,

Cila është banka më e mirë në Irak

Banka e Bagdadit është banka më e mirë në Irak për publikun. Banka Islamike Al-Qurtas është gjithashtu një bankë e mirë në zhvillim. Al Mansour Bank for Investment (MBI) është banka më e mirë për biznes.

Iraku ka 7 banka shtetërore, 23 private, 11 islamike dhe 11 të huaja që veprojnë këtu. Dy bankat më të mëdha këtu janë Trade Bank (publike) dhe North Bank (private).

Banka Qendrore e Irakut është themeluar si banka qendrore e pavarur. Kjo bankë mbikëqyr sektorin bankar dhe zbatimin e politikës monetare. Ai gjithashtu ruan stabilitetin e çmimeve, rezervat valutore, emeton dhe menaxhon valutën dhe licencat.

Cila është banka më e mirë në Irak

Banka e Bagdadit është banka më e mirë në Irak për publikun. Banka Islamike Al-Qurtas është gjithashtu një bankë e mirë në zhvillim. Al Mansour Bank for Investment (MBI) është banka më e mirë për biznes.

Banka e Bagdadit

Banka e Bagdadit (BOB) është banka më e madhe tregtare private me 40 degë kombëtare. Kjo bankë shumëkombëshe-rajonale ka fituar besimin e njerëzve prej 30 vitesh. Ajo ka pjesën e luanit të biznesit në Irak. BOB është banka e vetme që ka marrëdhënie kleringu 10-vjeçare me Citibank të Nju Jorkut.

Siguron përputhje të plotë me standardet rregullatore dhe etike. Ajo sigurohet nëpërmjet një strukture gjithëpërfshirëse qeverisëse. Ajo ka ngritur profilin e me kompanitë ndërkombëtare dhe komunitetin e emigrantëve. BOB ka degën e saj të vendosur në ambasadën amerikane, ATM në ambasadën britanike. Është gjithashtu një bankë e preferuar për punonjësit e BE-së dhe OKB-së në Irak.

BOB ka arritur rritjen nga viti në vit dhe vlerësimin më të lartë nga Banka Qendrore e Irakut. Banka mban depozitat më të mëdha të klientëve në Irak dhe pavarësisht Covid-19, 2020 ishte një vit rekord. Banka ndihmon për të fuqizuar punonjësit dhe klientët. Ajo ka ndihmuar për të fituar shkallën e suksesit dhe përforcon besueshmërinë dhe popullaritetin.

BOB ka investuar në teknologji për të rritur lehtësinë e transaksioneve. Kjo u ka dhënë klientëve paqe mendore. BOB ka fuqi punëtore prej 800 profesionistësh dhe kriteri i përzgjedhjes është etika e shërbimit. Madje është e listuar në bursën e Irakut dhe shumica është në pronësi të Burgan Bank në Kuvajt. Ajo ka aksionerë të fondit të investimeve në Nju Jork dhe Londër gjithashtu. Banka e Bagdadit është fituesja e vitit 2021 e çmimit Banka më e Mirë (Irak).

Banka Islame Al-Qurtas

Kjo bankë funksionon që nga marsi 2017 me miratimin e Bankës Qendrore të Irakut. Filloi me kapitalin prej 250 miliardë dinarësh irakianë. Bagdadi është selia e përgjithshme e menaxhimit të kësaj banke.

Me arritjet sipas planit strategjik hapi dy degët e reja. Njëra prej të cilave është në zonën më komerciale Al Shorja. Dega e dytë është në provincën e dashur të bankës Erbil.

Banka planifikon të hapë degë të reja në provincë si Najaf, Zakho dhe Sulejmaniyah. Bankat synojnë të ofrojnë të gjitha operacionet bankare dhe financiare. Operacionet do të jenë sipas ligjeve islamike të Sharjah. Këto ligje do të ndihmojnë për të kontribuar në zhvillimin ekonomik kombëtar.

Al Qurtas kërkon të arrijë një sërë qëllimesh ekonomike dhe sociale me parimin e Sheriatit Islam. Banka planifikon të kontribuojë në zhvillimin e gjithanshëm të shoqërisë duke:

 1. Bëni fitimin
 2. Tërheqja dhe rritja e depozitave
 3. Kërkoni të punoni në një mjedis të sigurt dhe pa rreziqe.
 4. Zhvillimi i burimeve njerëzore

Al Mansour Bank për Investime (MBI)

Al Mansour Bank për investime është fituesja e bankës më të mirë në Irak nga Global Finance Magazine. Është një degë e grupit të Bankës Kombëtare të Katarit. Ajo ka nisur funksionimin e saj në fillim të vitit 2006 me një kapital prej 55 miliardë lekësh.

Banka mori njohjen falë performancës dhe përpjekjeve të investuara në vitet e fundit. Njihet si një markë ndërkombëtare me shërbime të personalizuara të shitjes me pakicë dhe komerciale. MBI gjithmonë preferon të vazhdojë të ofrojë shërbime të besueshme dhe të besueshme. Kjo në këmbim ndihmon për të kontribuar në ekonominë e Irakut.

MBI ka partneritet me kompanitë shumëkombëshe të pagesave. Kjo listë përfshin Mastercard, Western Union, Swift dhe shumë të tjera. MBI ofron zgjidhje të sigurta dhe të sigurta pagesash për pagesa lokale dhe ndërkufitare. Për më tepër, Al Mansour Bank është e para në Irak që lëshon kartat Biometrike. Ajo gjithashtu ka lançuar kartat inovative të pagesave pa kontakt.

MBI planifikon të mbajë një rritje të qëndrueshme dhe të ekzekutojë strategjinë për të qenë banka më e mirë dhe lider në Irak deri në vitin 2025. MBI ka një vizion për të mbështetur QNB për t'u bërë banka kryesore në Lindjen e Mesme, Afrikë dhe Azinë Jugore.

A mund të hap një llogari bankare në Irak?

Po, kushdo, shtetas i huaj apo irakian, mund të hapë një llogari bankare në Irak. Aplikanti duhet të përgatisë dokumentet zyrtare për të hapur një llogari.

 1. Lista e dokumenteve është dinari irakian, kombësia dhe rezidenti irakian, dhe identiteti irakian. Për hapjen e llogarisë në USD, duhet të jepni dokumentet e sipërpërmendura dhe pasaportën.
 2. Aplikanti identifikon një marrës. Marrësi dhe duhet të hapë llogari në bankën që aplikanti ka zgjedhur.
 3. Aplikanti cakton takim me përfaqësuesin e bankës. Përfaqësuesi do të duhet që aplikanti të plotësojë shumë formularë dhe të nënshkruajë.
 4. Pasi të përfundojë aplikimi, nevojitet një ose dy orë kohë pritjeje për t'u përpunuar.
 5. Aplikanti bën depozitimin e parë. Shuma e depozitës jo specifike, nëse llogaria është në dinarë irakianë. Nëse aplikanti hap një llogari në USD dhe ka nevojë për çeqe, ai/ajo duhet të bëjë një depozitë mbi 10,000 USD.
 6. Aplikanti tani ka një llogari aktive dhe mund të depozitojë dhe të tërheqë.

Lista e bankave në Irak

Kjo është një listë e disa bankave dhe shërbimeve financiare të tjera në Irak në Bagdad dhe provincat periferike. Në Irak ka 64 banka.

Ekzistojnë disa lloje të bankave irakiane:

1. Banka e Shtetit ose Bankat Federale, kjo drejtohet nga Qeveria Qendrore e Irakut - dhe 7 degë ose banka
2. Bankat private, kjo drejtohet nga qytetarë privatë Irakë (23 banka).
3. Bankat e huaja, kjo bankë drejtohet nga subjekte të ndryshme të huaja (aktualisht libaneze, turke dhe iraniane) - 16 banka
4. Bankat islamike (private) dhe zbatoni praktikat financiare të ligjit të Sheriatit - 9 banka

La Banka Qendrore e Irakut duhet t'i përgjigjet Këshillit të Ministrave të Irakut. Kushtetuta e Irakut thotë se qeveria Federale e Irakut ka autorizim të plotë për të krijuar dhe operuar bankën qendrore.

 • Monedha e Irakut është dinari irakian (IQD). Ka një normë mesatare konvertimi prej rreth 6.85 dollarë amerikanë në 10000 IQD.
 • Dy bankat më të mëdha në Irak të cilat është Banka e Tregtisë (Publike) dhe Banka e Veriut (Private).
 • Ka 7 banka të drejtuara nga shteti, 23 banka private, 11 banka islamike dhe 11 banka të huaja drejtojnë në Irak. Banka Qendrore e Irakut konfirmohet si banka qendrore e pavarur e Irakut nga Ligji i Bankës Qendrore të Irakut. Mbikëqyr sektorin bankar, ruan stabilitetin e çmimeve, zbaton politikën monetare dhe administron monedhën dhe lëshon licenca.
 • Sektori bankar dhe infrastruktura bankare në Irak dhe Kurdistan ofron mundësi investimi të pashembullta. “Praktikat themelore moderne bankare - si transfertat elektronike të fondeve për listat e pagave ose nevoja të tjera bankare - janë pothuajse inekzistente dhe lehtësitë e kredisë janë të vështira për tu arritur.

Rafidain Bank është banka më e madhe në Irak dhe Rasheed Bank është e treta më e madhe. Dhe depozituesit besojnë se Rafidain Bank dhe Rasheed Bank mbajnë një garanci të nënkuptuar të qeverisë. Avantazhet e bankave janë balancuar në një farë mase nga funksionet e thesarit të pa paguar në emër të Qeverisë.

Banka e Bashkëpunimit Bujqësor – Banka e Shtetit

Al-Sinak, përballë Al-Atesalat
Tel: + 964 1 8189081
Tel: + 964 1 8189084

Banka e Irakut - Banka e Shtetit

14 Rruga Ramadan, përballë Xhamisë Saadia
Al-Aumare – Bagdad / Al-Mansour
Tel: + 19143604287

Rafidain Bank Baghdad - Banka e Shtetit

Rruga Al-Rashid
Tel: + 964 1 8160068
Tel: + 964 1 8160166

Bank Rasheed Bagdad - Banka e Shtetit

Rruga Al-Rasheed
Tel: + 964 1 8853411
Tel: + 964 1 8845287
Faksi: + 964 1 8826201

Banka e Pasurive të Paluajtshme Bagdad / Karada – Banka e Shtetit

Banka Tregtare e Irakut Bagdad - Banka e Shtetit
608 Rrethi Al-Yarmouk
Rruga 1 / Ndërtesa 20
Tel: +964 1 5433561/2/3
Fax: + 964 1 5433560

Kompanitë financiare

Al-Nibal Al-Arabiya për transferimin e parave në Bagdad

Lagjja e Babilonisë
Arsat indian
Zëvendësohet-929
Rrugicë-25
Shtëpia-16 / Ndërtesa 65

Kompania Mouta për Remitanca Bagdad

Sheshi Wathiq
Restoranti përballë Crispy

Kompania e Bashkuar për Bagdad Financiar

14 Rruga e Ramazanit
Ndërtesa-43


Burimi: irfad

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *