një bankë islamike në pronësi private, e themeluar në vitin 1991, duke ofruar financa personale dhe biznesi, financa shtëpiake dhe zgjidhje investimi në përputhje me Sheriatin.

Banka Islamike e Katarit (QIB) është banka kryesore islame e Katarit dhe e dyta më e madhe për nga aktivet, duke ofruar shërbime bankare dhe investimesh në përputhje me Sheriatin.

Banka Dukhan është banka kryesore e Katarit në përputhje me Sheriatin, e formuar nga bashkimi i Barwa Bank dhe International Bank of Katar, duke ofruar përvoja inovative bankare.

Bankat ndërkombëtare në Katar

Poshtë bankat ndërkombëtare janë të pranishëm në Katar.

Banka Arabe e Katarit është themeluar në vitin 1957. Ara Bank Katar është një degë e Bankës Arabe me bazë në Jordani.

Ju mund të eksploroni produktet dhe shërbimet e tyre në Banka Arabe e Katarit, ku mund t'i gjeni Tarifat.

Mashreq Bank Katar është një degë e Mashreq, një nga bankat më të vjetra në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Banka HSBC Lindja e Mesme i ka shërbyer rajonit që nga viti 1954, duke ofruar shërbime të ndryshme financiare për individët dhe bizneset.

BNP Paribas ka operuar në Azinë Perëndimore dhe Afrikë për një kohë të gjatë. 

Banka Saderat Iran në Katar është një degë e Bankës Saderat Iran, e cila është e vendosur në Iran.

Standard Chartered Katar ka ofruar shërbime bankare personale, menaxhimit të pasurisë dhe bankare të biznesit për një kohë të gjatë.

Si të gjeni një makinë parash në Katar

Bisedoni me këdo që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Katar. Do të zbuloni se disa nga miqtë ose familja juaj i njohin degët më të afërta të bankave. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për 'ATM pranë Katarit'.


Burimet: Wall Street Mojo,

Titulli i imazhit të kopertinës më sipër është Muzeu i Artit Islamik, Doha, Katar. Foto nga Eea Ikeda on Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *