,

Cila është banka më e mirë në Nigeri?

Bankat Nigeriane mbështesin shërbimet financiare për të përfituar klientët e tyre dhe gjithashtu për të tërhequr më shumë. Këto banka tregtare janë të licencuara për të operuar nga Banka Qendrore e Nigerisë (CBN) jo vetëm që kanë ruajtur një reputacion të qëndrueshëm në vend në industrinë bankare, por edhe ndërkombëtarisht.

Ndërsa ka 21 banka tregtare të licencuara në Nigeri, jo të gjithë këta institucione financiare janë të barabartë. Disa janë më të mëdha dhe më të vjetra, ndërsa bankat e tjera të gjeneratës së re janë më të pasura për sa i përket aseteve totale dhe konsolidimit.

Cila është banka më e mirë në Nigeri?

Pra, cila nga këto banka nigeriane është më e mira për të hapur një llogari kursimi ose korrenti dhe për të kursyer paratë e fituara nga ju? Duke përdorur rishikime dhe përvojë të ndryshme, ne do të rendisim 10 bankat më të mira në Nigeri, të cilave ju mund t'i besoni për të kursyer fondet tuaja, qofshi një nëpunës civil, njeri biznes, student, tregtar, etj.

Banka e Mirëbesimit të Garancisë

Garancia Trust Bank ose GTBank është banka më e mirë në Nigeri sot kur bëhet fjalë për shërbimin bankar dhe marrëdhëniet me klientët. Ata janë një bankë miqësore ndaj klientit me një reputacion të besueshëm. Shqyrtimet tregojnë se GTBank është banka pothuajse çdo Nigerian që patronon.

Me një pasuri që arrin në 11.77 trilionë dollarë, është e vështirë të shohësh lojtarë të tjerë në industrinë bankare ta rrahin këtë bankë pasi është një nga institucionet më të mëdha financiare në të gjithë Afrikën Perëndimore.

Keystone Bank Limited

Keystone Bank është një nga bankat e gjeneratës së re që vlen të përmendet në këtë listë. Ato ofrojnë shërbime bankare jo vetëm për korporatat e mëdha, por institucionet publike, NVM-të dhe individët.

Keystone Bank Limited u lëshua një licencë bankare tregtare nga Banka Qendrore e Nigerisë (CBN). Ata gjithashtu fituan Bankën PHB pasi CBN revokoi licencën e tyre, duke e bërë këtë institucion financiar një nga ofruesit më të mëdhenj të shërbimeve financiare në Nigeri.

Banka e Parë e Nigerisë

Përveç që është institucioni më i vjetër financiar në vend, Banka e Parë është ndër 10 bankat më të mira në Nigeri për të hapur një llogari kursimi me. Ato janë një kompani udhëheqëse me një vlerë totale të 21.3 miliardë dollarëve.

Banka e parë është themeluar në 1894 dhe është banka më e vjetër e Nigerisë. Revista Banker e Grupit Financial Times dha Bankën e Parë si "Marka më e mirë e Bankës në Nigeri" për pesë vjet me radhë (2011, 2012, 2013, 2014 dhe 2015).

Ecobank Nigeri

Ecobank Nigeria është një tjetër bankë e vjetër tregtare që operon në Nigeri me shumë degë në të gjithë vendin. Shumica e oficerëve ushtarakë preferojnë të përdorin këtë bankë për të hapur një llogari pagash, si dhe shërbyesit civil.

Ecobank operon në 32 vende me selinë e saj në Lome. Ky institucion financiar ofron shërbime bankare të tilla si shitja me shumicë, pakicë, kredi, kursime, investime, karta debiti dhe krediti, korporata, investime dhe shërbime bankare të transaksioneve për klientët e saj.

Zenith Bank Nigeria

Zenith Bank PLC është një tjetër bankë më e lartë e licencuar tregtare që ofron shërbime financiare jo vetëm në Nigeri, por edhe në Afrikën Perëndimore. Themeluar në vitin 1990, ky institucion u rendit në Bursën e Nigerisë (NSE) dhe është gjithashtu banka më e madhe e Nigerisë nga kapitali i nivelit të 1 me vlerë mbi 850 milion dollarë në aksione.

Shërbimet financiare të Zenith Bank variojnë nga Menaxhimi i Pensioneve, Bankat e Korporatave dhe Investimeve, Bankat Tregtare dhe të Konsumatorit, Bankat Personale dhe Private, Shërbimet Tregtare dhe Shkëmbimet e Huaja, Shërbimet e Menaxhimit të Thesarit dhe Parasë, etj. Ata janë gjithashtu një nga bankat më të pasura në Nigeri me pasuri vlerësohet të jetë me vlerë 15.7 miliardë dollarë në total.


Imazhi i kopertinës është diku në Lagos, Nigeri. Foto nga Princi Akachi on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *