,

Dëshironi të dini kërkesat për viza në Siri? Kontrolloni këtu!

Një vizë për në Siri është e vështirë të merret. Shumë njerëz që paraqesin aplikime ose refuzuan ose prisnin miratimin. Meqenëse kriza ka stabilizuar dhe përfunduar shkatërrimin e Daesh, Siria është përsëri i hapur për biznes dhe i gatshëm për të pranuar turistë. Më poshtë janë Kërkesat e Vizave në Siri.

Viza e Sirisë

K RERKESAT TURISTIKE P FORR VIZA-

 • Dy të përfunduara Aplikimi për vizë në Siri
 • Dy foto të llojit të pasaportës
 • Pasaportë me vlefshmëri 6 muaj.
 • Një faqe vizë bosh
 • JO-USA mbajtësit e pasaportave duhet të japin një kopje të kartës së gjelbër.
 • I-94
 • Një kopje e fluturimit

P TOR T G MNIS VIZA P SYR SIRI, NDIQNI KESTO HAPA TP thjeshta-

 • Gjëja e parë që mund të bëni është rezervoni një turne.
 • Para luftës, qeveria tani kërkon që të gjithë të rezervojnë në turne.
 • Konflikti pothuajse ka përfunduar,
 • Por ka akoma zona të okupuara të huaja.
 • Këto janë sipërmarrje të pakalueshme, duke e vënë veten në rrezik.
 • Dërgoni një skanim të pasaportës tuaj.
 • Dërgoni një foto me madhësi pasaporte.
 • Për kombësitë e tjera, do të duhet më pak se një javë për miratim.
 • Ju nuk keni nevojë të aplikoni për grupin menjëherë.

Për AMERIKANE-

Qeveria ka njoftuar se do të lejojë amerikanët të udhëtojnë. Por miratimi nuk është i garantuar. Për shkak se kohët e përpunimit të aplikacionit mund të ndryshojnë.

izraelitët

Fatkeqësisht, mbajtësit e pasaportave izraelite nuk lejohen të udhëtojnë në Siri. Ai përfshin pullat e hyrjes dhe të daljes nga Jordani ose Egjipti. Kjo tregon që ju keni kaluar kufirin tokësor në ose jashtë Izraelit.

Duhet të vendosen ngjitëse të Sigurisë në pjesën e jashtme të pasaportës suaj. Ata gjithashtu një shenjë tregimi dhe gjithçka tjetër. Kjo ka ngecur në pasaportën nga Emigracioni.

Këto janë disa Kërkesa të Vizave në Siri për Amerikanët dhe Izraelitët.

Si funksionon në marrë sirian vizë drejt nga udhëtoj shoqëruesy?

La shumë i parë gjë ju duhet në di-

 • Tpërhapem kompanitë do nuk jep vizat në Siria.
 • Ai jep leje sigurie.
 • Që ju duhet të paraqisni në doganë.

Kostoja e sigurisë:

 • Deri kohët e fundit -

Supozoni se nuk keni pasur nevojë të rezervoni një turne me pako të plotë. Atëherë agjencitë e udhëtimit kërkojnë vetëm që ju t'i paguani atyre 300-400USD.

Por nëse do të kishit një pasaportë britanike ose amerikane. Ju duhet të paguani më shumë qindra.

 • Sot -

Në rast se duhet të rezervoni një turne të plotë. Atëherë agjencitë nuk do t'ju tregojnë se sa është kostoja e sigurisë.

Si të paguani vizën:

 • Vini re, bankat siriane nuk pranojnë.
 • Kështu që ju duhet të dërgoni paratë përmes Western Union.
 • Disa kompani kanë edhe llogari bankare të huaja.
 • Ju gjithashtu mund të paguani përmes PayPal dhe transferit të drejtpërdrejtë bankar.

Ora: 

 •  Kjo varet nga agjensia.
 • Duhen mesatarisht 10-15 ditë.
 • Por, për amerikanët, zgjasin disa muaj.

vlefshmëria:

Ka një vlefshmëri 90-ditore.

Mbajtësit e Pasaportave të BE-së: 72USD
Australia dhe Zelanda e Re: 130USD
Mbretëria e Bashkuar: 140USD
SHBA: 160USD

Viza e Sirisë

A kam nevojë për një vizë siriane?

Po. Viza duhet të merret para mbërritjes në një Ambasadë ose Konsullatë Siriane në vend. Në Mars 2014, të gjitha aktivitetet u ndaluan nga Ambasada e Republikës Arabe Siriane në Uashington, DC. Ende nuk ka pasur shërbime konsullore të rinisura. Pasaportat shëndetësore të pasaportave dhe vizat gjithashtu nuk mund të mbështesin përpunimin e vizave për Sirinë. Një kopje e lejes së udhëtimit për udhëtim në Siri është e detyrueshme.

Sidoqoftë, askush pasaporta e të cilit mban vulën e hyrjes ose daljes së Izraelit nuk do të lejohet në Siri. Ju mbaheni në pyetje nëse autoritetet siriane besojnë se keni udhëtuar në Izrael. Prandaj, nëse keni prova të pasaportës suaj të kaluar në Izrael, gjithashtu keni ndërmend të udhëtoni në Siri, ju lutemi sigurohuni që të merrni një pasaportë të dytë për këtë udhëtim.

ESHTE NJE … K AnRKESA E Hyrjes në Siri?
Pasaportë Po
Vlefshmëria e pasaportës Vlefshmëria së paku 6 muaj
Faqet e pasaportës bosh Një faqe për vulën e hyrjes
Viza turistike Po
Llojet e tjera të vizave Shih më poshtë

Burimet: Departamenti i Shtetit i SH.B.A.

A mund ta marr vizën time kur të mbërrij për në Siri?

Jo, jo kaq. Para mbërritjes në rajon, duhet të merren vizat për Sirinë. Megjithatë, nuk ka lëshim vizash nga Ambasada Siriane në SH.B.A. Prandaj, është e këshillueshme që të kontaktoni Konsullatën e Nderit të Sirisë në Montreal, Kanada, për qytetarët e SHBA të interesuar për të udhëtuar në Siri.

Si i ndihmon materialet e mia të aplikimit për vizë siriane?

Për një vizë të fundit. Ju lutemi kontaktoni Konsullatën e Nderit të Republikës Arabe Siriane në Montreal, Kanada. Uebfaqja e Konsullatës ofron informacione shtesë.

A po kërkoni një pasaportë të dytë për të shkuar në Siri? Lërini ekspertët të ndihmojnë me dokumentin e udhëtimit! Apel për këshillëce nga ekspertët.

Si do ta marr vizën siriane?

Për një vizë të re. Ju lutemi kontaktoni Konsullatën e Nderit të Republikës Arabe të Sirisë në Montreal, Kanada.

Çfarë tjetër mund të bëj para se të shkoj në Siri?

Të gjithë ju duhet një pasaportë e vlefshme për të fluturuar në Siri që nuk do të skadojë të paktën gjashtë muaj. Asnjë provë e udhëtimeve të mëparshme në Izrael nuk duhet të jetë në dispozicion për pasaportën tuaj. Ju do të duhet të keni një pasaportë të dytë për të udhëtuar në Siri nëse pasaporta juaj kërkon vula izraelite të hyrjes ose daljes.

Duhet të merrni një pasaportë të dytë?

Ju do të merrni pasaportën tuaj të dytë në aq pak kohë sa 1-3 ditë pune me pasaporta shëndetësore dhe viza.

Ka shumë kërcënime për shëndetin dhe sigurinë në Siri, prandaj sigurohuni që të jeni gati. Caktoni një takim për një udhëtim të sigurt dhe të qëndrueshëm në Siri në klinikën më të afërt të shëndetit të pasaportave për ju për të mbledhur të gjitha këshillat tuaja shëndetësore dhe të sigurisë, vaksinat, recetat dhe pajisjet e udhëtimit.

Kërkohet viza turistike e pasaportës siriane

Kur shkoni në Siri me Shtetet e Bashkuara, një Vizë Turistike është e detyrueshme për pasaportën.

Në këtë kohë, TDS nuk mund ta mbështesë atë.

Sidoqoftë, Ambasada Siriane në Uashington ka pezulluar të gjitha marrëdhëniet diplomatike me Sirinë dhe është mbyllur.

KUSHTET E TRAFIKUT DHE RRUGOR:

Në Siri, kushtet e rrugës mund të jenë shumë të ndryshme nga ato të SHBA.

Mosmarrëveshja aktuale e bën më të mundshme që turistët të përjetojnë kontrolle zyrtare dhe jozyrtare të sigurisë rrugore. Duhet të keni kujdes kur ngasni makinën në Siri, sepse përveç konfliktit aktiv, kushtet janë të rrezikshme.

Megjithëse shoferët zakonisht ndjekin shenja dhe shenja në zonat urbane. Ata lundrojnë në mënyrë agresive dhe i kushtojnë pak vëmendje automjeteve aty pranë. Gjithashtu, ajo përdoret për të injoruar shenjat në rrugë. Ndryshe nga SHBA, automjetet duhet të lejohen të hyjnë në trafik në qarqet e trafikut sirian. Natën është e vështirë të shohësh fshatarë, të cilët ndonjëherë ecin me pak vërejtje në trafik.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *