,

Hotele të lira në Dubai

Do të udhëtoni në Dubai dhe dëshironi të gjeni hotelet më të lira në Dubai?

Në Emiratet e Bashkuara Arabe, Dubai është qyteti dhe emiratet më të njohura për shkak të pranisë së Burj Khalifa, ndërtesa më e lartë në botë. Është bërë një destinacion i famshëm turistik për shkak të reputacionit të tij për standardet e larta të jetesës, jetën e gjallë të natës dhe dizajnin më të avancuar.

Qyteti i Dubait është një qendër moderne për turizmin ndërkombëtar. Të gjithë kanë një dëshirë të zjarrtë për ta parë këtë qytet të paktën një herë. Premtimi i Dubait për luksin dhe modën për banorët e tij është tërheqës. Është si një version i rritur i Disneyland!

Nëse po planifikoni një udhëtim në këtë vend magjepsës, planifikoni fillimisht akomodimin tuaj. Vende të shumta të lira në Dubai do të ishin ideale për udhëtarët me buxhet.

Pavarësisht nëse zgjidhni hotele apo vila në Dubai, mund të jeni të sigurt që do të gjeni diçka që i përshtatet buxhetit tuaj. Ky artikull do të diskutojë disa hotele me kosto të ulët që mund të rezervoni për qëndrimin tuaj.

Çfarë duhet të bëni përpara një udhëtimi në Dubai

Është një ide e mirë të listoni atraksionet që duhet të shihni në Dubai përpara se të shkoni. Më poshtë janë disa këshilla për të bërë:

Para se të vendosni për një plan udhëtimi, bëni një hulumtim të plotë.

Pa informacionin e saktë, lëvizja në Dubai është si të ecësh pa GPS. Kjo është një nga këshillat më të mira të udhëtimit për Dubain për t'ju nisur udhëtimin tuaj.

Kërkoni për biletat më të lira të avionit.

Ju mund të kërkoni çmimet më të mira të biletave në Fluturimet Google or Skyscanner.

Do t'ju duhet një vizë për të hyrë në Dubai. 

Shtetasit e GCC mund të hyjnë në Emiratet e Bashkuara Arabe pa vizë ose sponsorizim. Ata duhet të tregojnë pasaportën e tyre të GCC ose ID-në kombëtare në kufirin e Emirateve të Bashkuara Arabe.

Për të marrë një vizë turistike për Dubai:

Ju duhet të kontaktoni një linjë ajrore, operator turistik ose hotel me bazë në Emiratet e Bashkuara Arabe (ku planifikoni të qëndroni) për të aplikuar për një vizë turistike në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Kontrolloni pasaportën tuaj.

Data e vlefshmërisë së pasaportës suaj duhet të jetë së paku gjashtë muaj pas periudhës së synuar të udhëtimit.

Zgjidhni Akomodimin e Përshtatshëm

Ju mund të gjeni çdo lloj akomodimi në Dubai, nga bujtina të lira deri te apartamentet me pesë yje. Gjeni një vend për të qëndruar që i përshtatet nevojave dhe buxhetit tuaj. Zgjidhni një vend ku paratë tuaja nuk do të fluturojnë larg.

Hidhini një sy mjekimit tuaj.

Ekziston një politikë e fortë e "tolerancës zero" për barnat, dhe kjo mund të përfshijë disa barna medicinale.

Kontrollo Faqja zyrtare e Emirateve të Bashkuara Arabe për të gjetur se cilat ilaçe mund të sillni.

Koha më e mirë për të shkuar në Dubai

Dubai ka një klimë të ngrohtë shkretëtirë gjatë gjithë vitit.

Koha më e mirë për temperatura të rehatshme është ndërmjet Dhjetor dhe Mars, me një temperaturë mesatare të ditës prej 25°C.

Pranverë sheh një rritje të temperaturës dhe herë pas here stuhi rëre dhe pluhuri.

verë është i rrëmbyer, me temperatura që variojnë nga 40-45°C gjatë ditës.

Vjeshtë ka temperatura rreth 36-38°C në shtator dhe tetor, duke rënë në 30°C më komode në nëntor.

Ku të kërkoni për hotelet më të lira në Dubai

Ka disa faqe interneti ku mund të gjeni hotelet më të lira në Dubai. Disa opsione të njohura përfshijnë:

Rezervimet

Hotels.com

Expedia

TripAdvisor

Hotele të lira në Dubai

Në shtëpi për të shkuar

Hotel JW Marriott Marquis Dubai

HomeStar – Deluxe

Apartamente me shërbim në Expo Village

Pritësi i Skyview

Ndriçimi i plazhit Neyar

Paketa turistike për Dubai

Gjithashtu, mund të përdorni paketa turistike për Dubai, të cilat mund të përfitojnë portofolin tuaj. Disa paketa turistike për në Dubai mund t'i gjeni në:

Bëni udhëtimin tim

Trekëndëshi i udhëtimit

Thomas Cook

Yatra

Thrillophilia.com

Holidifikoj

Udhëtimi në Dubai është i sigurt

Shumica e njerëzve pajtohen se Dubai është një vend i sigurt për turistët. Dubai ka shumë siguri, ndaj krimet fizike ndaj turistëve janë të rralla. Shumica e krimeve në Dubai që u ndodhin turistëve janë ndoshta gjëra të vogla si vjedhja e xhepave, mashtrimet ose ngacmimet seksuale.

Dubai është i shtrenjtë apo i lirë?

Kostoja e jetesës në Dubai nuk është dukshëm më e lartë se në qytetet e tjera të mëdha. Por Dubai nuk është një vend që i përshtatet mirë ecjes. Pak vendkalime janë të disponueshme dhe është kundër ligjit të ecësh me jaywalk. Megjithëse udhëtimet me taksi nuk janë shumë të kushtueshme, ato mund të shtohen shpejt.


Burimi: Shtesa për pushime

Imazhi i kopertinës është në Dubai. Foto nga Jonny Kennaugh on Shpërthe.