,

Bankat më të mira në Kuvajt

Disa nga bankat më të mira në Kuvajt janë Banka Kombëtare e Kuvajtit, la Shtëpia e Financave e Kuvajtit, dhe Banka Tregtare e Kuvajtit.

Kuvajti tani ka 11 banka lokale, duke përfshirë 5 banka islamike, të cilat të gjitha mbikëqyren nga Banka Qendrore e Kuvajtit për të garantuar stabilitetin e dinarit të Kuvajtit.

La Banka Qendrore e Kuvajtit funksionon gjithashtu si këshilltar financiar dhe bankier i qeverisë së Kuvajtit. MNC si HSBC, Citigroup dhe të tjera janë gjithashtu aktive në sektorin bankar të Kuvajtit.

Në Kuvajt, monedha zyrtare është dinari i Kuvajtit (KWD). Dhjetë KWD është 32.54 dollarë amerikanë, ose dhjetë euro është 29.88 euro. Kjo është 2,669.25 rupi indiane ose pothuajse 234.82 juanë kinezë.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të zgjidhni një bankë në Kuvajt

Kur zgjidhni një bankë në Kuvajt, duhet të merren parasysh disa faktorë.

Reputacioni dhe stabiliteti

Zgjedhja e bankës më të mirë në Kuvajt do të thotë të gjesh një bankë me reputacion dhe stabilitet të fortë. Në këtë mënyrë, ju mund të besoni se financat tuaja janë në duar të mira.

Produkte dhe shërbime

Zgjidhni një bankë bazuar në nevojat e llogarisë. Llogaritë bazë si kursimet dhe kontrollet janë standarde, ndërsa bankat me shërbim të plotë ofrojnë opsione të avancuara si kartat e kreditit, kreditë dhe investimet.

Madhësia e bankës

tarifat

Shumica e bankave kuvajtiane ofrojnë shërbimet e tyre me tarifa të arsyeshme. Tarifat ndryshojnë shumë në varësi të bankës, kështu që ju mund t'i eksploroni ato me saktësi.

Kostot e financimit

Nëse dëshironi të rritni paratë tuaja në një llogari kursimi ose mjet tjetër kursimi, kërkimi i normave më të larta të interesit është thelbësor për të optimizuar përpjekjet tuaja për kursime. Një strategji për ta arritur këtë është krahasimi i tarifave që ofrojnë banka të shumta.

Shërbimi mbështetës

Kur zgjidhni një bankë, është thelbësore të merrni parasysh mbështetjen e klientit dhe nevojat tuaja financiare. Kërkoni një bankë me mjete dhe veçori të dobishme që i përshtaten kërkesave dhe preferencave tuaja.

Siguri

Duke marrë parasysh këta faktorë, ju mund të kufizoni mundësitë tuaja dhe të zgjidhni një bankë që plotëson nevojat tuaja financiare.

Sistemi bankar në Kuvajt

Banka Industriale siguron financime për iniciativat bujqësore dhe industriale.

Dy banka të specializuara në pronësi të qeverisë së Kuvajtit ofrojnë:

Financim afatmesëm dhe afatgjatë për klientët apo klientët e tyre, me përqendrim në bankat e kursimeve dhe lehtësitë e kreditimit, duke siguruar një fluks të qëndrueshëm parash në të gjithë ekonominë.

Institucionet më të mira financiare të Kuvajtit janë:

Banka Qendrore e Kuvajtit

Shoqata e Bankave të Kuvajtit

Bankat ndahen në tre kategori kryesore dhe i shërbejnë qëllimit të tyre:

  1. Bankat komerciale
  2. Bankat Islame
  3. Bankat e specializuara

Më tej, bankat tregtare ndahen në degë vendase dhe ndërkombëtare.

Lista e bankave më të mira në Kuvajt

Ju keni disa alternativa në Kuvajt dhe cila prej tyre zgjidhni varet nga kërkesat dhe interesat tuaja.

Këtu janë disa nga bankat më të mira në Kuvajt që duhet të keni parasysh:

Banka Kombëtare

Banka Kombëtare e Kuvajtit

Shtëpia e Financave e Kuvajtit,

Banka Tregtare e Kuvajtit

Banka Burgan

Bankat Islame

AL AHLI Banka e Bashkuar

Shtëpia e Financave e Kuvajtit

Banka Boubyan

Banka Warba

Bankat ndërkombëtare

Banka e BNP Paribas

Citibank

Banka Kombëtare e Katarit

Banka e HSBC

Doha Bank

Banka e Bahreinit

Transfertat e parave të Kuvajtit jashtë vendit

Ekzistojnë alternativa ndaj bankave për të kryer transferta ndërkombëtare parash, disa prej të cilave mund të jenë më ekonomike dhe më efikase në kohë se të tjerat.

Bankat tradicionale të Kuvajtit mund të kërkojnë tarifa të tepruara nëse dëshironi të transferoni para jashtë vendit ose të përdorni kartën tuaj të debitit jashtë vendit.

Nëse dëshironi të shmangni bankat, përdorni:

Western Union

XE

OFX

Si mund të hap një llogari bankare në Kuvajt

Për të krijuar një llogari bankare në Kuvajt, ju duhet:

Për të zgjedhur një bankë.

Hapja e një llogarie bankare është një opsion si në internet ashtu edhe personalisht.

Ju duhet të merrni të gjitha dokumentet që ju nevojiten.

Për më shumë informacion:

Shko tek:

Si të hapni një llogari bankare në Kuvajt

Si të gjeni një makinë parash në Kuvajt

Bisedoni me këdo që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Kuvajt. Do të zbuloni se disa nga miqtë ose familja juaj i njohin degët më të afërta të bankave. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "ATM pranë qytetit të Kuvajtit".


Burimi: Edukuar

Imazhi i kopertinës është në Kuvajt. Foto nga sohrab zia on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *