,

Bankat më të mira në Ukrainë

Disa nga bankat më të mira në Ukrainë janë PrivatBank, Oschadbank, Ukreximbank

Banka Kombëtare e Ukrainës, Banka Kombëtare, mbikëqyr të gjitha bankat. Banka Qendrore e Ukrainës ruan stabilitetin e monedhës.

Ai zbaton kursin e këmbimit të qeverisë, kredinë, qarkullimin e parave dhe politikat e operacioneve bankare. Moody's Investors Service i sheh bankat e Ukrainës si të qëndrueshme.

Perspektiva e qëndrueshme e vendit bazohet në rritjen e stabilitetit makroekonomik, borxhin modest të qeverisë, çështjet e qeverisjes, ndjeshmërinë e reduktuar por ende të rritur ndaj goditjeve të jashtme dhe shqetësimet politike.

Në Ukrainë, monedha zyrtare është hryvnia (UAH). Dhjetë UAH është 0.27 dollarë amerikanë ose në euro është 0.24 euro. Kjo është 22.18 rupi indiane ose pothuajse 1.96 juan kinez.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në anglisht ukrainase. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të zgjidhni një bankë në Ukrainë

Kur zgjidhni një bankë në Ukrainë, duhet të merren parasysh disa faktorë.

Reputacioni dhe stabiliteti

Të zgjedhësh bankën më të mirë në Ukrainë do të thotë të gjesh një bankë me reputacion dhe stabilitet të fortë. Në këtë mënyrë, ju mund të besoni se financat tuaja janë në duar të mira.

Produkte dhe shërbime

Zgjidhni një bankë bazuar në nevojat e llogarisë. Llogaritë bazë si kursimet dhe kontrollet janë standarde, ndërsa bankat me shërbim të plotë ofrojnë opsione të avancuara si kartat e kreditit, kreditë dhe investimet.

Madhësia e bankës

tarifat

Shumica e bankave të Ukrainës ofrojnë shërbimet e tyre me tarifa të arsyeshme. Tarifat ndryshojnë shumë në varësi të bankës, kështu që ju mund t'i eksploroni ato me saktësi.

Kostot e financimit

Nëse dëshironi të rritni paratë tuaja në një llogari kursimi ose mjet tjetër kursimi, kërkimi i normave më të larta të interesit është thelbësor për të optimizuar përpjekjet tuaja për kursime. Një strategji për ta arritur këtë është krahasimi i tarifave që ofrojnë banka të shumta.

Shërbimi mbështetës

Kur zgjidhni një bankë, është thelbësore të merrni parasysh mbështetjen e klientit dhe nevojat tuaja financiare. Kërkoni një bankë me mjete dhe veçori të dobishme që i përshtaten kërkesave dhe preferencave tuaja.

Siguri

Duke marrë parasysh këta faktorë, ju mund të kufizoni mundësitë tuaja dhe të zgjidhni një bankë që plotëson nevojat tuaja financiare.

Sistemi bankar i Ukrainës

Sistemi bankar i Ukrainës është i ndarë në dy nivele:

Bankat komerciale në Ukrainë dhe;

Banka Qendrore, Banka Kombëtare e Ukrainës (NBU).

Bankat komerciale ofrojnë shërbime bankare për klientët, ndërsa NBU rregullon dhe mbikëqyr bankat tregtare.

Të gjitha bankat duhet të ndjekin licencimin dhe mbikëqyrjen e NBU. Për më tepër, të gjitha bankat marrin pjesë në Fondin e Garancisë së Depozitave të Ukrainës, i cili mbron depozitat (fondet në llogaritë rrjedhëse ose të depozitave) deri në 200,000 UAH për person në rast të falimentimit të bankës.

Oshadbank nuk përfshihet në këtë fond pasi, me nenin 57 të ligjit të Ukrainës "Për bankat dhe veprimtarinë bankare", Ukraina garanton drejtpërdrejt fondet e depozituesve të saj. Fondi i Garancisë së Depozitave nuk mbulon depozitat e bëra nga persona juridikë.

Për më tepër, Parlamenti ukrainas miratoi një ligj që garanton garanci 100% të depozitave me pakicë në të gjitha bankat shtetërore më 20 dhjetor 2016. (përfshirë Ukreximbank dhe Privatbank).

Roli i Bankës Kombëtare të Ukrainës, kërkesat për bankat ligjore dhe një pasqyrë e bankave qendrore që operojnë në tokën ukrainase janë të detajuara më poshtë.

Lista e bankave më të mira në Ukrainë

Kur zgjidhni një bankë në Ukrainë, është thelbësore të merrni parasysh qëllimet, nevojat dhe preferencat tuaja financiare. Për më tepër, secila prej këtyre bankave ka pikat e saj të forta dhe të dobëta. Prandaj, është thelbësore të hulumtoni dhe krahasoni produktet dhe shërbimet e ofruara nga çdo bankë përpara se të merrni një vendim.

Këtu janë disa banka në Ukrainë që duhet të keni parasysh:

Banka Kombëtare

Banka Kombëtare e Ukrainës (NBU).

Banka Private

oschadbank

Ukreximbank

Ukrgazbank

PUMB

bankë ndërkombëtare

Raiffeisen Bank Aval

Ukrsibbank

Alfa-Bank

Banka Credit Agricole

A munden të huajt të krijojnë një llogari bankare në Ukrainë

Të huajt kanë nevojë për dokumente specifike për të hapur llogari bankare: Një pasaportë origjinale ndërkombëtare. Banorët joukrainas duhet të regjistrohen. Ata kanë nevojë për vizë ose vulë hyrjeje për të qëndruar.

të Ukrainës transferimi i parave jashtë vendit

Bankat tradicionale të Ukrainës mund të paguajnë tarifa të tepruara nëse dëshironi të transferoni para jashtë vendit ose të përdorni kartën tuaj të debitit jashtë vendit.

Nëse dëshironi të shmangni bankat, përdorni:

Western Union

Gram parash

i mençur

RIA

Si mund të hap një llogari bankare në Ukrainë

Për të krijuar një llogari bankare në Ukrainë, ju nevojiten sa më poshtë:

Për të zgjedhur një bankë.

Hapja e një llogarie bankare është një opsion si në internet ashtu edhe personalisht.

Ju duhet të merrni të gjitha dokumentet që ju nevojiten.

Për më shumë informacion:

Shko tek:

Si të hapni një llogari bankare në Ukrainë

Si të gjeni një makinë parash në Ukrainë

Bisedoni me këdo që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Ukrainë. Do të zbuloni se disa nga miqtë ose familja juaj i njohin degët më të afërta të bankave. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "ATM pranë Kievit".


Burimi: wikipedia

Imazhi i kopertinës është diku brenda Vynnyky, Ukrainë. Foto nga Ioann-Mark Kuznietsov on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *