,

Bankat në Siri

Banka Qendrore e Sirisë është e ngarkuar me bankat në Siri, si dhe të gjitha veprimtaritë e këmbimit valutor dhe tregtar. Në vitin 1966, bankat tregtare të Sirisë u shtetëzuan të gjitha. Banka Qendrore i jep përparësi huadhënies për sektorin publik, por sektori privat shpesh bën bankat jashtë vendit, e cila është një procedurë më e kushtueshme dhe kështu një zgjidhje e dobët e nevojave të financave industriale. Shumë biznesmenë udhëtojnë në vendet e huaja për të depozituar ose huazuar para. Sipas vlerësimeve, sirianët kanë depozituar 6 miliard dollarë në bankat libaneze.

Bankat në Siri

Kjo është lista e bankave në Siri:

Bankat Publike

 • Banka Tregtare e Sirisë
 • Banka Industriale e Sirisë
 • Banka e Bashkëpunimit Bujqësor
 • Banka e Kredive Popullore
 • Banka e pasurive te paluajtshme
 • Banka e Kursimit

Bankat private dhe të huaja

 • Banka e Sirisë dhe Jashtë
 • Banque Bemo Saudi France
 • Banka Byblos
 • Banka e Kredive Popullore
 • Banka e Gjirit të Sirisë
 • Audi Audi
 • Banka Ndërkombëtare për Tregti dhe Financa
 • Banka Arabe
 • Banka Kombëtare e Katarit

Bankat islamike

 • Banka Ndërkombëtare Islamike e Sirisë
 • Banka Çame

A është e mundur që një i huaj të hapë një llogari bankare në Shtetet e Bashkuara?

Po. Shumica e llogarive bankare Australiane e bëjnë hapjen e një llogarie bankare në vend shumë të thjeshtë për të huajt. Ju nuk keni nevojë të jeni në vend për ta bërë këtë, ndryshe nga disa vende të tjera. Shumica e institucioneve financiare ju lejojnë të hapni një llogari përmes telefonit ose në internet.

Si të hapni një llogari kursimi në bankën katolike siriane?

Hapni një llogari kursimi në një bankë siriane katolike: Bankat ju lejojnë të hapni një llogari kursimi si një mbajtës i vetëm ose në një shoqëri të përbashkët me shumë njerëz.

Llogaritë e përbashkëta mund të kenë mënyra të ndryshme të mbajtjes, të tilla si "Çdokush ose i mbijetuari", "i përbashkët", etj. Në rastin e një shoqërie të përbashkët, të gjithë aplikantët duhet të kryejnë procedurat e KYC.

Për të filluar një llogari kursimi në Bankën Katolike Siriane, ndiqni procedurat më poshtë:

(1) Shkoni personalisht në një degë të Bankës Katolike Siriane.

Ju duhet të shkoni në degën e bankës ku dëshironi të hapni një llogari.

(2) Për një llogari kursimi, plotësoni Formularin e Hapjes së Llogarisë (AOF).

Merrni Formularin e Hapjes së Llogarisë së Bankës së Kursimeve dhe plotësoni të gjitha informacionet e kërkuara të klientit dhe detajet e tjera në fusha të ndryshme të formularit të përshkruar, të tilla si emri, adresa, numri i kontaktit, adresa e postës elektronike, PAN, lloji i llogarisë që do të hapet, emri i të nominuarit , dhe kështu me radhë.

(3) Me Formularin e Hapjes së Llogarisë, bashkangjitni Dokumentet e Kërkuara (të Detyrueshme) (AOF)

Pas plotësimit të formularit të hapjes së llogarisë, duhet të bashkëngjitni dokumente të KYC siç janë PAN-i juaj, vërtetimi i adresës dhe vërtetimi i identitetit.

4) Bankieri verifikon Formularin e Hapjes së Llogarisë (AOF) dhe dokumentet e tjera.

Formulari i Hapjes së Llogarisë (AOF) dhe çdo shtojcë shtesë do të verifikohet nga bankieri. Ai do të vazhdojë nëse është i kënaqur me këto parakushte.

(5) Mbani një gjendje minimale në llogarinë tuaj të kursimeve siç kërkohet nga kursimet tuaja llogari.

Do t'ju jepet një numër llogarie pasi Banker të ketë verifikuar Formularin tuaj të Hapjes së Llogarisë (AOF) dhe dokumente të tjerë, dhe do t'ju kërkohet të depozitoni gjendjen minimale të kërkuar në llogarinë tuaj sipas llojit të llogarisë tuaj të bankës së kursimeve.

 

(6) Shkoni në bankë dhe merrni një libër çeqesh, një fletore, një kartë debiti dhe dokumente të tjera.

Bankieri do të sjellë me vete çeqenë, librezën, kartën e debitit dhe dokumente të tjerë pasi llogaria juaj të jetë hapur me sukses dhe ju do të jeni në gjendje të kryeni transaksione nga llogaria juaj.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

2 përgjigje për "Bankat në Siri"

 1. vreau sa știu dacă exista bănci deschise care funcționează în Siria Un dr turc care lucrează in tabăra ONU spune ca nu are acces lanici o bancă în Siria ca toate sunt închise și nu funcționează El are bani secure înatet Eu am plătit pentru el 650 € bilet de avion dar mai are nevoie de bani pentru cartonaș galben și pentru viza de intrare în Rumani dhe eu nu mai pot sa plătesc El îmi spune sa este fără speran safinateas fole ar fi salvata Va rog sa îmi spuneți care este adevărul si cum poate sa retragă bani din contul lui

 2. Dalla Ελευθερία

  një pyetje është hapur banka çdo ditë;

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *