,

Cilat janë universitetet më të mira në Pakistan

Universitetet më të mira në Pakistan janë

Universiteti Aga Khan, në Karaçi

Universiteti Comsats në Islamabad, në Islamabad,

LUMS në Lahore,

Universiteti Kombëtar i Shkencave dhe Teknologjisë në Islamabad,

AIOU, në Islamabad,

dhe shumë universitete të tjera të shkëlqyera në Pakistan. Më poshtë mund të shihni më shumë.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve të lidhura në këtë artikull janë në anglisht. Përdorni Google TranslateTarjimly, ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi nëse ju nevojitet.

Pse të studioni në Pakistan

Këtu janë disa nga arsyet pse dëshironi të studioni në Pakistan:

Ofroni diploma Bachelor dhe Master të përballueshëm.

Pakistani ofron diploma në anglisht.

Mundësi pune pas diplomimit.

Opsionet e punës me kohë të pjesshme për të mbuluar shpenzimet e jetesës.

Popullata e larmishme studentore.

Programe të mësuara në anglisht.

Studimi në Pakistan mund të jetë i përshtatshëm për studentët nga vendet e afërta, pasi redukton shpenzimet e udhëtimit dhe lejon vizita më të lehta me familjen dhe miqtë gjatë pushimeve.

Çfarë diplomash ofrojnë universitetet pakistaneze

Pavarësisht nga prejardhja dhe preferencat tuaja arsimore, Pakistani ofron programe të larmishme gradash në pothuajse çdo lëndë studimi. Më poshtë janë programet e diplomave të disponueshme në Pakistan:

Diplomë Bachelor

Diplomë Master

Shkallë doktorature

Cilat janë universitetet më të mira në Pakistan

Pakistani ka dy universitete publike dhe private nën Komisionin e Arsimit të Lartë (HEC) mbikëqyrje. Universitetet publike në përgjithësi kanë tarifa më të ulëta të shkollimit dhe mund të ofrojnë arsim falas për studentët pakistanezë. Megjithatë, universitetet private në Pakistan janë dukshëm më të shtrenjta dhe mund të kenë tarifa më të larta shkollimi, duke i bërë ato më pak të aksesueshme për disa studentë.

Në përgjithësi, universitetet publike në Pakistan janë një opsion më i përballueshëm për studentët që kërkojnë arsim të lartë. Universitetet në Pakistan kanë një sistem semestrash me dy semestra: pranverë dhe vjeshtë. Çdo semestër zgjat të paktën 16 javë mësimore.

Kjo është një listë e universiteteve më të mira në Pakistan

AIOU

Universiteti Aga Khan

Universiteti Comsats në Islamabad

LUMS

Universiteti Kombëtar i Shkencave dhe Teknologjisë

Universiteti Virtual i Pakistanit

Universiteti i Punjabit

Universiteti i Bujqësisë

Universiteti Quaid-i-Azam

Si të gjeni një universitet në Pakistan

Për të studiuar në Pakistan dhe për të gjetur një universitet që i përshtatet qëllimeve tuaja akademike, ndiqni këto hapa:

Zgjidhni një kurs studimi.

Zgjidhni përmbajtjen e kursit që dëshironi.

Shikoni renditjen e universiteteve. Përcaktoni koston e jetesës dhe akomodimit tuaj.

Filloni të përdorni profilin tuaj të studentit kur aplikoni

Merrni një vizë studentore për Pakistanin.

Kurse në Pakistan për studentë ndërkombëtarë

Pakistani ofron një gamë të gjerë kursesh për studentët ndërkombëtarë si në nivelin universitar ashtu edhe në atë pasuniversitar. Universitetet ofrojnë programe të ndryshme në fusha të ndryshme, duke përfshirë Inxhinieri dhe Teknologji, Mjedis dhe Bujqësi, Art, Dizajn dhe Media, Shkenca Natyrore dhe Matematikë, Shkenca Kompjuterike dhe IT, Mjekësi dhe Shëndetësi, Menaxhim Biznesi, Arkitekturë dhe më shumë.

A është e shtrenjtë të studiosh në Pakistan?

Pakistani është një vend i mundësive. Në Pakistan, studentët kanë disa mundësi. Studentët mund të marrin punë pothuajse perfekte pas diplomimit nga kolegjet kryesore të Pakistanit.

Sa i përket shpenzimeve, studimi në Pakistan mund të jetë i lirë në varësi të kushteve të shpenzimeve të institucionit, në varësi të institucionit, studimi në Pakistan është relativisht i lirë. Tarifat e shkollimit për shumicën e programeve janë shumë më të ulëta se ato në SHBA ose Evropë, dhe kostot e jetesës janë përgjithësisht të përballueshme.

A kam nevojë për vizë për të studiuar në Pakistan?

Nëse planifikoni të studioni në një nga universitetet më të mira në Pakistan, ju duhet një vizë. Kjo vizë mund të merret nga më i afërti juaj Ambasada e Pakistanit ose konsullatë. Supozoni se jeni një student që planifikoni të studioni në Pakistan. Në këtë rast, ju mund të aplikoni për një vizë studentore 2-vjeçare në internet duke përdorur Pakistanin Sistemi i vizave në internet (POVS). Anëtarët e vendet e mëposhtme mund të aplikojnë.


Burimet: Portali Master, Qeveria e Ministrisë së Brendshme të Pakistanit, SimilarWeb

Titulli i imazhit të kopertinës më sipër është Lahore, Pakistan. Foto nga Shazaf Zafar on Unsplash.