Izrael

 • Bankat më të mira në Izrael

  Bankat më të mira në Izrael

  Disa nga bankat më të mira në Izrael janë Hapoalim, Leumi dhe Max.co.il. Banka Qendrore Kombëtare rregullon dhe mbikëqyr shumë banka vendase dhe të huaja në Izrael. Bankat lokale dominojnë industrinë bankare izraelite, duke ruajtur historikisht vlerësime të forta krediti. Monedha zyrtare izraelite është ILS. Dhjetë ILS është 2.7 dollarë amerikanë. Kjo është 221 rupi indiane…

 • Si të hapni një llogari bankare në Izrael

  Si të hapni një llogari bankare në Izrael

  Hapja e një llogarie bankare në Izrael është një hap thelbësor për këdo që planifikon të jetojë ose të punojë në Izrael. Mund të filloni me Hapoalim dhe Leumi. Kur keni një llogari bankare, është më e lehtë të merrni para dhe t'i mbani shënim ato. Është gjithashtu i nevojshëm për gjërat e përditshme si marrja e qirasë, marrja e pagesës,…

 • Si të gjeni një apartament në Tel Aviv

  Si të gjeni një apartament në Tel Aviv

  Për të gjetur një apartament në Tel Aviv, mund të filloni me Madeleine dhe të pastrehët. Ju gjithashtu mund të shikoni grupet në Facebook ose mediat e tjera sociale dhe miqtë. Një shembull i famshëm është Sekreti i Tel Aviv. Nëse po kërkoni të kontaktoni drejtpërdrejt me banuesit, ka disa mënyra. Mund të provoni të përdorni një faqe interneti për pasuri të paluajtshme ose të merrni…

 • Si të aplikoni për azil në Izrael

  Si të aplikoni për azil në Izrael

  Azilkërkuesit mund të aplikojnë për azil në Izrael duke përdorur këtë shërbim. Aplikantëve që plotësojnë kriteret do t'u jepet statusi i refugjatit izraelit. Kush ka të drejtë të aplikojë për azil në Isreal? Ju mund të kërkoni azil në Izrael nëse plotësoni kriteret e mëposhtme: Mbërritni në Izrael. Ju duhet të jeni të pranishëm në Izrael për të aplikuar për…

 • Si të transferoheni në Izrael

  Si të transferoheni në Izrael

  Lëvizja në Izrael përfshin disa hapa, duke përfshirë marrjen e vizave dhe lejeve të nevojshme, gjetjen e një vendi për të jetuar dhe vendosjen në vend. Këtu janë disa hapa të përgjithshëm që mund të ndiqni për të lëvizur në Izrael: Kontrolloni përshtatshmërinë tuaj për një vizë izraelite ose leje qëndrimi duke kontaktuar ambasadën ose konsullatën izraelite në…

 • Si të gjeni një punë në Izrael

  Si të gjeni një punë në Izrael

  Për të gjetur një punë në Izrael, mund të filloni me All Jobs dhe Drushim. Kushdo që dëshiron të gjejë një punë në Izrael duhet së pari të kërkojë një punë në Izrael. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi në Izrael. Ju mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Izrael. Pasi të gjeni një punë,…