,

Si të gjeni një punë në Filipine

Për të marrë një punë në Filipine, mund të filloni me JobStreet nga Seek Craigslist. Të gjithë ata që duan të gjejnë një punë në Filipine duhet të kërkojnë në Filipine. Ju mund të kërkoni agjencitë e rekrutimit në Filipine dhe punë në grupet e Facebook në Filipine.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Filipine. Filipinet qytetarët dhe banorët nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune për të ardhur në Filipine pa një ofertë pune. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Filipine.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve të lidhura më poshtë janë në anglisht. Megjithatë, ju mund të përdorni Google TranslateTarjimly, ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Filipine

Ju mund të gjeni një punë në Filipine duke kërkuar në internet për mundësi pune. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani ose një agjenci rekrutimi.

Qytetarët dhe banorët e Filipineve nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta.

Faqet e internetit të punës në Filipine

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Filipine. Disa fokusohen në profesione dhe industri specifike. Kërkimi i një pune në këto faqe interneti të njohura të punës është një fillim i mirë.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose ndonjë motor tjetër kërkimi mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Kjo mund të jetë, për shembull, "menaxher ndërtimi në Manila" ose "infermiere në Quezon City". Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Shkoni përtej faqeve të para. Shkoni thellë me kërkimin tuaj. Do të kuptoni menjëherë se çfarë ka përreth dhe cilat faqe interneti pune i përshtaten më mirë nevojave tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte, mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit. Kërkoni një organizatë që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, kërkoni "Shitje me pakicë në Davao City" ose "Mall in Caloocan".

Grupet në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të zbuluar atë që është rreth jush. Mund të kërkoni për grupe në Facebook që diskutojnë Filipinet dhe vendet e punës.

Craigslist 

JobStreet nga Seek

Kalibrr

Punë në internet | ph

Me të vërtetë

Punë në Locanto

Google për Punë 

Trovit

Grupet në Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Filipinet

Grupet në Facebook ju ndihmojnë të lidheni me njerëzit për punët në Filipinet. I gjeta këto grupe duke folur për punë në Filipinet. Mund të kërkoni më shumë.

PUNËSIMI I PUNËS SEAMAN PH 2023

Punë Filipine / Trabaho Pilipinas

PUNË FILIPINE

PUNESIM PUNES NE DAVAO CITY

PUNËSIMI / KËRKONI PUNË DAVAO

Punësimi në Filipine

Punë urgjente në Davao City

Punësimi në Davao City

PUNESIM PUNES NE DAVAO CITY

PUNËSIMI NE HOTEL NË FILIPINE

ph.LinkedIn

Agjencitë e rekrutimit në Filipinet

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë. Mund të shkruani "agjenci rekrutimi pranë Quezon City" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të agjencive përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Ju mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit nëse nuk jeni në Filipinet. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Filipinet.


Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ju gjejnë një punë. Prandaj, kini kujdes kur një agjenci kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Filipinet

Flisni me këdo që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Filipine. Disa nga miqtë ose familja juaj do të njohin dikë që njeh dikë. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja.

Për të gjetur një punë në Filipinet, shikoni gazetat lokale, tabelat e buletinit, radion dhe fjalët e gojës. Radiot dhe gazetat lokale janë burime të mira informacioni rreth vendeve të punës në Filipinet.

Ju mund të dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Filipinet

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në Filipinet. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "fabrika pranë Manilës".

Ecni kudo në Filipine për punë të mundshme

Nëse jeni diku në Filipinet, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për "tregun pranë Makati". Ju mund t'i shihni këto vende për të kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi për t'ju ndihmuar të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për Filipinet rezidentë, por mund të jenë në dispozicion edhe për të huajt. Ju mund të kërkoni për "Filipinet skema e punësimit” ose “Filipinet programin e punësimit.” Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë.


Burimet: SimilarWeb

Foto nga Rainier Ridao on Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Një përgjigje për "Si të gjesh një punë në Filipine"

  1. Andrei Daniel9

    Caut de muncă Samar filipinase

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *