, ,

Bankat në Uruguaj

Bankat në Uruguaj

Në Uruguaj, stabiliteti financiar dhe ai politik janë shumë domethënës. Kjo vjen me qendrën tregtare, dhe besueshmërinë në sistemin financiar, i është dhënë një pozicion i veçantë. Si rezultat, ajo është bërë e njohur si një qendër për të bërë disa investime në Amerikën Latine. Edhe pse amerikanët janë mësuar me shërbimet e tyre financiare. Ka padyshim edhe dallime të rëndësishme. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë bankat në Uruguaj dhe disa gjëra që duhet të dini përpara se të hapni një llogari.

La Institucionet e Banco Central del Uruguay dhe bankat në Uruguai rregullohen dhe mbikëqyren nga kjo agjenci. Ai është gjithashtu përgjegjës për të siguruar që transaksionet që përfshijnë para, kredi dhe këmbim valutor janë të ligjshme. Bankat, bankat në det të hapur, bankat e huaja dhe zyrat përfaqësuese luajnë të gjitha një rol të rëndësishëm në sistemin financiar të Uruguait. Të gjithë atyre u kërkohet të marrin një licencë nga banka qendrore për të kryer biznes atje.

Çfarë kërkohet në Uruguaj për të hapur një llogari bankare?

Shtetasit e huaj zakonisht mund të hapin një llogari bankare në çdo bankë në një ditë të vetme. Ata vetëm duhet të japin disa nga dokumentet për qëllime verifikimi. Ata mund të prodhojnë një kartë identiteti, një adresë lokale dhe në disa raste, një hyrje dhe letër referimi lokale. Megjithëse, thjesht regjistrimi i një llogarie nuk do të thotë që privatësia juaj është komprometuar. Disa nga kufizimet më të rrepta të sekretit bankar zbatohen kundër bankave në Uruguaj.

Bankat janë të ndaluara nga këto rregulla që të zbulojnë çdo informacion në lidhje me mbajtësin e llogarisë. Bankat nuk mund t'i zbulojnë asnjë informacion një pale të tretë, duke përfshirë qeverinë kombëtare. Megjithatë, ekzistojnë vetëm dy situata në të cilat ata mund të lejohen të ndajnë informacione specifike. Së pari, nëse Gjykata e Familjes urdhëron që të vlerësohet një çështje ushqimore. Së dyti, nëse Gjykata Penale e kërkon dhe ata kanë prova të mjaftueshme mbështetëse, mund ta bëjnë. Për më tepër, nëse jeni amerikan, shumë banka në Uruguai duhet të njoftojnë IRS për llogarinë tuaj të re. Sipas legjislacionit relativisht të fundit të SHBA-së FATCA. Rrjedhimisht, edhe nëse bankat uruguaiane janë më pak private tani se sa ishin dikur. Megjithatë, ato janë më private se shumë nga konkurrentët e tyre të Amerikës së Jugut dhe Amerikës Qendrore.

Disa nga bankat më të njohura në Uruguaj

Banka, banka offshore, institucione financiare dhe zyra përfaqësuese të bankave ndërkombëtare. Ata të gjithë luajnë një rol të rëndësishëm në sektorin e fuqishëm financiar të Uruguait. Edhe pse është e detyrueshme që secili prej këtyre institucioneve të marrë leje dhe licencë nga Banka Qendrore e Uruguait. Për të funksionuar brenda kombit, ata duhet të marrin një leje. Firmat shumëkombëshe dhe individët privatë përdorin sistemin financiar në mënyra të shumta të Uruguait. Gjatë dekadave të fundit, vendi ka qenë i suksesshëm në pozicionimin e vetes si një qendër e rëndësishme financiare dhe tregtare në Amerikën Latine. Vendi ka shërbyer tradicionalisht si një pikë qendrore. Gjithashtu si një vend për transaksione të rëndësishme financiare me vendet e tjera të zonës. Këto transaksione janë veçanërisht me Brazilin dhe Argjentinën.

Ekzistojnë banka të ndryshme në dispozicion në Uruguaj, duke përfshirë ato shtetërore dhe private. Uruguai ka disa nga bankat më të njohura në dispozicion për qytetarët e tij që ofrojnë një gamë të gjerë shërbimesh. Më poshtë është lista e këtyre bankave, hidhini një sy.

Banco de la República Oriental del Uruguaj

Kjo bankë është në pronësi të qeverisë, The Banco de la Repblica Oriental del Uruguay. Në përgjithësi njihet si Banco Repblica ose BROU është banka më e madhe e Uruguait për nga baza e klientëve. Banka, e cila u themelua në vitin 1896, është tani një lojtar kryesor në tregun financiar të vendit.

Depozita e parë u bë nga Juan Idiarte Borda, presidenti i vendit në atë kohë, kur BROU u hap në tetor 1896. Selia e bankës është në Montevideo, dhe punëson afërsisht 3,978 njerëz.

Banco Santander Uruguaj SA

Banco Santander Uruguay filloi veprimtarinë në vitin 1978. Tani ata kanë mbi 30 degë për të ofruar një gamë të plotë zgjidhjesh kredie për njerëzit dhe bizneset. Ajo punëson afërsisht 220 njerëz dhe është e vendosur në Montevideo.

Citibank NA Sucursal Uruguaj

Banco Santander Uruguay filloi veprimtarinë në vitin 1978 dhe aktualisht ka mbi 30 degë. Ato u shërbejnë njerëzve dhe bizneseve me një përzgjedhje të plotë të zgjidhjeve të kreditimit. Ajo është e vendosur në Montevideo dhe punëson rreth 220 njerëz.

Banco Hipotecario del Uruguai

Banka e Hipotekave Uruguajiane, ose Banco Hipotecario del Uruguay, u krijua si një agjenci qeveritare autonome në 1892. todayshtë sot një bankë shtetërore dhe një nga lojtarët më të rëndësishëm në tregun e hipotekave uruguajane.

Trashëgimia Banque (Uruguaj) SA

Banque Heritage (Uruguay) SA, me seli në Montevideo. E themeluar në vitin 1981 dhe më parë njihej si Banco Surinvest SA përpara se të ndryshonte emrin e saj në 2011. HFT International (Guernsey) Lt. zotëron bankën, e cila ofron shërbime bankare private dhe komerciale. Ato ofrojnë gjithashtu emetime afatgjata në monedhë të huaj dhe vendase.

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria Uruguay SA

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria Uruguay SA është e specializuar në bankat me shumicë. Ato ofrojnë gjithashtu një gamë të gjerë shërbimesh bankare për njerëzit dhe bizneset. E themeluar në vitin 2002 si një degë e Banco Bilbao Vizcaya Argentaria. SA Montevideo është vendi ku ndodhet selia e kompanisë.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

2 përgjigje për "Bankat në Uruguay"

 1. Gerardo bencivenga

  Molto esauriente mund të jetë në dispozicion fare për prill dhe të vazhdojë në una banca dall'Italia?

  1. advocacy@alinks.org

   Shumë vende kërkojnë që ju të jeni fizikisht të pranishëm për të hapur llogari bankare, a mund të pyes se nga po përpiqeni të hapni llogarinë bankare?

   Best,
   Lou

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *