Kenya

 • Faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Kenia

  Faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Kenia

  Buyrentkenya.com, Star Classifieds dhe Jiji janë faqet e internetit të njohura të pasurive të paluajtshme në Kenia. Agjentët e pasurive të paluajtshme, pronarët, pronarët ose shokët e banesës postojnë listat e tyre aktuale në këto faqe. Ju keni mundësi të ndryshme strehimi në Kenia, nga një dhomë e ndarë në një shtëpi të mobiluar ose një apartament. Grupet në Facebook janë një burim i shkëlqyer për të gjetur një vend për të…

 • Bankat më të mira në Kenia

  Bankat më të mira në Kenia

  Disa nga bankat më të mira në Kenia janë Equity Bank, Standard Chartered Bank dhe Banka Kombëtare e Kenias. Banka Qendrore kontrollon të gjitha institucionet financiare të Kenias. Shkurtimisht, nga 44 bankat qendrore të Kenias, kenianët zotërojnë 31, dhe të huajt zotërojnë 13. Janë tridhjetë institucione financiare lokale: tre banka në pronësi të qeverisë, një bankë hipotekore dhe njëzet e shtatë…

 • Si të hapni një llogari bankare në Kenia

  Si të hapni një llogari bankare në Kenia

  Hapja e një llogarie bankare në Kenia është një hap thelbësor për këdo që planifikon të jetojë ose të punojë në Kenia. Ju mund të filloni me Equity Bank dhe Standard Chartered Bank. Të kesh një llogari bankare e bën më të lehtë marrjen dhe mbajtjen e parave. Është gjithashtu i nevojshëm për gjërat e përditshme si marrja e qirasë, marrja e pagesës,…

 • Si të aplikoni për azil në Kenia

  Si të aplikoni për azil në Kenia

  Në Kenia, ju mund të aplikoni për azil personalisht në: Departamenti i Shërbimeve të Refugjatëve (DRS) Gjithashtu, Departamenti i Shërbimeve të Refugjatëve trajton dhe rregullon të gjitha kërkesat për azil. Azilkërkuesit dhe refugjatët në Kenia mund të marrin gjithashtu karta identiteti nga Departamenti i Shërbimeve të Refugjatëve. Zyrat e Shërbimeve të Refugjatëve (DRS) mund të gjenden në vijim…

 • Si të merrni një vizë për Kenia?

  Si të merrni një vizë për Kenia?

  Vizitoni eVisa nga Republika e Kenias. Shumica e vendeve në botë kanë nevojë për një vizë elektronike për të ardhur në Kenia. Disa vende, kryesisht në Afrikën Lindore dhe Jugore, nuk kanë nevojë për vizë. Ju duhet një vizë elektronike përpara se të hyni në Republikën e Kenias. Ju dëshironi të keni një vizë në portin e hyrjes. Të gjithë udhëtarët që fluturojnë…

 • Si të merrni një vizë Kenia për indianët?

  Si të merrni një vizë Kenia për indianët?

  Kenia është një vend afrikan i njohur për parqet e saj të safarit, por qeveria ka shumë më tepër për të ofruar, si shkëmbinjtë koralorë dhe plazhet. E njohur gjithashtu si Republika e Kenias, Kenia është emëruar pas malit Kenia, maja e Kenias. Si qytetar indian, nëse lidheni nëpërmjet Kenias dhe nuk planifikoni të qëndroni në…

 • Si të gjeni një punë në Kenia

  Si të gjeni një punë në Kenia

  Për të marrë një punë në Kenia, mund të filloni me MyJobMag dhe Fuzu. Kushdo që dëshiron të gjejë një punë në Kenia duhet së pari të kërkojë një punë në Kenia. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi në Kenia. Dhe mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Kenia. Pasi të gjeni një punë,…