,

Cilat janë vendet më të mira për të vizituar në Irak?

Disa nga vendet më të mira për t'u vizituar në Irak janë:

 • Erbili,
 • Ur,
 • Amadiya,
 • Bagdad,
 • Qerbela,
 • Hatra, dhe
 • Dur-Kurigalzu.

Iraku është një vend shumë interesant. Por Iraku humbi vendin e tij si një vend për t'u vizituar në mbarë botën. Tani është një vend për t'u vizituar që është misterioz. Por është gjithashtu një vend me një histori të gjatë.

Cilat janë vendet më të mira për të vizituar në Irak?

Ky vend është plot me vende të bukura për t'u parë. Njerëzit shpesh e quajnë atë "djepi i qytetërimit".

Erbil

Kalaja e Erbilit ka qenë atje për 7,000 vjet. Ka një histori të pasur. Është i krahasueshëm me qytete të mëdha si Cadiz dhe Byblos. Në mes të qytetit është një kështjellë e madhe. Ky është një vend i trashëgimisë botërore të UNESCO-s. Dhe është një gjë e mrekullueshme për të parë këtu.

Muzeu i qytetërimit të Erbilit dhe qendra e tekstilit kurd janë gjithashtu në Erbil. Ato janë vende të shkëlqyera për të mësuar rreth historisë dhe kulturës së kësaj pjese mahnitëse të botës.

Ur

Ur është në tregime rreth përmbytjeve të mëdha dhe mbretërve të frikshëm babilonas. Dhe gjithashtu ka disa nga rrënojat më të bukura në zonë.

Ur është në shkretëtirat jugore të Irakut. Është shtëpia e Ziggurat. Një ndërtesë e gjatë me mure të lartë dhe shkallë të pjerrëta që është përdorur për të adhuruar perënditë e hënës akadiane në të kaluarën.

Kjo duhet të jetë një nga gjërat më të çuditshme dhe më misterioze që mund të shihni në Irak.

Amadiya

Qyteti i Amadiya është në majë të një mali të ashpër, shkëmbor. Lartësia mbi nivelin e detit është 1500 metra.
Mënyra e vetme për të hyrë ishte të përdorni një shkallë të prerë në shkëmb.

Këto janë vendet për të parë në Amadiya:

 • varret e mbretërve,
 • pamje nga maja e xhamisë,
 • rruga e tregut,
 • porta përrallore e Badinanit, dhe
 • Fshati Kani.

Bagdad

Lufta ka dëmtuar shumë vende. Ka ende pazare bakri, thesare asiriane dhe monumente si Ushtari i Panjohur.

Qerbela

Çdo vit, miliona pelegrinë kalojnë nëpër këtë qytet në rrugën e tyre për në Jerusalem.

Myslimanët shiitë besojnë se zona është e shenjtë. Për shkak të faltores së Imamit, ku u preh dëshmori Husejn ibn.

Thuhet gjithashtu se vendi i kryeengjëllit Gabriel është një nga më të shenjtët.

Gjashtë

Kolonat e larta dhe tempujt e bukur janë në shkretëtirat e Irakut perëndimor.

Ky vend është një nga vendet më interesante arkeologjike.

Ky vend i trashëgimisë botërore pret disa nga mrekullitë e epokës Parthiane. Lufta ka shkatërruar disa nga këto vende në vitet e fundit.

Dur-Kurigalzu

Rrënojat e braktisura të Dur-Kurigalzu datojnë 3,500 vjet më parë. Kjo zonë e Irakut dikur ishte qendra e Djepit të Qytetërimit në Mesopotaminë jugore.

Kjo ishte shtëpia e mbretërve të lashtë Kassite, të cilët ndërtuan Ziggurat në shekullin e 14-të. Është pranë lumenjve të mëdhenj Eufrat dhe Tigër.

Kjo është ende e dukshme këtu. Punime të bukura guri dhe mure me tulla balte ngrihen në kulla të larta mbi shkretëtirë. Karvanët e deveve e përdorën këtë si një pikë referimi në rrugën e tyre për në Bagdad.


Burimet: Turisti i çmendur

Imazhi i kopertinës është bërë gjatë Ecjes Arbaeen në Irak. Foto nga أخٌ‌في الله on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *