,

Si të gjeni një punë në Gana

Për të gjetur një punë në Gana, mund të filloni me Jobberman Punët aktuale të Ganës. Të gjithë ata që duan të gjejnë një punë në Gana duhet të kërkojnë një punë në Gana. Ju mund të kërkoni agjencitë e rekrutimit në Ganë. Dhe mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Gana.

Gana është pjesë e Komunitetit Ekonomik të Shteteve të Afrikës Perëndimore, ECOWAS. Kepi ​​Verde, Gambia, Guinea, Guinea-Bissau, Liberia, Mali, Senegali dhe Sierra Leone janë të gjitha shtete anëtare të Zonës A të ECOWAS. Benini, Burkina Faso, Gana, Bregu i Fildishtë, Nigeri, Nigeria dhe Togo janë të gjitha shtete anëtare të Zonës B të ECOWAS.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Gana. Qytetarët dhe banorët e Ganës, dhe shumica e shtetasve të ECOWAS, nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune për të ardhur në Ganë pa një ofertë pune. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Gana.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në anglisht ose Akan. përdorim Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Gana

Ju mund të gjeni një punë në Gana duke kërkuar në internet për mundësi pune në Gana. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani ose një agjenci rekrutimi.

Qytetarët dhe banorët ganez nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta.

Faqet e internetit të punës në Gana

Për të gjetur një punë, provoni të përdorni motorët e kërkimit si Baidu, Google, Naver, Sogouose Yandex. Për shembull, përpiquni të kërkoni "Banitar" ose "Infermiere në Kumasi" dhe mos qëndroni vetëm në faqet e para të rezultateve.

Provoni uebsajte të ndryshme pune derisa të gjeni atë që kërkoni. Mund të kërkoni gjithashtu organizata me vende pune, si "Menaxheri i Sigurisë" ose "Shtëpiatare në Akra".

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Gana. Disa prej tyre janë të fokusuara në profesione dhe industri specifike.

Kërkoni për një punë në këto faqe interneti të njohura të punës më poshtë:

Jobberman

GhanaJob .com

Sobia në internet

Linkedin

Punët aktuale në Gana

Lista e punës Gana

faqe pune Gana

Gana e biznesit

Rilidhni Afrikën

Job Web Gana

Careerjet Gana

Xycareers

Grupet e Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Ganë

Grupet në Facebook ju ndihmojë të lidheni me njerëzit për punë në Gana. I gjeta këto grupe duke folur për punë në Ganë. Mund të kërkoni më shumë.

Punë në Gana

Vende të lira pune në Gana

Duke kërkuar punë në Gana

Punët e fundit në Gana

PUNË NE ACRA DHE KUMASI (GANA)

PUNE NË ACRA

ARENA E PUNËS

Agjenci rekrutimi në Gana

Google Maps, Hartat Baidu, Naver Maps, 2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit.

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë. Mund të shkruani "agjensi rekrutimi pranë Kumasit" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të agjencive përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Ju mund të kërkoni zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit nëse nuk jeni në Gana. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Gana.


Agjencia e rekrutimit Job House është një nga firmat kryesore të HR në Gana, agjencia e rekrutimit Job House. Ofron kontraktim të stafit, këshillim për rekrutim, zhvillim të burimeve njerëzore dhe shërbime për vendosjen e punës.

Fuqia e Punës është një tjetër agjenci rekrutimi në Gana.

Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ata gjejnë një punë për ju. Pra, kini kujdes kur një agjenci ju kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Gana.

Për të gjetur një punë në Ganë, flisni me çdo person që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Gana. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që t'ju ndihmojë. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja.

Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "Fabrika pranë Accra".

Ecni kudo për punë të mundshme në Gana

Nëse jeni diku në Ganë, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për "tregun pranë Tamale". Ju mund t'i shihni këto vende për të kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi për t'ju ndihmuar të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët meksikanë, por mund të jenë të disponueshme edhe për të huajt. Ju mund të kërkoni për "Skema e punësimit në Gana" ose "Programi i punësimit ECOWAS". Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë.


Burimet:  SimilarWeb 

Foto e kopertinës nga Barnabas Lartey-Odoi Tetteh on Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *