Malaysia

 • Si të aplikoni për azil në Malajzi

  Çfarë është një Refugjat? Personat që konsiderohen refugjatë janë njerëz që janë detyruar të largohen nga vendi i origjinës ose vendbanimi i tyre i përhershëm për: Frika nga hakmarrja për shkak të bindjeve, racës, gjinisë, orientimit seksual, kombësisë ose identifikuesve të tjerë, Ose dhunës, agresionit të huaj, të brendshëm konfliktet, shkeljet masive të të drejtave të njeriut dhe ngjarje të tjera të minuara rëndë…

 • Faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Malajzi

  Faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Malajzi

  PropertyGuru, Iproperty dhe Coliwoo janë faqet e internetit të njohura të pasurive të paluajtshme në Malajzi. Agjentët e pasurive të paluajtshme, pronarët, pronarët ose shokët e banesës postojnë listat e tyre aktuale në këto faqe. Ju keni mundësi të ndryshme strehimi në Malajzi, nga një dhomë e ndarë në një shtëpi të mobiluar ose një apartament. Grupet në Facebook janë një burim i shkëlqyer për të gjetur një vend për të jetuar…

 • Lista e spitaleve në Malajzi

  Lista e spitaleve në Malajzi

  Disa nga spitalet në Malajzi janë Spitali Pantai, Spitali Gleneagles dhe Spitali Kuala Lumpur. Sistemi i kujdesit shëndetësor në Malajzi është i ndarë gjerësisht në sektorin publik dhe privat. Qytetarët malajzianë dhe banorët e përhershëm marrin kujdes shëndetësor falas. Baza nuk është kujdesi shëndetësor universal. Spitalet publike marrin fonde të konsiderueshme nga qeveria. Sistemet e kujdesit shëndetësor publik dhe privat funksionojnë…

 • Bankat më të mira në Malajzi

  Bankat më të mira në Malajzi

  Disa nga bankat më të mira në Malajzi janë Maybank, CIMB Clicks dhe Public Bank. Malajzia është pjesë e Shoqatës së Kombeve të Azisë Juglindore (ASEAN). Bankat më të mira në Malajzi operojnë gjithashtu në të gjithë vendet e ASEAN-it. Infrastruktura financiare e Malajzisë ka dy pjesë kryesore: Institucionet financiare dhe tregjet financiare. Sistemi bankar dhe të tjera jobanka…

 • Si të hapni një llogari bankare në Malajzi

  Si të hapni një llogari bankare në Malajzi

  Hapja e një llogarie bankare në Malajzi është një hap thelbësor për këdo që planifikon të jetojë ose të punojë në Malajzi. Mund të filloni me Klikimet e Maybank dhe CIMB. Të kesh një llogari bankare e bën marrjen dhe mbajtjen e parave më të aksesueshme. Është gjithashtu i nevojshëm për gjërat e përditshme si marrja e qirasë, marrja e pagesës dhe blerja e gjërave.…

 • Vendpushimet më të mira në Malajzi

  Vendpushimet më të mira në Malajzi

  Disa nga vendpushimet më të mira në Malajzi, me vlerësime, janë Sunway Resort Hotel and Spa – 4.5 Hatten Hotel Melaka – 4 PARKROYAL Penang Resort – 4.3 Pangkor Laut Resort – 5 Thistle Port Dickson – 3.6 Vendpushimet më të mira në Malajzi Turizmi është një aktivitet i bërë nga një individ ose grup individësh që udhëheq…

 • Qendrat më të mira tregtare në KL, Kuala Lumpur

  Qendrat më të mira tregtare në KL, Kuala Lumpur

  Lista e ngjarjeve në qendrat tregtare vazhdon dhe vazhdon për çdo person të veçantë që duhet të argëtohet për disa orë. Me një gamë kaq të gjerë qendrash tregtare në Kuala Lumpur, nuk duhet të jetë çudi që ky është një vend që e merr seriozisht terapinë me pakicë. Më shumë se tetë qendra tregtare kryesore mund të…

 • Si të lëvizni në Malajzi

  Si të lëvizni në Malajzi

  Transporti në Malajzi filloi të zhvillohet gjatë sundimit kolonial britanik, dhe rrjeti i transportit të vendit tani është i larmishëm dhe i zhvilluar. Mënyrat kryesore të transportit në Gadishullin e Malajzisë përfshijnë autobusët, trenat, makinat dhe në një masë, udhëtimin komercial me aeroplan. Si të lëvizni në Malajzi Malajzia ka gjashtë aeroporte ndërkombëtare. 1. Trenat Shumica e qyteteve në Malajzi kanë një kombinim të një…

 • Si të shkoni në Malajzi nga India

  Si të shkoni në Malajzi nga India

  Njerëzit zgjedhin të migrojnë në Malajzi për një sërë arsyesh. Malajzia është një vend multikulturor me një qeveri të qëndrueshme politikisht. Shumica e njerëzve flasin rrjedhshëm gjuhën angleze. Si rezultat i kësaj, migrantët mund të bashkohen lehtësisht me popullsinë lokale. Ajo ka një ekonomi të fortë dhe është e lidhur mirë me vendet e tjera. GDP…

 • Kostoja e jetesës në Malajzi

  Kostoja e jetesës në Malajzi

  Malajzia është një vend shumë i mirë për të jetuar, pasi vendi është zhvilluar kohët e fundit. Malajzia është një destinacion shumë i njohur dhe i famshëm në botë për turizmin e saj bregdetar. Ushqimi i disponueshëm këtu është gjithashtu diçka më e mirë për të pasur. Kostoja e jetesës në Malajzi është shumë më e ulët se shumica e vendeve të zhvilluara evropiane…